ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Duran:  'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:  'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Hava platformlarının sayısı artacak
Hava platformlarının sayısı artacak
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
3 Şubat 2019 Pazar - 16:14

Atatürk Üniversitesinden bir ilk

Atatürk Üniversitesi ile Türk Astronomi Derneği (TAD) ortaklığında düzenlenen AstoMeteo 2019 Çalıştayı Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Atatürk Üniversitesinden bir ilk

Atatürk Üniversitesi ile Türk Astronomi Derneği (TAD) ortaklığında düzenlenen AstoMeteo 2019 Çalıştayı Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Çalıştaya; Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik, Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü (ATASAM) Cahit Yeşilyaprak, çeşitli üniversitelerden gelen bilim insanları ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Meteorolojik ve atmosferik analizlerden elde edilmiş anlık ve ileriye dönük bilgilerin paylaşılması, yapılacak bilimsel gözlemlerin ve yüksek teknolojiye sahip gözlemsel aygıtların daha yüksek verimde çalışmasının sağlanması amacıyla 1-2 Şubat tarihinde Atatürk Üniversitesinde düzenlenen çalıştay, Astrometeoroloji konusunda Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

Çelik: “DAG, Türkiye’nin 2023 Vizyon  Projelerinden Biridir”

“Atatürk Üniversitesi olarak yaklaşık bir yıldır Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projemiz kapsamında; belirlediğimiz öncelikli alanlardan birisi olan Uzay Bilimleri konusunda, 2012 yılından itibaren Türkiye’nin en büyük teleskobunu kurmaya çalıştığımız ve Türkiye’nin 2023 Vizyon projelerinden olan Doğu Anadolu Gözlemevi projesini yürütüyor ve her aşamasına destek veriyoruz” sözleriyle konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik, Atatürk Üniversitesinde hem Astronomi ve Astrofizik Bölümü, hem de Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi kurmakla kalmayıp, bu kapsamda gerçekleştirilen bütün bilimsel araştırma projelerine ve toplantılara da öncelikli olarak destek verdiklerini ifade etti.

Çelik: “İlkini düzenlediğimiz AstroMeteo Çalıştayı da, bu anlayışla önem verdiğimiz etkinliklerden birisi olup; uzay bilimleri, atmosfer, meteoroloji, uzaktan algılama, mühendislik gibi disiplinler arası çalışmaların da iyi bir örneği olacağını düşünüyoruz. Tekrar üniversitemize ve çalıştayımıza hoş geldiniz diyor ve yararlı bir program geçirmenizi diliyorum” dedi.

“ASTOMETEO 2019 ÇALIŞTAYI, İLERİYE DÖNÜK  GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELERİN HEM ÇEŞİTLİLİĞİNİ HEM DE BOYUTUNU ARTIRACAK”

Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük ise Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesinin himayesinde gerçekleştirilen çalıştayda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

Bu tür etkinliklerin Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) gibi büyük projelerin yürütüldüğü ortamlarda gerçekleşmesi ve özellikle disiplinlerarası olmasının ileriye dönük gerçekleştirilecek projelerin hem çeşitliliğini hem de boyutunu artırmakta olduğunu söyledi.

Başkan Küçük: “Atatürk Üniversitesi tarafından devam etmekte olan Türkiye’nin en büyük çaplı ve ilk kırmızı öte teleskopun kurulması amacıyla başarıyla yürütülen DAG projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türk Astronomi Derneği, astronomların, astrofizikçilerin ve genel olarak uzay bilimcilerini temsil eden kurumdur. Dolayısıyla derneğimizin bu tür faaliyetleri desteklemesi amacıyla hareket ettik. Bundan sonra da yapılacak çalışmalara desteğimiz devam edecek. Farklı disiplinlerden uzmanların katıldığı AstoMeteo 2019 Çalıştayına katılmaktan ve destek olmaktan mutluluk duydum” ifadelerini kullandı.

YEŞİLYAPRAK: “BU ÇALIŞTAY, DAG  TELESKOBUNUN VERİMLİ VE ETKİN GÖZLEMSEL ÇALIŞMALAR YAPMASI İÇİN ÖNEMLİDİR”

Yerel Düzenleme Kurulu adına konuşan ATASAM Müdürü ve DAG Yürütücüsü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak ise konuklara, DAG hakkında bilgi vererek, AstoMeteo 2019 Çalıştayının astrometeoroloji konusunda farklı disiplinlerden yaklaşık 50 uzmanın sahip oldukları bilgi ve deneyimden faydalanılması anlamında ilk kez gerçekleşen çalıştayın önemine değindi.

Yeşilyaprak: “Bu çalıştay, DAG Teleskobunun verimli ve etkin gözlemsel çalışmalar yapması için önemlidir ve kaçınılmazdır. Bu nedenle, bu alana özgü Türkiye çapındaki ilk çalıştaya ev sahipliği yapan kurumumuz ile uzay bilimleri konusunda çalışan diğer kurumlar arasında da bir iş birliği imkanı oluşacaktır. AstroMeteo Çalıştayı sayesinde, Türkiye’nin en büyük ve ilk kırmızı ötesi gözlem yapacak DAG Teleskobunun etkin ve verimli kullanılması için gereken atmosferik, meteorolojik ve astronomik bilgilerin birlikte değerlendirilmesini sağlayacak bilgi alışverişi ortamı oluşacak. Ayrıca farklı kurumların sahip olduğu deneyim ve bilgi birikimini paylaşmak, mevcut uzman insan kaynağının birlikteliğini sağlamak ve bilimsel-teknolojik iş birliklerinin kurulacağı bir ortam hazırlamak, çalıştayımızın öncelikli hedefleri arasında yer alacak” dedi.

 
ATAUNİ’de sosyal güvenlik gündemi
 
“Özgür hocanın yönettiği maçta kazanamazdık”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş’tan 28 şubat zulmü vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: ''İLİTAM sürecinde en önemli etken 28 Şubat ...
Turan’dan kadim şehirler tanımlaması
Turan, Ankara, Konya, Kastamonu, İznik, Bursa, Manisa, İzmir, Kayseri, ...
ATAUNİ’de Üniversite-Sanayi İş Birliği gündemi
ATA Teknokent’te firması bulunan ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ...
 
Hancı iş güvenliğini değerlendirdi
İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası (İSGSEN) Erzurum İl Temsilcisi ...
Erbaş’tan ‘doğru bilgi’ uyarısı
Kırgızistan Din Komisyonu Başkanı Zaiyrbek Ergeshov ve beraberindeki heyeti ...
Kadın Haklarına bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünün organize ettiği ve Yükseköğretim Kurulu ...
 
Cinsiyete bağlı adaletsizliğe bilimsel tepki
Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ATASEM) ile Kadın Sorunları ...
ETÜ akademisyenlerine TÜBİTAK desteği
ARDEB (1001) Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı ...
TÜBİTAK 27 bin 468 projeyi destekledi
Mandal, “2018 yılında toplam 27 bin 468 projeyi destekledik. Projelere ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva