ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EKONOMİ
11 Temmuz 2011 Pazartesi - 00:04

Aşıklardan yatırım atışması

Üniversiteler arası kış Oyunları Universiade organizasyonundaki başarısı ile dikkatleri üzerine çeken Erzurum, şehre daha fazla yerli ve yabancı yatırımcı çekmek için atağa kalktı. 15-17 Temmuz'da 20 farklı ülkeden 150 yatırımcıyı ağırlayacak şehrin yöneticileri, bu önemli randevu öncesi İstanbul'da Erzurumlu işadamlarıyla buluştu.

Aşıklardan yatırım atışması

ERZURUM/CİHAN
Üniversiteler arası kış Oyunları Universiade organizasyonundaki başarısı ile dikkatleri üzerine çeken Erzurum, şehre daha fazla yerli ve yabancı yatırımcı çekmek için atağa kalktı. 15-17 Temmuz'da 20 farklı ülkeden 150 yatırımcıyı ağırlayacak şehrin yöneticileri, bu önemli randevu öncesi İstanbul'da Erzurumlu işadamlarıyla buluştu. Toplantıya sazlarıyla renk katan aşıklar, iş dünyasının temsilcilerini türküleriyle Erzurum'a yatırıma davet ederken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ 'şehre yatırım yapacakların memuru olmaya hazır olduğunu' söyledi.
YATIRIM ATIŞMASI
Kısa adı KUDAKA olan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, WOW Hotel'de Ezurumlu İşadamları Buluşma Toplantısı düzenledi. Konuşmalar öncesi sahne alan aşıklar Zeki Erdali ile Kul Nuri yatırım konusu üzerine atıştı. Aşıklar, sazlarının tellerine Erzurum'a yatırım yapılmasını isteyen nağmeler çıkarmak için vurdu. O anda söyledikleri dörtlüklerin sonunda "Erzurum'a yatırım yapın. " davetini yinelediler.
ALTAN’IN SUNUMU
Toplantının açılışında konuşan ajansın genel sekreteri Rifat Altan, kurumları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Buluşmayı düzenlemekteki amaçlarını üç madde halinde sıralayan Altan, "Birincisi, Erzurumlu işadamları arasında bir network oluşturmak. Bunun için bilgilerinizi doldurup bize vermenizi istiydoruz. İkincisi, sizleri Erzurum'daki yatırım fırsatları hakkında bilgilendirmek. Üçüncüsü de 15 Temmuz'da düzenleyeceğimiz Anadolu Zirvesi hakkında bilgi vermek. Zirveye 20 farklı ülkeden 150 civarından işadamı gelecek. Siz de gelin ve ikili iş görüşmelerinde bulunun. " dedi.
Ajans olarak işadamlarına yatırım konusunda her türlü kolaylığı sağladıklarını vurgulayan Altan, "İş dünyası yatırım yapacağı zaman en çok bürokrasiden şikayet ediyordu. Şimdi, Yatırım Destek Ofisi'ne bir dilekçe vermek yeterli. Biz size yardımcı olmaya hazırız, bekliyoruz. " ifadelerini kullandı.
Daha sonra kürsüye gelen Erzurum Valisi Selahattin Öztürk de şehrin yatırım potansiyelinden bahsetti. Özellikle kış sporları üzerinde duran Öztürk, yerli-yabancı her yatırımcıya yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti. Öztürk, salondaki işadamlarını 15 Temmuz'da Erzurum'da 150 yabancı işadamının katılacağı zirveye katılmaya davet etti. Toplantıda, Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı ile WOW Hoteller Genel Müdürü Abiş Habikoğlu da birer konuşma yaptı.
OVİT TÜNELİ
Kürsüye en son çıkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da aşıkların yanık bir edayla yaptıkları 'yatırım' çağrısını hatırlattı ve "Erzurum'a yatırıma gelecek her işadamının memuru olmaya hazırım. " diye konuştu.
AK Parti hükÜmetleri olarak yaptıkları icraatlardan bahseden Akdağ, ustalık dönemlerine girdiklerini ancak amatör ruhla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Erzurum'un artık yatırım için cazip bir şehir haline geldiğini, duble yollar sayesinde ulaşımın kolaylaştığını anlattı. "Sansa Deresi'ne yepılan yollar hayal bile edilemezdi. " diyen Akdağ, yeni bir alt yapı yatırımı müjdesi verdi: "Erzurum-İspir arasındaki yolda uzunluğu 5 kilometreyi bulacak bir tünel yapılacak. Şu an ülkemizdeki en uzun tünel 3 kilometre 8 metre. Yani bir rekor kırılacak. Tabi İspir yolunda başka tüneller de yapılacak. Tünellerin toplam uzunluğu 15 kilometreyi bulacak. Yani Erzurum, liman şehri Rize'ye bağlanacak. Yahi 1, 5-2 saate limana ulaşılabilecek. "
Recep Akdağ, şehirdeki Sağlık Bakanlığı'nın çağrı merkezine 800 yeni eleman alımı yapılacağını da duyururken, "Erzurum'u çok rahat yaşanan, müreffeh bir şehir haline getirmek istiyoruz. Erzurum'a yatırıma gelecek her işadamının memuru olmaya hazırım. " şeklinde konuştu.

 
GİKDER’den ilginç iddia
 
'Erzurum'un rengi solmasın..!'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GİKDER’den ilginç iddia
GİKDER Yönetim Kurulu Başkanı ı Selim Nas Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya ...
Erzurum ‘Su Cenneti’
Akarsu kaynakları bakımından çok zengin olan Erzurum’da 100 yıl önce her ...
Bölge ekonomisine Deriner desteği
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sahip olduğu 249 metre ...
 
Mayısta 454 teşvik belgesi verildi
Yatırım teşvik belgeleriyle toplam 3 milyar 105 milyon 845 bin 152 liralık ...
Haziran ayı açlık sınırı 978 lira
Memur-Sen'in açlık ve yoksulluk araştırmasına göre, 4 kişilik ailenin ...
Yatırım’da başarılı süreç
Erzurum’da gerçekleştirilmesi öngörülen 935 yatırımın yüzde 31’lik bölümünde ...
 
AB Bilgi Merkezi hizmete girdi
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım süreci hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ...
'Erzurum Cazibe Merkezi'
Türkiye’nin AB ile olan ilişkileri ve müzakere sürecinin yanı sıra, Erzurum’a ...
AB’den Erzurum açılımı...
Türkiye-AB ilişkilerinin bugüne kadar sadece Ankara ve İstanbul'dan yürütüldüğünü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva