ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Varto yolunda heyelan
Varto yolunda heyelan
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
10 Nisan 2012 Salı - 17:01

Arslan’dan din kardeşliği vurgusu

Din kardeşliğinin kan kardeşliğinden önde geldiğini aktaran İl Müftüsü Arslan, inanan insanlar arasında sevgi bağı olduğu takdirde ancak tam anlamıyla iman etmiş olunacağına değindi.

Arslan’dan din kardeşliği vurgusu

DURSUN MURAT AYDIN (İHA) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 14-20 Nisan arası düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı erken başladı. Vakıf, gerçekleştirmiş olduğu organizasyonla coşkulu bir katılımın yaşandığı program sonunda çeşitli dallarda yapmış olduğu yarışmalarda değişik yaş ve öğrenim gruplarında dereceye giren toplam 42 kişiyi birer altınla ödüllendirdi.
Bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ilk programını düzenledikleri ödül töreniyle gerçekleştiren Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı büyük takdir topladı. Oltuluların yoğun ilgi gösterdiği ödül törenine; Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’in yanı sıra Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan’da iştirak ederken vatandaşların bir kısmı aşırı ilgiden ötürü törenin gerçekleştiği Belediye Sinema Salonu’na sığmadı.
Hafızlık, Ezbere Hadis Okuma ve Hz. Peygamberin Hayatı dallarında düzenlenen bilgi yarışmasının ödül töreni münasebetiyle düzenlenen program görkemli bir açılışa sahne oldu.
Ödül töreninin sunumunu üstlenen Sıtkı Toksoy’un salondakilere hitaben yaptırdığı Salâvat-i Şerife’den sonra programa geçildi. Saygı duruşu ve Okunan İstiklal Marşı’nın ardından bu yıl 5’ncisi düzenlenen Geleneksel Kutlu Doğum Programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Oltu birlik ve Beraberlik Vakfınca geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5’ncisi düzenlenen bilgi yarışması ödül töreninin açılış konuşmasını Vakıf Mütevelli Heyeti üyesi Mevlüt Akçay yaptı.
Akçay, Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Ağırman’ın Oltu Aslanpaşa Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu inşaatının işleri dolayısıyla ödül törenine katılamadığını, 2 yıldır inşaatı devam eden yurt inşaatının yer tahsisi ve temel atma aşamasındaki katkıları nedeniyle Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’e teşekkür etti.
Minik Yürekler İlahi Grubunun davetlilere yönelik seslendirdiği ‘hoş geldin’ ilahisi büyük alkış aldı. Vakfın kuruluşundan beri yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı bir slayt sunumunun gösterildiği programda, Kutlu Doğum etkinliklerinin birer Mevlid ve ilahiden ibaret olmadığının altı çizildi. Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı olarak bir farkındalık meydana getirme adına ilçe merkezi ve köylerinde şubat ayı içerisinde yapılan duyurularla Hafızlık, Ezbere Hadis Okuma ve Hz. Peygamberin Hayatı konularında bir bilgi yarışması düzenlendiği vurgulandı.
ARSLAN: MÜSLÜMANLAR BİR BEDEN GİBİDİR
Bu arada ödül törenine katılan Erzurum il Müftüsü Yakup Arslan, kardeşlik hukuku üzerinde duran bir selamlama konuşması yaptı. Din kardeşliğinin kan kardeşliğinden önde geldiğini aktaran Arslan, inanan insanlar arasında sevgi bağı olduğu takdirde ancak tam anlamıyla iman etmiş olunacağına değindi. Müslümanların bir beden gibi olduğunu belirten İl Müftüsü Arslan, “Dün veya bugün dünyanın dört bir tarafında eza ve cefa çeken Müslümanlar varsa bu tek bir beden olamayışımızın acı bir neticesidir. Hep bana reb bana diyen bir zihniyetin parçası olmak inanan insana yakışmaz.” diye konuştu.
İLAHİLERLE COŞTULAR
Ayvalı Köyü Camii İmam Hatibi Ahmet Akçay’ın seslendirdiği ilahiler, salonu dolduranlara duygulu anlar yaşattı.Ödül takdimi sırasında konuşan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise Oltu Birlik Beraberlik Vakfının faaliyetlerini takdirle izlediğini belirterek, organizasyonda emeği geçenleri kutladı.
Coşkulu bir katılımın yaşandığı Geleneksel Kutlu Doğum Haftası Yarışması ödül töreninde dereceye giren toplam 42 kişi birer altınla ödüllendirilirken Oltu Birlik Beraberlik Vakfı geleneksel hale getirdiği Kutlu Doğum Haftası altın yağmurunu bu sene de devam ettirmiş oldu.
Öte yandan Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı yöneticileri amaçlarının herkesi Hz. Peygamberin hayatını öğrenmeye ve anlamaya teşvik etmek olduğunu belirterek bu tür faaliyetlerine devam edeceklerini kaydettiler.

 
Afganlı göçmenin dramı
 
‘Yüreğimiz yanıyor’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cengiz, Güneş’in konuğu oldu
Güneş Vakfı’nın yerel yönetimlerle yaptığı istişare toplantılarının bu ...
Özben'e araştırma ödülü
Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Özben'in Ayrıntı Yayınlarından çıkan "Kirlilik Kavramı ...
Dikilitaş’ı panoya çevirdiler
Oltu ilçesinde MÖ 10'ncu yüzyıldan günümüze kadar geldiği bildirilen Dikilitaş ...
 
PMYO’da müzik dinletisi
Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 167. Yıldönümü Erzurum’da düzenlenen ...
'4 Mevsim 100 Gülen Yüz' Ankara’da
Ankamall, 'Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün 100 Gülen Yüz Tematik Fotoğraf ...
Albayrak’in 2. Baskısı yapıldı
Atatürk Üniversitesi tarafından tıpkı basım ve günümüz Türkçesiyle daha ...
 
Oltulular hasret giderdi
Bursa Oltulular Derneği( OLDER) tarafından Barış Manço Kültür Merkezinde ...
Öğrenciler şölende buluştu
Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi Müzik kulübü öğrencileri ve Müzik öğretmeni ...
İletişimciler ‘Berdel’e yoğunlaştı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva