ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
28 Kasım 2021 Pazar - 15:29

Atatürk Üniversitesinde ‘Şiddete Karşı Sanat’

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Türk Anneler Derneği ve Türk Kızılayı Erzurum Şubesince şiddete karşı sanat programı düzenlendi.

Atatürk Üniversitesinde ‘Şiddete Karşı Sanat’

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Türk Anneler Derneği ve Türk Kızılayı Erzurum Şubesince şiddete karşı sanat programı düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi Milli İrade salonunda düzenlenen programa AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken, ASH İl Müdürü Cemil İlbaş, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seher Ergüney, Türk Kızılay'ı Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, Türk Anneler Derneği Başkanı Filiz Pasin, Dernek Başkan Yardımcısı Gülcan Nazlı, Erzurum Yeni Medya Derneği Başkanı Gamze İspirli, kamu kurum ve STK temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr Ayşe Bayrakçeken, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, farkındalık çalışmalarının önemine değindi.
Şiddetin temelinde yetersizlik olduğunu belirten Bayrekçeken," Şiddet olgusunun eğitim çok önemli. Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz önemli çalışmalar yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Toplumun eğitilmesiyle şiddetin önüne geçebiliriz.Çeşitli eğitimlerle, etkinliklerle, farkındalık çalışmalarıyla umarım artık 25 Kasım'da kadına yönelik şiddetle anılmayız, kadına muhabbet söyleşilerinin yapıldığı günleri görürüz" dedi.
Türk Anneler Derneği Başkanı Filiz Pasin ise kadınların Türk medeniyetinde ve inançlarımızda önemli bir yeri olduğunu söyledi.
Programda emeği geçenlere teşekkür eden Pasin, " Peygamber Efendimiz Kadınlar sizlere Allah'ın emanetidir diyor, inancımızda kadının önemini ortaya koyuyor. Diğer yandan Büyük Önder Atatürk Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” ifadesini kullanmıştır. O açıdan bu konularda farkındalık çok önemli” dedi.
Doç Dr. Ergüney ise şiddet kelimesinin yürek acıttığını belirterek, eğitim ve farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Kızılay Başkanı Hüseyin Bozhalil de şiddet sorunun sosyolojik olguya dönüştüğünü söyledi.
Elim kadın cinayetlerinin toplumun kanayan yarası olduğunu belirten Bozhalil" Dünyada her 11 dakikada bir kadın cinayeti işlenmektedir. Tek kadın cinayeti insanlığı sırtından hançerlemek demektir. Şiddet sadece fiziksel yönüyle değil ekonomik ve psikolojik yönleriyle de ele alınmalıdır. Kadına hak ettiği değerin verildiği şölen tadında etkinler yapmayı diliyoruz sözlerimi Nejat Ertaş'ın "kadınlar insandır biz insan oğluyuz" sözleriyle tamamlamak istiyorum" dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban ise şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesini benimsediklerini ve etkili çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kadına şiddetin önlenmesi konusunda yapılan çalışmalara değinen Taşkesenlioğlu Ban, " Sayın Cumhurbaşkanımız "kadına karşı işlenen suç insanlığa karşı işlenmiştir" diyor. Pek doğrudur bir kadın öldüğünde, bir anne ölür, bir kadın öldüğünde dünyada merhamet ve şefkat ölür, dünyada medeniyet ölür. Çünkü bizim medeniyetiniz Hayme anaların omuzlarında yükseldi, bizim medeniyetimiz, peygamber efendimizin annesinin omuzlarında meydana geldi, bizim medeniyetiniz Gazi Mustafa Kemal'in annesinin omuzlarında dünyaya geldi. O yüzden bir kadının ölümü insanlığın ölümü anlamına geliyor. Bu durum maalesef sadece bizim değil tüm dünyanın sorunu. Birleş Milletlerin verilerine göre dünyada kadınların yüzde 27si şiddete maruz kalıyor. Şiddetle mücadele konusunda onlarca çalışma yapıyoruz. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunla hem aileyi, hem kadını koruyoruz. Şiddetle ciddi anlamda mücadele ediyoruz. İçişleri Bakanlığımız tarafından, kadınların risk ve tehdit anlarında ihbarda bulunmaları ve kolluk kuvvetlerini olay yerine yönlendirmeleri amacıyla 2018'de kullanıma sunulan Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES), 2021 Akdeniz Parlamenterler Asamblesi tarafından ödüle layık görüldü. 2.5 milyon kadın uygulamayı indirdi. Öte yandan şiddetle mücadele konusunda elektronik kelepçe uygulamamızda önemli bir uygulama, yapacak çok işimiz var. Bir hafta içinde iki taziyeye katıldım, Zeynep Uçar ve Başak Cengiz ikisi de Erzurumlu kızımız. Öyle bir toplum olacağı ki ne Zeynepler ne Başaklar gitsin. Ne olur çocuklarımızı cennet annelerimiz ayaklarının altındar. Misyonuyla yetiştirelim. Bence annenin ve babanın üstlendiği sorumluluk ve yük devletin üstlendiği yükten daha önemli ve daha önleyici. Şiddetsiz bir toplumda sevgi dolu günlerde buluşmak üzere" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kübra Ercoşkun İse 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair kanunla ilgili bilgi verdi.
Program Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Hüseyin Yurttaş'ın şiir dinletisi ve TRT sanatçısı Didem Dilara Duman Avar'ın konseriyle son buldu. Programda ayrıca Erzurumlu sanatçı Mehmet Çalmaşır da sahneye çıkarak bir türkü seslendirdi. Şiir dinletisi ve konser izleyenlerden tam not aldı. Programa katılan sanatçılara protokol tarafından plaket verildi.

 
Urkuç: ‘Üretmeye devam ediyoruz’
 
Erzurum tasarımda Bölge illerine fark attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilay üyeleri istişare etti
Yeşilay elçileri 2021 yılı çalışmalarını değerlendirdi.
 KADES uygulamasını tanıttılar
Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aslı ...
Özer’den Köprüköy depremi değerlendirmesi
Köprüköy ilçesinde meydana gelen depremleri yerinde inceleyen Atatürk ...
 
Şehir Hastanesi'nde farkındalık etkinliği
Erzurum’da 17 Kasım Dünya Prematüre Günü etkinlikleri bir hafta ertelemeli ...
Bakan Koca sağlık vizyonunu paylaştı
Koca, “Milletimiz için önemli bir müjdeyi vermek isterim. Yerli Covid-19 ...
 Erzurum karla bir başka güzel
 Erzurum’da dün gece başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Beyaz gelinliğini ...
 
Kadına şiddetle mücadelede kararlılık
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Dün kadına yönelik şiddetle ...
 Yakutiye GM öğretmenleri ağırladı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi, 24 Kasım ...
5. Palandöken Anestezi Günleri tamamlandı
Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Palandöken Anestezi Günlerinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva