ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>EKONOMİ
19 Haziran 2013 Çarşamba - 03:47

‘Artık yeter, sokaklar boşaltılsın’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Gezi Parkı' eylemleriyle ilgili olarak, “Artık yeter. Sokaklar boşaltılsın. Yazılı kurallara uygun yapılmayan her türlü hareket zarar verir, kaosa neden olur” dedi.

‘Artık yeter, sokaklar boşaltılsın’

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Gezi Parkı' eylemleriyle ilgili olarak, “Artık yeter. Sokaklar boşaltılsın. Yazılı kurallara uygun yapılmayan her türlü hareket zarar verir, kaosa neden olur” dedi.
Hisarcıklıoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Erzurum Ticaret Borsası’nı (ETB) ziyaret etti. İlk olarak ETSO salonunda düzenlenen “Erzurum İl-İlçe Odaları Müşterek” toplantısına katılan Hisarcıklıoğlu, Ağustos ayında yapılacak olan TOBB seçimleri için destek isteyerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. ‘Gezi Parkı’ eylemlerine de değinen Hisarcıklıoğlu, herkesin demokratik haklarını, demokratik kurallar çerçevesinde kullanması gerektiğini savunduklarını ancak yakıp, yıkmaya, kamu düzenini bozmaya 'hayır' dediklerini ifade etti. "Artık yeter. Sokaklar boşalsın. Bu işe bir dur deme zamanı gelmiştir. Herkes söyleyeceğini söyledi, artık herkes bu sözleri dinledi. Artık herkes bunun ne olduğunun çok iyi farkında. Biz bu işe yeter diyoruz" diyen Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
“Demokratik hakların kullanılması noktasında biz her zaman için, demokratik hakların demokratik kurallar içinde kullanılacağını söyledik. Demokratik kurallar çerçevesinde, her türlü fikir söylemek, söz söylemek hürriyetini zaten iş dünyası olarak savunuyoruz ama bu hakları, yazılı kurallara uygun olarak kullanmak gerekir. Yazılı kurallara uygun yapılmayan her türlü hareket zarar verir, kaosa neden olur. Onun için bizim ilk baştan itibaren söylediğimiz söz şu, herkesin fikrini söyleme özgürlüğü vardır ama bunun muhakkak kurallara uygun yapılması lazım. Bu kurallara uygun yapılmayan kaos yaratan görüntüler, maalesef Türkiye'nin içinde bizlerin moraline, dışarıda da ülkenin imajına zarar vermektedir. İnsanlara, işyerlerine, kamu düzenine, kamu mallarına zarar veren her türlü hareketi kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir. Buna da hayır diyoruz. Herkes sözünü söylediğine göre, sokaklar boşalsın, diyoruz. Sokaklar boşalsın ki, Türkiye olarak bir an önce imajımıza zarar vermek isteyenlere ve toplumsal fay hatlarıyla oynamak isteyenlere fırsat verilmesin. Özellikle son dönemde toplumun fay hatlarıyla ilgili fırsat verdiğimiz kanaatindeyim. Buna fırsat verilmemesi, esas olarak Türkiye'nin işvereniyle, işçisiyle, çiftçisiyle, esnafıyla bir bütün olduğunun gösterilmesi lazım. Kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım, kendimize zarar vermeyelim. Hak aramak için eylem yapanlar, artık esnaf, tüccar, kamu sektörünün haklarını gasp eder noktaya gelmiştir. Türkiye'nin çeşitli noktalarında, özellikle büyük şehirlerde hizmet üreten, mal üreten arkadaşlarımızdan bu tür şikayetler gelmeye başladı. Bu kapsamda, işçi kardeşlerimizden de şikayetler gelmeye başladı. Bu yüzden ben diyorum ki, artık kimse iş yapamaz noktaya gelmiştir, bu işe bir dur deme zamanı gelmiştir. Herkes söyleyeceğini söyledi, herkes bu sözleri dinledi. Artık herkes bunun ne olduğunun çok iyi farkında. Biz artık bu işe yeter diyoruz.''
ETSO Başkanı Lütfü Yücelik de, kentin yerel ekonomik sorunlarına değinerek yıllardır uğraş verdikleri üniversite projesini hayatiyete geçirebilmek için Hisarcıklıoğlu’ndan destek olmasını istedi.
Program sonrasında Yücelik, Hisarcıklıoğlu’na bir semaver hediye etti. ETSO’nun ardından Erzurum Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, Başkan Hakkı Hınıslıoğlu ve üyelerle bir araya geldi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Hisarcıklıoğlu, gece saatlerinde Erzurum’dan ayrılarak Ankara’ya uçakla hareket etti.

 
‘En büyük sermayemiz kardeşliğimiz’
 
Jandarma’dan çete operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yorumu size ait..
Erzurum’da araç başına düşen nüfus 8.1, otomobil başına düşen nüfus ise ...
Tarım Kredi hedef büyüttü
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürlüğü 2013 yılında bölge ...
Erzurumlu girişimciden örnek çözüm
Erzurum’da bir balıkçı yaptırdığı akvaryumda Keban Barajından gelen canlı alabalıkları satıyor.
 
Proje kültürümüz alt düzeyde
Özmen, ‘Bölgemiz nüfus yoğunluğu açısından Türkiye’de 26 kalkınma ajansı ...
Ekmeğini sudan çıkarıyor
Erzurum Yakutiye Belediyesi'nin park ve bahçelerinde işçi olarak çalışan ...
Ekonomide teşvik damgası
ÖZEL-Erzurum’da vergi tahsilat oranı artışını sürdürüyor. İl Türkiye iller ...
 
SMMMO mükellefleri uyardı
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu ...
DAİB'te öncelik eğitim
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) eğitim çalışmalarına odaklandı.
'Nasıl olsa öderim' mi?...
‘Nasıl olsa öderim’ düşüncesi içinde bilinçsizce kredi kartı kullanıldığına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva