ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EKONOMİ
27 Eylül 2012 Perşembe - 07:18

Arı ürünlerine bilimsel yaklaşım

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının finansal desteği, Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği’nce Erzurum’da başlayan ve iki gün sürecek olan “İkincil Arı Ürünlerinin Sağlık ve Kozmetik Sektöründe Kullanımı Konferansı” düzenlendi.

Arı ürünlerine bilimsel yaklaşım

ERZURUM (İHA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının finansal desteği, Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği’nce Erzurum’da başlayan ve iki gün sürecek olan “İkincil Arı Ürünlerinin Sağlık ve Kozmetik Sektöründe Kullanımı Konferansı” düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Bayburt ve Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen konferansta Dünya Arıcılar Birliği (APIMONDIA) Başkanı Gill Ratia “Dünyada son zamanlarda sık görülen arı ölümleri” konusunda ve APIMONDIA Apiterapi Komisyonu Daimi Üyesi Cristina Mateescu ise “Apiterapi uygulamaları ve arı ürünlerinin tedavideki etki mekanizmaları” konularında bildiriler sunacak.
Program kapsamında ayrıca yurtdışından gelen teknik heyet 28 Eylül tarihinde Bayburt’ta ki arıcılara da konferans verecek.
KUDAKA DESTEKLİ KONFERANS
Organizasyon komitesince yapılan azılı açıklamada, bal ve arı ürünlerini doğal bir besin kaynağı olma dışında, iyileştirici gücü ve sağlığa etkin katkıları nedeniyle oldukça kıymetli olduğu belirtilerek “Arı ürünlerinden bal, polen, arısütü, arı zehri ve propolis ile bir ya da birden çok hastalığın önlenmesi veya iyileştirilmesi amacıyla uygulanan tedavi yöntemlerine APITERAPI denilmektedir. Ülkemizde henüz apiterapinin aktif olarak uygulandığı merkezler faaliyette olmasa da insanlar bu konu hakkında günden güne bilinçlenmekte, arı ürünlerinden sağlık ve kozmetik alanında alternatif olarak faydalanmaktadırlar. Her geçen gün sonuçlanan araştırmalar toplumların dikkatini bu konu üzerine çekmekte ve özellikle uzak doğu ülkelerinde başlayan ve dünyada hızla gelişen arı ürünleri ile tedavi yöntemleri ve apiterapi merkezleri hızla yaygınlaşmaktadır. Burada görev yapan araştırmacıların tıp alanın da elde ettikleri sonuçlar çoğu kez şaşırtıcı boyutlara ulaşmaktadır.
BİLİMSEL ÇALIŞMALAR
Türkiye’de ve bölgemizde arıcılık denildiğinde ilk akla gelen ürün bal olmasına rağmen yapılan bilimsel çalışmaların da katkılarıyla son yıllarda arı sütü, polen ve propolis basta olmak üzere diğer arı ürünlerine olan ilgi oldukça artmıştır. Türkiye arıcılık bakımından oldukça yüksek bir potansiyele sahip olsa da gerek arı ürünlerinin miktarı gerekse çeşidi bakımından henüz istenilen düzeye gelememiştir. Arı gen merkezlerinden biri sayılan Türkiye, 4.2 milyon koloni arı varlığı ile dünyada ikinci sıradayken, 67 bin ton bal ve 3 bin 500 ton bal mumu üretiminin yanı sıra 11 milyon dolar değerinde arıcılık ürünü dış satımı ile dünyada beşinci sırada yer almaktadır. Bu sıralama bal dışındaki arı ürünlerinde daha da gerilere gitmektedir. Türkiye’deki arıcılık sektörünün verim ve çeşit bakımından gelişmesi ve dünya çapında hak ettiği yeri alabilmesi için ikincil arı ürünleri sektörünün geliştirilmesi gerekmektedir. Gerek mera bitkilerinin paketlenmesi ve işlenerek ikincil ürünlere dönüştürülmesi gerekse arı ürünlerine ve işlenerek ikincil arı ürünlerine dönüştürülmesi için “Bölgede üretimi yapılan ürünlerin ikincil ürünlere yönlendirilmesi ve bölgeye yeni ikincil ürün sektörünün kazandırılması” bölgesel KUDAKA Eko-Agro Komitesinin hedefleri arasındadır. Bu hedef kapsamında dünya çapındaki arıcılık potansiyelimiz değerlendirilerek ikincil arı ürünlerinin sektöre kazandırılması için çalışmalar başlatılmıştır. Bu kapsamda apiterapi ve ikincil arı ürünleri sektörü yukarıdaki hedef için seçilmiş konulardan birisidir.” denildi.

 
Yeni Anayasa Komisyonu toplandı
 
Bingül’e tebrik ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA Luxery Leisure Fuarındaydı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), 19-22 Eylül tarihleri arasında ...
Borç ertelemede son 2 gün
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tabii ...
Gıda sektörü’ne ‘et’ bilgilendirmesi
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce “Et ve Et ürünleri ...
 
Şirketleşme verileri açıklandı
TOBB 2012 Ağustos ayı kurulan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı.
Tarımda proje yaklaşımı
Pasinler ilçesinde Tarım Müdürlüğü organizasyonuyla ilçe de bulunan çiftçilere ...
Besicilere kurbanlık uyarısı
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Kurban Bayramı öncesinde ...
 
Son on yılın en iyi dönemi..
MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER-Erzurum’da bu yılın sekiz ayında kişi başına ...
Ticarette Bulgaristan açılımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nce organize edilen programda Bulgaristan ...
Tüketiciler derneğe kavuştu
Tüketici Hak Arama Derneği Başkanlığı düzenlenen törenle hizmete açıldı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva