ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>GUNCEL
26 Ekim 2008 Pazar - 23:46

Aşkale’nin Mahalle Sayısı Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına göre nüfusu 2000’ in altında çıkan Yeniköy ve Kandilli Belediyeleri TBMM’nde kabul edilen 5747 sayılı yasa ile tüm illerde olduğu gibi Aşkale İlçesi’nde bulunan 2 belde belediyesi de kapanıyor.

Aşkale’nin Mahalle Sayısı Arttı

YENİKÖY YENİ MAHALLE

Uzun bir süredir kamuoyu gündeminde olan belediyelerin kapatılması ile ilgili yasal düzenleme TBMM’nde yasalaşmış , Yasaya göre nüfusu 2000’ in altına düşen belde belediyelerinin kapatılması ile ilgili karar alınmıştı.

Kapatılan belediyeler köye dönüştürülüp İl Özel İdaresine bağlanacak. Belediyelerin tüm alacak ve borçları, taşınır ve taşınmaz mal varlıkları ile personeli İl Özel İdaresine devredilecek. Kapanacak belediyeler 2009 yılının Mart ayında yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine kadar yaşamlarına devam edecekler. Ancak 2009 Martında yapılacak seçimlerde buralarda Belediye Başkanı yerine Muhtar seçilecek. Bu süre zarfında kapanacak belediyeler borçlanamayacak, imar planı değişikliği yapamayacak, yeni personel alamayacak, araç ve iş makinelerini satamayacaklar.

BELDELER İPTAL DAVASINI BEKLİYOR

CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülen iptal davası 30 Ekim tarihinde görüşülecek. Mahkemeden iptal ya da yürütmeyi durdurma kararı çıkarsa, Türkiye genelinde bin 145 belediye 29 Mart 2009 seçimlerine katılacak.

Aşkale Belediyesi meclis üyeleri ve encümenleri tarafından alınan kararla 2 bin nüfusun altında olan Yeniköy Beldesi Aşkale’nin 12. mahallesi oldu. Köy olmasındansa ilçeye bağlı mahalle olmasının büyük katkısı olacağını dile getiren Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, “Herkes için en hayırlı karardı bu, bu kararla birlikte Yeniköy halkının olumlu yaklaşımlar da bulunarak memnuniyetlerini dile getirmişlerdir" dedi.

BAŞKAN YAPTIRMIŞ UYGULAMA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış şunları dile getirdi: “Son çıkan 2000 nüfusun altındaki belediyelerin kapatılması kanunuyla birlikte Aşkale’de de Yeniköy de belediyelikten düştü. 6 aylık bir süre içersinde iki tane alternatifi vardır birincisi köy olarak muhtarlık olarak devam etmek, ikincisi de Aşkale Belediyesine mahalle olarak bağlanmak. Bunu hem Kandilli hem de Yeniköy yapabilirdi .Yeniköy Belediye meclisi süreci çok iyi değerlendirerek gerekli çalışmayı yapıp, oy çokluğu ile Aşkale Belediyesine mahalle olma kararı aldı.Ondan dolayı bu gerçekten tarihi bir karardır.Yeniköy belediye meclisini kutluyoruz bizde Aşkale Belediyesi olarak. Onların vermiş olduğu kararı biz de belediye meclisimizde 2 gün boyunca görüştük 2 gün sırf gündemimiz bu oldu. İstişareler yaptık köylülerle görüştük Aşkale deki köylerle görüştük. Aşkale halkı ile görüştük. Yeniköy belediyesinin gelir giderini çıkardık. Artısı ve eksisi ile çok yönlü görüştük ve oy çokluğu ile mahalle olmasını kabul ettik. Eğer durum böyle olmasaydı, köy olduktan sonra tekrar ilçeye mahalle olarak katılma şansı yoktu. Çünkü kanun bir kolaylık sağlamış, o kanunda diyor ki sadece 2 belediye meclisinin kararları yeterlidir. Onun için önemli bir karar diyoruz. Yeniköy Belediyesi’nin de hizmete layık insanları da hizmete layık. Yeniköy ve Aşkale de gerçek bir göç var ama burada inşallah insanlarımızı tutmaya çalışıyoruz artı orda ki TOKİ konutlarını köyde olsaydı daha farklı olurdu. Ama belediye olduğu için onları değerlendirme şansımız daha farklı olacak. Yeni köyde şu andaki belediye hizmetleri var ama daha çok çalışarak hizmetlerimizi daha çok ilerleteceğiz. Bunların belediyeye dahil olması ile birlikte Çiftlik köyüne kadar olan yolun karayolu olarak devam edecek ve o yolda özel idareye geçecektir.Yeniköy Belediyesinin personelimiz 9 personeli ise Aşkale Belediyesinde çalışmalarını sürdürecektir. Belediyenin varlığı yani her şeyi Aşkale belediyesinin oldu Aşkale belediyesinin mahallesi olduğu için hizmeti de Aşkale belediyesi yapacaktır. Bu anlamda bizlere destek veren belediye meclis üyelerine de sonsuz teşekkür ediyorum ve bu tarihi kararın hem Aşkale’mize hem de Yeniköy’ümüze hayırlı olmasını diliyorum.“

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kahraman taş 13 Ekim 2009 Salı 21:00

ben 93 yeniköy göçmenlerinden resulogullarından molla mevlit in tarunu araştırmalarıma göre soyisim kanunyla ecel soyatlılar ın akrabalarımız oldug eger böyle birileri varsa veya tanıyan varsa bana ulaşırlarsa çok sevinirim deemin abilerinin isimleri bekir ve yusuf onlar yozgatda biz çorum nufusuna kayıtlıyız tel 0312 3510224

Yorumu oyla      9      4  
salih 18 Mart 2009 Çarşamba 16:57

bu belediyenin mahalle olmasını destekleyenler bir kul hakkı yemiş gibi oluyor asef cengizi kınıyoruz nihani gelecek diye hiç ilgilenmedi kandillinin nüfusu bizdfen az belediye seçimlerine girdi.

Yorumu oyla      7      4  
yeni köy 9 Mart 2009 Pazartesi 22:05

hayırlı olsun

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAMUSEN’den Kriz İçin Yol Haritası
Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, yaşanan mali krize ...
Dadaşkent Yolları Yenilendi
Dadaşkent Belediyesi daha dayanıklı olduğu için beldede mahalle ve sokakları kilit taşı ile döşüyor.
Kar, Kendine Yer Yapıyor
Geçtiğimiz hafta yazdan kalma güneşli günler geçiren Erzurum, Ekim ayının ...
 
Nereye kadar?
Motorlu Kara taşıtı sayısı yükselişini sürdürüyor. Erzurum’daki araç sayısı ...
Turan, Gerekçeli Kararı Değerlendirdi
Erzurum Baro Başkanı Naci Turan, Anayasa Mahkemesi’nin açıkladığı gerekçeli ...
Erzurum Nostaljisi Yaptılar
Ege Ordu Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Vali Mustafa Malay'ı makamında ziyaret ...
 
Bazı Semtlerde elektrik kesintisi yapılacak
Aras Elektrik A.Ş. Erzurum İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ...
Engelliler Tasarım Kursu Başladı
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Efe, ''Biz engellilere ...
Komik Adresler Postacılara Dedektiflik Yaptırıyor
Mektup, tebligat, kredi kartı ayrıntıları ve GSM, ADSL gibi fatura zarflarının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva