ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
2 Haziran 2020 Salı - 05:23

Arslan'dan Mavi Marmara Şehitlerine vefa

Arslan, “Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisindeki masum insanlara yönelik İsrail askerlerince yapılan hukuk dışı saldırının 10. yılı münasebetiyle İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan katliamlarını lanetliyorum” dedi.

Arslan dan Mavi Marmara Şehitlerine vefa

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisindeki masum insanlara yönelik İsrail askerlerince yapılan hukuk dışı saldırının 10. yılı münasebetiyle İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan katliamlarını lanetliyorum” dedi.
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, Mavi Marmara özgürlük filosuna yapılan hain saldırının 10. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisindeki masum insanlara yönelik İsrail askerlerince yapılan hukuk dışı saldırının 10. yılı münasebetiyle HAK-İŞ üyesi Fahri Yaldız başta olmak üzere tüm Mavi Marmara şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor, İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan katliamlarını lanetliyorum.
İsrail yıllardır Doğu Kudüs ve Batı Şeria’yı işgal altında tutmasının yanı sıra Gazze’ye abluka ve ambargo uygulamaktadır. Gazze Özgürlük Filosu, Filistin’e uygulanan haksız ablukayı kırma mahiyetinde, ihtiyaç duyulan yardımları mazlumlara ulaştırmak üzere 2010 yılının Mayıs ayında yola çıkmıştır. İsrail askerleri, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu 6 uluslararası sivil toplum örgütüne karşı uluslararası sularda terörist bir saldırı gerçekleştirmiştir. Dünyanın 36 farklı ülkesinden ve her inançtan 750 insani yardım gönüllüsünün katıldığı Gazze Özgürlük Filosu, İsrail devletinin acımasız katliamıyla karşı karşıya kalmıştır. İsrail, katliamlarına bir yenisi ekleyerek 10 insani yardım gönüllüsünü şehit etmiş ve 50’den fazla kişiyi de yaralamıştır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, İşgalci İsrail devletini göçe zorlama, abluka ve yıkım yoluyla, Filistin halkını kendi topraklarında temel insani haklarından mahrum bırakan, kanunlara ve uluslararası toplum iradesine ters düşen tavrı sebebiyle kınıyor ve bu tavrını bir an evvel bırakması çağrısında bulunuyoruz. İsrail devletinin Filistinli kardeşlerimize yönelik uyguladığı hukuksuz, zalimane muameleyi tekrar şiddetle kınıyoruz. Siyonist İsrail ve yandaşları Filistin topraklarını ilhak etmek ve buna meşru bir zemin oluşturmak için birçok yola başvurmuş son olarak da yüzyılın anlaşması adı verilen yüzyılın ihanetini sözde barış planı olarak tüm dünyaya servis etmişlerdir.
Gazze’deki ambargonun ve izolasyonların devam ediyor olması, dünyadaki Filistinli kardeşlerimizin kendi topraklarına dönememiş olması, Kudüs’ün statüsünün değiştirilmesi gibi barışla alakalı hiçbir karşılığı olmayan vaatlerin bizim için hiçbir inandırıcılığı ve gerçekliği yoktur.
HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Kardeş Filistin halkının daima yanında olacağımızı, Filistin topraklarında, Başkenti Kudüs olan, bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar çalışmaya devam edeceğimizi, Filistin’in kabul etmeyeceği hiçbir planı desteklemeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ‘Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez’ anlayışıyla hemhal olmuş bir millet olarak hemen hemen bütün dünya Filistin halkını ve Kudüs'ü yalnız bıraksa da biz yalnız bırakmayacağız.
HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırı sonucunda; başta Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanı Fahri Yaldız olmak üzere Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım, İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Çetin Topçuoğlu, Cengiz Songür, Uğur Süleyman Söylemez, Furkan Doğan ve tüm şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır ve metanet diliyorum.”
 

 
Bakan Selçuk bir ilki paylaştı
 
Koca: ‘Bize yakışanı yapalım”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri başladı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mayıs ayı işsizlik ödeneği ...
Kamu bankalarından 4 yeni kredi paketi
Kamu bankaları konut, taşıt, mobilya ve tatil gibi kategorilerde 4 yeni kredi paketi hazırladı.
Erzurum dış ticaretinde yüzde 9.4’lük artış
DOSİAD - ÖZEL - Doğu Anadolu Bölgesinden gerçekleştirilen dış ticaret ...
 
Erzurum’un kamu payı artış sürecinde
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk 4 ayında kişi başına ...
Erzurum’da taşıt sayısı 119 bin 713’e yükseldi
DOSİAD - ÖZEL - EKONOMİ- Erzurum’da bu yılın ilk üç ayında düşüş gösteren ...
Erzurum, Karadenizli arıcıların değişmez adresi
Giresun ve Trabzon’un gezgin arıcıları iyi bir sezon umuduyla Erzurum’un ...
 
Uzundere çiftçisi organik sebzeye yoğunlaştı
Uzundere ilçesinde organik salatalık üretimi başladı. Uzundere ilçesinin ...
Korona turizm sektörünü nasıl etkileyecek
ESKA Yönetim Kurulu Başkanı Eren Şar, Korona virüsün turizm sektörünü ...
Koyun kırkımı başladı
Oltu ilçesinde kurbanlık koçların yünleri kırkım yapılarak yaz sıcaklarından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva