ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
16 Şubat 2022 Çarşamba - 16:31

Atatürk Üniversitesinde Entegre Tıp gündemi

ogramda; geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerine, kanıta dayalı veri yaklaşımlarına, hangi yöntemin hangi hastalıklarda uygulanabileceğine, akupunktur etki mekanizmasına ve geleneksel tıp tarihine değinildi.

Atatürk Üniversitesinde Entegre Tıp gündemi

Atatürk Üniversitesi Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin (AYTAM) yürütücülüğünde, Atatürk Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi (GETAT) ile Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) iş birliğinde gerçekleştirilen Entegre Tıp Sempozyumunun 5'incisi Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlendi.

Programda; geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerine, kanıta dayalı veri yaklaşımlarına, hangi yöntemin hangi hastalıklarda uygulanabileceğine, akupunktur etki mekanizmasına ve geleneksel tıp tarihine değinildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren 5. Entegre Tıp Sempozyumu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Suat Sincan: “Her yeni bir sempozyumda kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Hastalarımız için daha iyi, faydalı ve güzel faaliyetler yapmak için çabalıyor, aynı zamanda bilgilerimizi aktaramaya gayret ediyoruz” dedi.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Hamidullah Uyanık ise bu sene 5'incisi düzenlenen sempozyumun yüz yüze yapılmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Geleneksel tıp uygulamalarıyla ilgili üniversitemizde birçok güzel hizmet verilmekte. Özellikle AYTAM merkezi akademik kadrosu ile yıllardır geleneksel tıp uygulamalarını bilimsel bir çerçevede geleceğe aktarıyor. Sempozyumun düzenlenmesine verdiği katkılardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere, Düzenleme Kuruluna ve AYTAM’a teşekkür ederim.”

Atatürk Üniversitesinin Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi olduğunu ve böylesine köklü bir üniversitede görev yapıyor olmaktan gurur duyduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi ise: “Ülkemizin sağlık alanında yetişmiş insan kaynağına katkı sunan Tıp Fakültemiz ayrıca, Doğu Anadolu Bölgemizin sağlık hizmetleri noktasında da yükünü çeken kurumların başında geliyor. Bilimsel çalışmalarda da öncü oldukları için kendileriyle iftihar ediyorum. Bu tarz bilimsel ve halka yönelik toplantılar tertip edilmesinden dolayı da sizleri kutluyor, sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

SEMPOZYUM ÇERÇEVESİNDE BİRÇOK GELENEKSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ ELE ALINDI

Üç oturum şeklinde gerçekleşen ve tıp alanına yönelik önemli konuların konuşulduğu programda katılımcılar güncel meselelere yönelik fikirlerini dile getirdiler. Bu kapsamda Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ezel Bilge Yerli’nin ilk oturum başkanlığını yaptığı sempozyumda, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Sincan “Tarihçe ve Yönetmelik”, Prof. Dr. Yasemin Çayır “Akupunktur”, Doç. Dr. Kenan Taştan ise “Bilinçaltının Dili: Hipnoterapi” konularını ele aldı.

Dr. Öğr. Üyesi M. Akif Nas’ın ikinci oturumun başkanlığını yaptığı programda, Dr. Öğr. Üyesi İdeal Beraa Yılmaz Kartal “Ozonterapi”, Dr.Öğr. Üyesi Mustafa Bayraktar “Aile Hekimliğinde Refleksoloji”, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Baygutalp “Kupa Terapisi” başlıklı konulara değindi.

Son oturumun Dr. Öğr. Üyesi Esra Çınar Tanrıverdi’nin başkanlığında gerçekleştiği sempozyumda, Prof. Dr. Hüsnü Kürşad “Nöralterapi Uygulamaları”, Prof. Dr. Zülal Özkurt “Fonksiyonel Tıp Uygulamaları”, Dr. Öğr. Üyesi Suat Sincan ise “Frekans Tıbbı Uygulamaları” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Kapanış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Hamidullah Uyanık, birimlerin ortak çalışmalarda buluşmasının oldukça önemli olduğunu ifade ederek Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm vizyonu çerçevesinde uygulanan yöntemlerinin kurumlararası birlik ve beraberliğe katkı sunduğunu belirtti.

 

Uzman katılımcıların, çok sayıda akademisyenin ve öğrencilerin katılım sağladığı program teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

 
Muş’ta nöbetteki ailelerin sayısı 27’ye yükseldi
 
ETÜ’de Aşkale istişaresi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 14 bin 242 Aydınlı yaşıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ikamet edilen ile göre nüfus kütüğüne ...
Nüfusmatikler 81 ilde aktif hale geldi
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
Erzurum yabancı nüfus verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - TÜİK İllere ve cinsiyete göre yabancı nüfus, ...
 
ATAUNİ’de ‘Yeniden Asya ve İran’ paneli
Erzurum’da ‘Yeniden Asya ve İran’ programı düzenlendi.
Bilim Seferi ekibi Antarktika’ya ulaştı
Atatürk Üniversitesinden iki akademisyenin yer aldığı 6. Ulusal Antarktika ...
ATAUNİ TEKNOFEST 2022’ye hazırlanıyor
Bu yıl Samsun’da düzenlenecek olan dünyanın en büyük teknoloji festivali ...
 
Sosyal medyaya yeni düzenleme
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, ...
ASİMED Yunanistan’ın mülteci zulmünü anlattı
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş ...
Atatürk Üniversitesinin kuruluş hikâyesi kitaplaştırıldı
Atatürk Üniversitesi Yayınevi, üniversitenin tarihine yönelik yeni bir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva