ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Nisan 2009 Salı - 04:55

Aşı Haftası başladı

Aşı Haftası sebebiyle Erzurum’da gerçekleştirilecek aşılama kampanyasının tanıtım toplantısı yapıldı. Erzurum Valiliği’nin öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün destekleriyle gerçekleştirilecek kampanya için Sağlık İl Müdürlüğü Konferans salonunda toplantı düzenlendi.

Aşı Haftası başladı

AŞILANMAMIŞ ÇOCUK KALMAYACAK
Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sağlık personelinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Yardımcısı ve İl Aşı Koordinasyon Kurulu Başkanı Nazife Yüceldi Aktaş, hedeflerinin il genelindeki çocuklara ulaşarak aşılarını yapmak olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Aktaş: “Aşı haftalarının düzenlenmesindeki amaç, toplumun aşılama ve aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki duyarlılığın artırılması ve bilgilendirilmesi, 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması, aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşılmasıdır. Genişletilmiş Bağışıklama Programının (GBP) amacı, aşı ile korunabilir hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan sakatlık ve ölümlerin engellenmesidir. Bilindiği üzere, dünyada her yıl aşı ile korunabilir hastalıklar nedeniyle milyonlarca kişi hayatını kaybetmektedir. Aşı ile özellikle birçok hastalıktan korunmak mümkünken, aşılanmamış toplumlarda çocuklarda hastalık, sakatlık ve ölümler çok sık görülmektedir.”dedi.
TÜRKİYE AŞILAMADA BAŞARILI
Aktaş, “ Devletimizin bu konudaki yoğun çalışmaları sonuç vermiş, daha önce büyük salgınlar ve ölümlere yol açan çiçek hastalığı 1977 yılından itibaren tamamen yok edilmiştir. Yine, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Türkiye'yi 21 Haziran 2002'de "Poliodan Arındırılmış Bölge" Sertifikası ile belgelendirmiştir. Bundan sonra geleceğimizi korumak için, çocuklarımızın aşılanmasını sağlamalıyız. Yetişkinlerden özellikle risk grupları içersinde olanlardan, aşılanma şansını kaçıranlar var ise aşılanmaları için Sağlık kuruluşlarına gitmelidirler. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılama hizmetinin vazgeçilemez olduğunu tüm toplumumuz bilmelidir.”diye konuştu.
DR.VANÇELİK AŞILAMA PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Erzurum’da 20-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Aşı Haftası’nda gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Serhat Vancelik ise, amaçlarının aşısız çocuk bırakmamak olduğunu söyledi. Türkiye’de 1985 yılından itibaren Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP) uygulandığını belirten Vançelik, “Bu kapsamda, boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, verem, çocuk felci, Hepatit B’ye karşı korunma sağlanırken, 2005 yılından itibaren eklenen aşılarla kızamıkçık, kabakulak, menenjit, zatürre hastalıklarından da kaynaklanan bebek ve çocuk ölümlerinin ve sakatlıkların engellenmesi sağlanmıştır.”diye konuştu.
AŞILAMADA TAVİZ YOK
Yeni eklenen aşılarla birlikte Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerde çocuklara hangi aşı yapılıyorsa Türkiye’de de yapılır hale geldiğini kaydeden Vançelik, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuya büyük önem verdiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı bütçesinden 2002 yılında aşılama hizmetleri için 13 milyon lira ayrılırken, bu rakamın 2009 yılında 300 milyon liraya yükseldiğini vurgulayan Vançelik, konuşmasında şunları ifade etti: “Aşılama hizmetlerinde sağlık personelinin özverili çalışmaları ile 2002 yılında ülke genelinde yüzde 78 olan aşılama oranı, 2008 yılı sonunda yüzde 96 olmuştur. Bu önemli başarı ile 2002’de kızamıklı hasta sayısı 7 bin 800 iken, 2007 yılında bu sayı 3 olmuş ve 2008 yılında ülkemizde kızamık vakası görülmemiştir.”
 
 
Erzurum’da 20-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek aşılama haftasında 5 yaş altındaki çocuklara ulaşacaklarını belirten Vançelik, aile hekimlerinin de bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi. Vançelik, aşılama konusunda yetersiz olan ilçelere de gerekli desteğin verileceğini vurguladı.

Sağlık İl Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Rukiye Çetin’in aşılama konusundaki bilgilendirme konuşmasıyla toplantı sona erdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karanfil dağıttı, gönül aldılar
Erzurum Hasta Hakları Derneği, hastanelerde tedavi gören vatandaşların ...
Doğu’da yaşamın maliyeti yüksek
Recep DAĞ Doğu Anadolu Bölgesi yaşam standartlarının düşük, yaşam seviyesinin ...
Ebu İshak’tan Sosyal Dayanışmaya katkı
Her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası, Ebu İshak ...
 
ERVAK’tan Sağlık atılımı
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), sosyal ve kültürel etkinliklerin yanında, ...
Büyük hizmet
Manisa'da gördü, Erzurum'da kurdu. Başka illerde belediyelerin üstlendiği, ...
BEAH’ta Hemofili semineri
3. Doğu Anadolu Bölgesi Hemofili Günü Etkinlikleri çerçevesinde Erzurum ...
 
Sağlık’ta yeni atılım
G.İSPİRLİ/Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi hedef büyütüyor. ...
3. Tur Aile Hekimliği toplantısı başladı
Aile hekimliği toplantılarının üçüncü ayağı aralarında Erzurum’un da ...
Akdağ’dan hekimlere müjde
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamuoyunda ''Tam Gün Yasası'' olarak bilinen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva