ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SPOR
31 Ağustos 2016 Çarşamba - 04:02

Atlama Kulelerinde geri sayım

Atlama Kulelerinin en geç 30 Aralık 2016 tarihinde tamamlanarak teslim edileceğini açıklayan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Taşkesenligil, Müteahhit firmanın 29 Ekim için söz verdiğini, dolayısıyla bu tarihte de Atlama Kulelerinin hizmete alınabileceğini dile getirdi.

Atlama Kulelerinde geri sayım

Erzurum, 2017 EYOF Kış olimpiyatlarına Eksiksiz bir şekilde hazırlanıyor. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının ardından yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olan Erzurum’da tüm imkânlar seferber edildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Fuat Taşkesenligil, EYOF 2017 Kış Olimpiyatlarıyla ilgili GÜNEBAKIŞ’a değerlendirmelerde bulundu.

Taşkesenligil, Çalışmaları devam eden Atlama Kulelerinin İhalesinin Yapıldığını ve Başta Valilik, Büyükşehir Belediyesi ortaklığında çalışmaların hiçbir aksaklık yaşanmadan tamamlanacağını söyledi. Bu yılın son ayında Atlama Kulelerinin tamamlanacağını dile getiren Taşkesenligil, “EYOF Biliyorsunuz 11-18 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacak. Asıl tarihi ise 2019 olarak kararlaştırılmıştı. Ancak Bosna Hersek’te ki imkânsızlıklar nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Erzurum’da yapılması ön görüldü. Şimdi hal böyle olunca iki yıl öncesine alındı ve Tarih için atlama kuleleri ile ilgili böyle bir sorun olmazdı olamazdı. Ama buna rağmen Bakanlığımız tarafından, Atlama kuleleri ile ilgili iki tane büyük ihale yapıldı. Birinci İhale geçen yıl neticelendi, İkincisi ise 30 Aralık 2016 tarihinde bitecek. Ancak Mükellef Müteahhit, Atlama kulelerini 29 Ekim 2016 tarihinde bitirip, bizlere, Bakanlığımıza teslim edeceğinin taahhüdünü verdi. Hal böyle olunca da Atlama kuleleriyle ilgili bir sorun olmayacağı öngörülüyor. Yani bunu önümüzdeki günlerde de göreceğiz. Şuan normal seyrinde devam ediyor. Vatandaşlarımızın da gördüğü üzere atlama kulelerinin çalışmalarını son sürat devam ediyor” şeklinde konuştu.

Atlama kulelerinin yetişmemesi durumunda ne olacağına da değinen Taşkesenliğil;”Atlama Kuleleri yetişmezse ne olur diye soracak olursanız; EYOF tercihli bir Olimpiyat sistemidir. Yani Siz Beş Branştan bir tanesini de yapmayabilirsiniz, Ben bu kış olimpiyatlarında bu organizasyonu yapmıyorum diyebilirsiniz. Dolayısıyla Atlama kuleleri şuan gidişatı bitmek yönünde, ama bitmese de EYOF’a Engel teşkil etmeyecektir ”dedi.

EYOF 2017 Hazırlıklarında tüm alt yapı birimlerinin oluşturulduğunu söyleyen Fuat Taşkesenligil;” EYOF’un Alt yapısıyla ilgili tüm çalışmalar, Plan ve Projeler tamamlandı. Hazırlık Denetleme Kurulu, Organizasyon Kurulu ve Organizasyon Komitesi üyeleri ile sürekli irtibat halindeyiz, Kurban Bayramından sonra Vali Yardımcımız ile görüşerek Organizasyon Büromuzu kuracağız ve oradan bütün işlemleri yürüteceğiz. EYOF 2017’ye Alt yapımız ile beraber tüm hazırlıklarımız tamamlayarak gireceğiz. Yemek, Ulaşım, Konaklama ve Basın Tanıtım ihalelerimizi de tamamlayarak en güzel şekilde EYOF’ a hazırlanmış olacağız. EYOF’a 40 Ülkeden Bin Yedi yüz tane sporcu resmi başvurularını tamamladı. Aileleriyle birlikte 3 Bin civarında kafileyi mükemmel bir şekilde Erzurum’da ağırlayacağız” diye konuştu.

EN BÜYÜK YARDIMCIMIZ  ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, EYOF 2017’de En büyük yardımcımız olan Erzurum Büyükşehir Belediyesiyle beraber olimpiyatları muazzam bir şekilde tamamlayacaklarını söyledi. Ayrıca Taşkesenligil;”EYOF 2017 ‘de şehrimiz için güzel hizmetler olacak. Yapılmayacak Bir organizasyon değil, Malumunuz Bir ay önce palandöken Karate Turnuvasını düzenledik. Yine 40’a yakın ülkenin katılımıyla sorunsuz bir şekilde atlattık. EYOF’un farkı 5 ayrı Branşta yapılıyor olması bizde bunun üstesinden gelebiliriz. Erzurum’da Buz hokeyi, Körlin gibi spor salonlarımız var, Buz pateninde çok iddialıyız imkânlarımızın olması nedeniyle inşallah Erzurum olarak bu Olimpiyatlardan iyi bir başarı çıkaracağız ”dedi.

KERİM BURUCU-ÖZEL

 
Tarihi Evlere, tarihi misyon
 
Bilal Erdoğan'dan tarihi etkinlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor’da hedef 3 puan
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta Cumartesi günü oynayacağı Amedspor maçı ...
2’inci Lig’de heyecan başlıyor
RECEP DAĞ-TFF Erzurumspor’un 2016-2017 sezonu, lisan alan futbolcu listesini açıkladı.
Nobre’den Erzurumspor taraftarına övgü
KERİM BURUCU--Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un yıldız transferi Mert ...
 
Futbolcular hazır, taraftar umutlu
M.AKDAĞ-3 Eylül’de sahasında ağırlayacağı Amedspor’la sezona start verecek ...
Erzurumspor’dan alkışlanacak etkinlik
Erzurumspor Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım, Kulüp Menajeri Mustafa Soket ...
‘Farkımızı sahaya yansıtacağız’
KERİM BURUCU-BB Erzurumspor’un Kartalspor’dan Transfer ettiği Erzurum ...
 
Demirhan’dan Dadaşlık hatırlatması
Demirhan, “Erzurumspor stadı siyasal hesaplaşmanın yeri değildir. Lütfen, ...
Amatör Lig Başlıyor
KERİM BURUCU-Erzurum’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her ...
12 Martspor’un fikstürü açıklandı
RECEP DAĞ-BAL 3’üncü Gurupta Erzurum’u temsil edecek olan Aras 12 Martspor ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva