ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
2 Ekim 2012 Salı - 15:34

Aşkale Çimento hedef belirledi

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, gerçekleştirilen yatırımlar ve büyüme ile hedeflerinin Anadolu da ilk on’a girmek olduğunu vurguladı.

Aşkale Çimento hedef belirledi

ERZURUM (İHA) - 1993 yılında mütevazi bir ortaklık yapısı ile yola çıkan Aşkale Çimento oluşumu, Ekonomist Dergisi’nin TEB ile birlikte yaptığı Anadolu’nun 500 Büyük Şirketi araştırmasında 62’inci sırada yer aldı. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, gerçekleştirilen yatırımlar ve büyüme ile hedeflerinin Anadolu da ilk on’a girmek olduğunu vurguladı.
“19 YILDA 350 MİLYON DOLAR YATIRIM”
Özelleştirme ile birlikte aradan geçen zaman içinde 264 milyon dolarlık yatırım yapan Aşkale Çimento’nun, Van ve Gümüşhane’de 2 yıl içinde 169 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini vurgulayan Yücelik, “Bunlar sözkonusu illerde Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanacak sanayi yatırımlarıdır. Van’da tamamlanan 79 milyon dolarlık devasa yatırımımız geçtiğimiz aylarda üretime başladı. Aynı şekilde Gümüşhane’deki projemiz 2013 yılının ilk aylarında devreye alınacak. Bunlar çok ciddi yatırım ve rakamlar. Bölgesel kalkınmada Aşkale Çimento önemli bir aktör olmakla beraber aynı zamanda diğer girişimciler için umut kaynağı olmayı sürdürüyor” dedi.
“BÖLGESEL GÜÇ BİRLİĞİ ŞART”
Yatırımlarını yoğunlukta Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirdiklerini söyleyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik “Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane, Erzincan, Ağrı ve Giresun’da tesislerimiz var. Yola ilk çıktığımızda üretim kapasitesi ve satış ağı çok düşük bir fabrikadan başarılar yakaladık. Bu gün Anadolu’nun en büyük 62’inci şirketi olmak tesadüflerle olmadı elbette. Bölge insanının dayanışması ve birbirine destek olması ile büyüdük. Bölge insanı bu gerçeği iyi görmeli. Ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmak için dışarıdan kurtarıcılar beklemenin manası yok. Aşkale Çimento bu manada güzel bir örnektir” diye konuştu.
“YATIRIMLAR HIZLA DEVAM EDECEK”
Aşkale Çimento’nun misyon ve vizyon itibariyle Türkiye’de farklı bir konumda olduğunu hatırlatan Lütfü Yücelik, çok ortaklı yapısına rağmen bu güne kadar hep basamakları emin adımlarla çıktıklarını belirterek, “Bizim için yatırım ve istihdam en önemli öncelik. Türkiye çimento üretiminin yaklaşık yüzde 7’sini biz yapıyoruz. Bu da ancak yeni yatırımlarla mümkün. Yatırım yaptıkça daha fazla insanımız iş imkanı buluyor. Çimento sektörü geniş anlamda bir etkiye sahiptir. Nakliye başta olmak üzere onlarca sektörü diri tutmaktadır. Aşkale Çimento, ekonominin gerçeklerini de göz ardı etmeden bölgedeki tüm illerde yatırımlar gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.” şeklinde konuştu.
ANADOLU KAPLANLARI HIZLA BÜYÜYOR
Anadolu’nun 500 Büyük Şirketi araştırması Türk ekonomisinin bir çok gerçeğini de gözler önüne serdi. Anadolu sermayesi makro ekonomideki birçok parametreyi geride bırakarak 2011’de de göz kamaştırıcı bir büyümeye imza attı. Ciro artışında yüzde 34.5’lik bir büyümeyi (reel olarak yüzde 23.5) yakalayan Anadolu’nun 500 Büyük Şirketi, bu ciroyla GSYİH’ya oranını da 2010 yılına göre 1.1 puanlık artışla yüzde 8.2’den yüzde 9.3’e çıkardı. 2010 yılında 13.1 milyar dolar ihracata imza atan Anadolu sermayesi, geçen yıl bunu yüzde 30’un üzerinde artırarak 17.1 milyar dolara çıkardı.
“BİRLİĞİN VE DİRLİĞİN HARCI” VURGUSU
Zorlu bir sektör ve aynı zamanda iklimsel-coğrafi sıkıntıların çok olduğu bir bölgede sürekli büyüyen bir şirket olduklarını söyleyen Başkan Yücelik, “Bunu ancak çaycısından genel müdürüne birlik ve beraberlik içinde olarak yapabiliyoruz. Sektörde bir çok rakibimiz 12 ay satış imkanına sahip iken bizim için bu süre en fazla 7 ay olabiliyor. Ama asla bu ve benzeri olumsuzluklar bizi yolumuzdan etmiyor. Türkiye’de saygın ve mütevazi bir konuma sahibiz. En çaresiz günde bile sabrettik. Allah’ta yardımcımız oldu. Bu gün geldiğimiz nokta tarifi zor bir mücadelenin sonucudur. Katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel ve daha gurur verici noktalara geleceğiz. Aşkale Çimento; birlik ve dirliğin harcıdır. Bu harç bizleri sapasağlam bir arada tutmaktadır.” dedi.

 
İpek şehit ailesine taziye verdi
 
SP’den Erbakan Yolu eleştirisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan Balkan açılımı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)Balkan Ülkeleri Kalkınma Ajansları ...
Erzurum’a ‘Cazip’ yaklaşım
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Kalkınma Bakanlığı’nca Cazibe ...
Veteriner besici duası aldı
Oltu ilçesinde ineğin boynuz darbesine maruz kalan dana veterinerin müdahalesiyle ...
 
Arıcılıkta çevresel uyarı
Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen, Kuzeydoğu ...
Dış ticarette vizyon büyüttük
Erzurum’da bu yılın Ocak-Temmuz ayları döneminde 87.6 milyon dolar tutarında ...
MÜSİAD’tan bölgesel istişare
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, MÜSİAD Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.
 
ERGİAD hibeleri değerlendirdi
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD)’ın Tarım Hayvancılık Gıda ...
Ford yeni ürünlerini tanıttı
Ford’un efsanevi ticari aracı Transit ürün ailesinin iki yeni üyesi Tourneo ...
100 girişimci adayı sertifika aldı
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva