ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
3 Mart 2013 Pazar - 16:50

Atalay’dan anayasa değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kars’ta düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa ile ilgili kararlılıklarının sürdüğünü belirtti.

Atalay’dan anayasa değerlendirmesi

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kars’ta düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa ile ilgili kararlılıklarının sürdüğünü belirtti.
Atalay, vatandaşlara Türkiye’de hep ihtilal dönemlerinde, olağanüstü dönemlerde bir anayasa yapılır dedirtmemek için bu konuda AK Parti’nin kararlı olduğunu kaydetti. Beşir Atalay, terörle ilgili nihai hedeflerinin ise silahları bıraktırmak olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Şu anda mecliste yürüyen uzlaşma komisyonun çalışmasına tam destek veriyoruz. İnşallah uzlaşma komisyonu bu ayın sonuna kadar 3 aydı biliyorsunuz yeni süreleri bir sonuca varır. Olumlu bir sonuca varır. Ve meclis 4 partinin mutabakatıyla bu anayasayı çıkarır. Ama bu olmazsa da bizim kararlılığımız sürüyor. Şu anda alternatif teşebbüsler içinde değiliz. Çünkü o yanlış olur. Uzlaşma komisyonun olumlu bir şekilde bu çalışmayı tamamlamasını bekliyoruz” dedi.
UZLAŞMA
“Burada tam bir uzlaşma sağlanamasa bile biz bu yeni anayasa için diğer partilerle, bunların ikisi ile olabilir. Biriyle de olabilir. Yine işbirliği yaparak bu anayasayı çıkarmak istiyoruz” diyen Beşir Atalay, “Çünkü iki seçimdir milletimizin gündeminde yeni anayasa, özellikle son seçimde bütün partiler bu konuda taahhütte bulundu. Ve bu dönemde de parlamento, sivil siyaset, yeni bir anayasayı yapamazsa millet şu düşüncelere kapılabilir. ‘Demek ki Türkiye hep ihtilal dönemlerinde, olağanüstü dönemlerinde bir anayasa yapabilir. Normal sivil dönemde parlamento kendisi 8 yıldır bir anayasayı yapamadı der.’ Bunu dedirtmemek lazım. Bu demokrasiye de güvensizliği getirir. Onun içinde bu dönem yeni anayasanın çıkması gerekiyor. Biz bu konuda parti olarak kararlılığımızı sürdürüyoruz. Ve inşallah bu yönde sonuçlarda almayı umuyoruz” diye konuştu.
“TERÖRÜN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇOK CESARETLİ ADIMLAR ATIYORUZ”
Terörle ilgili, teröre dönük nihai hedeflerinin silahları bıraktırmak ve terörün bitmesi yönünde olduğunun altını çizen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Bu konuda hükümet ve parti olarak çok kararlıyız. Ve devletin bütün kurumlarıyla tam bir koordinasyon içinde bu yürütülüyor. Yani terörle mücadele yüksek kurulunun başkanı olarak da, bunu söylüyorum. Şu anda devletimizin bütün mekanizmaları, bütün kurumları tam bir birlik ve koordinasyon içinde çalışıyor. Ve yürüyen çalışmalarda bütün kurumların iş birliği ile her kurumumuz kendi üzerine düşeni en iyi yaparak yürüyor. Böyle bir dönemi Türkiye kolay yakalayabilmiş değildi. İlk defa işte bizim dönemimizde bu sağlanmış oldu. Ve çok cesaretli de adımlar atıyoruz. Siyaset kurumunun kolay atacağı adımlar değil bunlar. Riskler alıyoruz” şeklinde konuştu.
“SORUNLARI HALI ALTINA SÜPÜREREK ÇÖZÜLDÜ FARZ ETMİYORUZ”
11 yıldır oy sayısını artırarak sürekli iktidar olmanın kolay olmadığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, daha konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çünkü AK Parti’nin bir özelliği var biliyorsunuz. AK Parti hükümetlerinin; biz sorunları görmezden gelmeyiz. Sorunları halının altına süpürerek çözüldü farz etmeyiz. Daima cesaretle üzerine gideriz. Ve milletimizde bunu seviyor. Bunu anlıyor. Bunu anladığı için bize her seçimde biraz daha fazla destek veriyor. Bakın iktidar daima yıpratır. İktidar eleştiriler getirir. İktidar hele bir de böyle bizim gibi 11 yıl sürekli iktidar olmak kolay değildir. Ve hem iktidar olup, hem de her seçimde biraz daha oy almak dünyada hiçbir ülkede öyle görünen kolay örnekler değildir. Ve şimdi halen yaptırdığımız kamuoyu yoklamalarında yine oyumuz son seçimden daha yükseklerde, bir iki puan daha onun üstünde yüzde 50’nin üzerinde. Milletimiz bizi anlıyor. Ne yapmak istediğimizi iyi biliyor. Genel Başkanımıza, partimize, hükümetimize güveniyor. Ve onun içinde desteğini artırıyor. Şunu diyorlar bunlar ülkemiz için yanlış şey yapmazlar. Ve bu bizim için çok önemli, değerli basın mensupları biz milletimizi hiç aldatmadık. Yani ne söz verdiysek yerine getirdik. Her şeyi açıkça konuştuk. Açıkça paylaştık. Hiç öyle günü birlik siyaset yapmadık. Ülkemizin uzun vadeli geleceğini daima düşündük. Ve hamd olsun o manada da ülkemiz bu 11 yılda bu istikrar döneminde çok karlı çıktı. İnşallah bu terör çözüldüğünde ülkemiz çok daha mesafeler kat etmiş olacak.”
 

 
Erdoğan Türkiye’ye ufuk çizdi
 
Doğu’da ilk ‘Foto Kapan’ Uygulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaymakam Mengi'den Müftü Arslan’a ziyaret
Tortum Kaymakamı Halit Mengi ve Tortum Müftüsü Celal Büyük Erzurum İl ...
2013 Hac Protokolu imzalandı
Resmi temaslar kapsamında Suudi Arabistan Krallığı’nda bulunan Diyanet ...
Diyanet’ten "Anne Sütü Bankası" açıklaması
Son günlerde gündemde sıkça konuşulan "Anne Sütü Bankası" konusunda Diyanet ...
 
ESKİ’den arıtım uyarısı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, bazı damacana ...
‘Maneviyat anketle tespit edilemez...’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet aylık dergi için bir başyazı kaleme aldı.
Hocalı katliamını lanetlediler..
Giresun Üniversitesi öğrencileri, Hocalı katliamının 21. yılını kınamak ...
 
‘Peygamber efendimizi örnek alalım’
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yeni hizmet binası, Türkiye Odalar ...
Erzurum Emniyeti’nden bilişim uyarısı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapılarak bilgisayar ...
Görmez’den önemli açıklamalar
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, NTV Özel Yayınında Oğuz Haksever’in konuğu oldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva