ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Küçükoğlu ailesi yasta
Küçükoğlu ailesi yasta
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
HABERLER>EĞİTİM
25 Nisan 2012 Çarşamba - 13:12

Ata Botanik Bahçesi ders oldu

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Karadeniz teknik Üniversitesi’nde “Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi” konulu bir konferans verdi.

Ata Botanik Bahçesi ders oldu

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Karadeniz teknik Üniversitesi’nde “Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi” konulu bir konferans verdi.Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanlığı ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile ortaklaşa 18 Nisan 2012 tarihinde düzenlediği konferansta Yılmaz, Ata Botanik Bahçesi’ni görsel sunu eşliğinde tanıttı.
 Yılmaz konuşmasında, Ata Botanik Bahçesi’nin yapım aşamaları, mevcut durumu ve geleceğe yönelik planları ayrıntılı olarak değerlendirdi. Her iki fakülte arasında değişik bilimsel aktivitelerde işbirliğinin artırılması konusunda görüş birliğine de varıldı.Yılmaz’ın konferansını Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Zeki Başkent, öğretim üyeleri, öğrenciler dinledi.

 
Koday’dan Oltu Havzası uyarısı
 
Tarihe Ermeni darbesi
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 4 Mayıs 2012 Cuma 13:54

Allah'a şükür,benim sorunum yok,sorunu olan sensin.Bak ben bu konu ile ilgili ilmi tam 4000 karekter yazdım.Senin hissi bakman bu konuyu değiştirmez. Senin benim yazdıklarımı anlayabilmen için,sana çok ekmek gerek.Bana bak, dünyanın gelişmiş ülkelerindeki peyzaj mimariler,üretim yapıp bunu ihraç ediyorlar.Bunlar ne yaptılar? Senin, adamlar peyzaj mimar dediklerin,dünyada yüzlerce örnekleri var.O bilim adamları hiçbir zaman bu işi bunlar gibi yapmıyorlar.Peyzajı bilimle birleştir mişler ve gereğini yapmışlar.Sen bunları kolay kolay analayamıyorsun herhalde.Peki yıllardır bu konu ile uğraştılar da bunu bu şehrin neresine uyguladılar veya çoğalttılar?Orası yokken de bu şehir aynı,varken de. Değişiklik yok.Ben bunları üniversiteyi bütün olarak ele alarak yazıyorum.Sonra peyzaj mimarlığı,çevereyi bütün olarak ele alır,insan ve çevre arasındaki ilişkiyi kurar ekolojik çevrenin tahribatını önler vs.vs.vs.Peki bunlar o bahçeden dışarı çıkıp da bu şehire ne katkıları oldu?Hiç,hiç,hiç

Yorumu oyla      6      4  
haktan umut 4 Mayıs 2012 Cuma 10:42

Sayın Ejder tepesi, adamlar peyzaj mimarı, işleri bu park bahçe yapmak. bir peyzaj mimarından nasıl teknoloji üretmesini bekleyebilirsiniz. sizin sorunlarınız var galiba, yapılan her güzel şeye itiraz ediyorsunuz.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-3 4 Mayıs 2012 Cuma 10:34

bile değil.Sonra bu zat onu kendi imkanlarıyla yapmış.Böyle nice özel parklar var.Ya sizinki tamamen devlet imkanlarıyla.Peki bu park bugüne kadar neleri üretip sattı ve bu şehire ne kadar katma değer sağladı? Bunu bize rakam olarak veriniz.Haydi bekliyoruz.Bak,üniversite böyle yerlere para ve zaman harcamaz. Üniversitelerin zamanı çok kıymetlidir. Onlar bilim üretir,bu yerleri yapan özel şahıslara da danışmalık yaparlar. Ama senin o Hocaların,zamanı bu boş şeylerle heba ediyorlar.Çünkü bilim ve teknoloji üretecek kapasiteleri yok. Çünkü oraya ya tavassut veya referansla girmişler de ondan.Bak, avukatlık yapma. Gerçekleri gör ve öyle yaz.Gelişmiş ülkelerde akademisyenler kadrolu değil, sözleşmelidir.Kendini yenilemeyenlerin işine derhal son verilir.Onlarda liyakat önemlidir.Bizdeki gibi,tekkeyi bekleyen,çorbayı içer,safsatası yoktur. Onların bilim adamları bilimde daha daha çok yükselmeyi,bizimkiler de kısa yoldan dekan ve rektör olmayı yeğlerler. Avukat efendi.Yazacağım çok.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-2 4 Mayıs 2012 Cuma 10:15

kurulmuştur.Asıl ve asli görevi de budur.Eğer siz o parkı, bir teknoloji sayıyorsanız demek ki sizin teknoloji den haberiniz yok.Vah vah!. Herhalde siz de üniversitedensinizki Hocaya yağ çekiyorsunuz.Klavye karşısında konuşmak değil,dinle:Üniversiteler bilgi aktarılan,belletilen yerler değil,bilgi üretilen,araştırma yapılan,özellikle ye rel sorunlara odaklanıp otorite haline gelen,sorun olan,talep olan,ilgi duyulan veya fırsat olarak algılanan belli konularda uzmanlaşma yoluna gidilen bilim üreten yerlerdir.Mesela,Singapur böyle yaptığı için,45 yılda fert başına milli gelirini 300 dolardan,30.000 dolara çıkarmış ve büyük bir sanayileş me ülkesi olmuştur.Ya biz, bu saltanat süren üniversiteler sayesinde halen 3-5 bin dolardayız.Dünya üniversiteleri önce kaynak,sonra iş safsatasını kaldırıp atmışlar,önce iş,arkasından da bu işin sağladığı kaynak modelini kullanmaktadırlar.Efendi,mesela Yalova'ya gidin.Tema Vakfı kurucunun kurduğu botanik parkını görün.Bu onun yanında fil yavrusu

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-1 4 Mayıs 2012 Cuma 09:51

Bizi kınayan beyefendi,biz de seni kınıyoruz.Peyzaj mimarlığıyla bu şehire hizmet ediliyorsa bunu neden bu şehirin yüzüne aksettirmiyorlar? Bu şehiri siz görmüyor musunuz? Bu şehir bir çöplük gibi,pislikten geçilmiyor.Hele çıkıp şu kenar mahalleleri bir dolaşınız o zaman gerçekleri görürsünüz.Tabi siz üniversi tenin saltanat sahipleri,bunu nereden göreceksiniz.Kapatmışsınız kapıları şehire ve halka,üniversite ve o botanik bahçesi arasında mekik dokuyorsunuz.Biz Erzurumlular kuru kuruya,Erzurum sevdalısı değiliz.Erzurum'a hizmet edilmesini,bu şehire katma değer sağlanmasını,bu şehrin çehresinin değiştirilip halkın refah seviyesinin yükseltilmesine,üniversitenin katkı yapmasını istiyoruz.Ama 55 yıldır ne yazık ki bu olmadı.Biz laf üretmiyoruz. Üniversite,halkın yapacağı işi üretmez. Onun görevi bilim, bilişim ve teknoloji üretip bunu sanayii maddesi haline getirip sattıtıp ülkeye milyar doları getirerek halkın refah içerisinde yaşamasına katkı yapmaktır.Üniversite bunun için

Yorumu oyla      6      4  
Ali YILMAZ 29 Nisan 2012 Pazar 18:34

Güzellikleri görmek yerine sadece laf olsun diye eleştiri yazanları kınıyorum. Önce onlara sormak lazım peyzaj mimarlığının ne olduğunu biliyorlar mı? Bilip bilmeden rast gele yorum yazarak bu şehir için hizmet edenlerin motivesini bozmayın. Botanik bahçesi Erzurum'a yapılmış en güzel hizmetlerden biri. Değerli hocamıza bu hizmeti Erzuruma kazandırdığı için çok teşekkür ederiz. Kuru kuru Erzurum sevdalısı insanlara bakmayın hocam siz. Onlar sadece laf üretirler, iş üretmek sadece başarılı insanların işidir. Üretimdir, teknolojidir bu laflardan bahsedenlere sözüm, o botanik bahçesinde hem üretim hem teknoloji var. Siz göremiyorsanız yapacak bir şey yok. Biraz insaf. Herkese selam..

Yorumu oyla      6      4  
Süha Mühürdaroğlu 29 Nisan 2012 Pazar 13:33

ATA BOTANİK BAHÇESİ GÜZEL BİR YER OLDUĞU GERÇEĞİ SAKLANAMAZ.YANLIZ GİRİŞLERDE ALINAN ÜCRETİN DOĞRULUĞU TARTIŞILIR.SERGİLENECEK ÇOK ŞEY OLMAMASININ YANINDA SADECE YÜRÜYÜŞ YAPMAK ÇİN KULLANILAN PARKIN ÜCRETLENDİRİLMESİ DİNLENMEYE GELEN ÖĞRENCİLERİ,VE EV HANIMLARINI CAYDIRICI OLMUŞTUR.GİRİŞ KAPISININ YANINDA GİRİŞİ ÖNLEMEK İÇİN YAPILAN PASLI DEMİRLER VE DİKENLİ TELLERLE KAPATILAN KISIM ÇOK ÇİRKİN BİR GÖRÜNTÜ SERGİLEMEKTEDİR.GAZETECİLERİN GÖZÜNDEN KAÇMAMASI GEREKEN, ÜNİVERSİTE YE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜYÜ SANIRIM EDİTÖRDE GÖRMEMİŞTİR.RİCAM GİDİN O KAPIYI BİR GÖRÜN.FOTOĞRAFINIDA ÇEKİP YAYINLAYIN.KONFERANS FOTOĞRAFINDAN DAHA ÇOK İLGİ ÇEKİCİ OLACAĞINI SANIRIM.BELKİ İLGİLİLER BU ÇİRKİN GÖRÜNTÜYÜ DEĞİŞTİRME GAYRETİ GÖSTERİRLER.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi 28 Nisan 2012 Cumartesi 23:00

Sayın Editör, bu güzel davranışınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. O ikinci yorumu yazmamdaki gaye,yorum yazanların duyguları ile değil, akıl ve mantıkları ile hareket etmeleri içindir.Hiç kimse kendisinde,başkalarına karşı hakaret etme hakkına sahip değildir.Yazılan yorumların medenice olmasıdır.Bunu anlatmak istedik. Selam ve saygılarımla.

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem dadaş 28 Nisan 2012 Cumartesi 22:05

Üretim yok sadece piknik işler hayvanat bahçesinden bitki parklından erzurumluya ne? Hocam üretim istiyoruz teknoloji istiyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi 28 Nisan 2012 Cumartesi 09:45

EDİTÖR;HER İKİ YORUM DA HAKARET İÇERDİĞİ İÇİN YAYINDAN ÇIKARILMIŞTIR, BAHSETTİĞİNİZ ŞAHSA AİT İÇİNDE HAKARET UNSURU BULUNAN YORUM SEHVEN YAYINA KONULMUŞ, İKAZINIZ ÜZERİNE YAYINDAN ÇIKARILMIŞTIR. SAYGILAR SUNUYORUZ

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman MYO’dan kalite atılımı
Narman Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri ISO 9001 ve ISO 22000 sertifikalarını aldı
Yaylalı öğrencileri ağırladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92. Yılında 23 Nisan Ulusal ...
Okullar yenilenecek
Erzurum Valiliğinden yazılı bir açıklama yapılarak bazı okulların yıkılması ...
 
Müftülükten eğitime destek
Şenkaya Merkez Kız Kur’an Kursu tarafından, Şenkaya’da eğitim gören fakir ...
Gönüllüler’den engelli yaklaşımı
Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluğu 23 Nisan Dünya Çocuk Bayramı’nda ...
Narman TML’ye Beyaz Bayrak ödülü
Narman Ticaret Meslek Lisesi, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ...
 
Minik Rektör talimat yağdırdı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk ...
Projelerini törene taşıdılar
Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Yeterli ve ...
Mecidiye İÖ’de örnek etkinlik
Mecidiye İlköğretim Okulu Sağlık Kulübü tarafından Erzurum Göğüs Hastanesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva