ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
18 Eylül 2014 Perşembe - 18:18

Ara rejimi AK Parti kapattı

Türkiye'de 1960 darbesiyle bir ara rejimin başladığını hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bu ara rejimi AK Parti'nin 12 Eylül 2010 referandumu ve 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile kapattığını ifade etti.

Ara rejimi AK Parti kapattı

Soylu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Erzurum'da Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 5. Olağan Kongre Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplantıya, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Rize, Ordu, Kars, Iğdır, Erzincan ve Trabzon'dan koordinatör milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarının katıldığını söyledi.

Siyasi Partiler Kanunu'na göre siyasi partilerin en az iki, en fazla üç yıl içinde kendi kongrelerini yapmak zorunda olduklarını belirten Soylu, "Siyasi hayatın iki temel meşruiyeti vardır. Birincisi kongrelerdir. İkincisi de seçimlerdir" diye konuştu.

Soylu, AK Parti'nin siyasi hayata başladığı günden itibaren bu iki unsuru siyasi hayatın belirleyici unsuru ve Türkiye'de kararın, sözün anlamıyla belirleyici unsur haline getirilmesini benimsediğini vurgulayarak, 12 yıldır iktidarda verilen mücadelenin sonunda milletin belirleyici güç olduğunu dile getirdi.

Kongre sürecinin 15 Eylül'de başladığını hatırlatan Soylu, 11-30 Ekim arasında mahalle ve delege seçim sürecinin olacağını, 1-16 Kasım arasında belde kongresi yapacaklarını, 1 Kasım-31 Aralık arasında da ilçe kongreleri yapılacağını belirtti.

Soylu, 22 Kasım-22 Şubat arasında il kongrelerinin yapılacağını söyleyerek, "Bu kongre, ilkeler, prensipler, kriterler ve felsefemiz üzerine oturmaktadır. Bu kongre, diğer olağan kongrelerimizden aldığı enerjisini birikimini yansıtacaktır. AK Parti 21. asrın başından itibaren siyasi hayatı çok önemli bir noktaya taşımıştır. Bu kongremizin iki temel amacı vardır. İki temel siyasi amacı vardır. Elbetteki kongreler bir tazeleme alanıdır. Elbette ki kongreler bir yenilenme alanıdır. Elbette bir sorumluluk alanıdır" ifadelerini kullandı.

"1960 DARBESİYLE BAŞLAYAN ARA REJİMİ AK PARTİ KAPATTI"

Türkiye'de 1960 darbesiyle bir ara rejimin başladığını hatırlatan Soylu, bu ara rejimi AK Parti'nin 12 Eylül 2010 referandumu ve 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile kapattığını ifade etti.

Soylu, AK Parti'nin vesayeti, gerileme dönemlerini bitirdiğini, darbenin kurallarını yerle bir ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"1960 darbesi 1961 anayasasıyla kendine ait bir kurallar bütünü oluşturmuştur. Bu anayasa ile vesayet oluşturulmuştur. Anayasayı oluşturan, kurucu meclisi de oluşturan darbenin kendisidir. Bu büyük millet hiçbir gün kendi sivil meclisi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin oy iradesiyle onu bir kurucu meclis hüviyetine döndürüp bir anayasa gerçekleştiremedi maalesef. Ruhuyla lafsıyla ve milletin değerleriyle gerçekleştiremedi. 1980 darbesi ardından bir kurcu meclis tesis etmiş ve o kurucu meclisle yeni anayasa oluşmuştur. Yeni anayasa da yine darbe kurallarıyla oligarşik sermaye ve oligarşik bürokrasinin ortaya koymuş olduğu o tahakkümle gerçekleşmiştir."

Türk siyasi tarihinde ilk kez AK Parti'nin ayağına altın bir fırsat geldiğini belirten Soylu, ilk kez 2015 seçimlerinde anayasayı ya halka götürebilecek ya da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde elde ettiği çoğunlukla yine milletle müzakere ederek, bir kurucu meclis hüviyetini sağlamak durumunda olduğunu söyledi.

Soylu, Türk halkının 2015 seçimlerinde AK Parti'ye kurucu meclis oluşturma gücünü de vereceğini ifade ederek, "Bu millet Gezi olaylarını yaşadı. AK Parti'den milim sapmadı. Bu millet 17 Aralık ve 25 Aralık darbeleriyle karşı karşıya kaldı. Bir ülkenin başbakanına en hunhar saldırılarla karşı karşıya kaldı. Bir ülkenin ilerlemesini, zenginleşmesini, büyümesini, kardeşliğini, beraberliğini ortaya koyan kadro olarak en acımasız saldırılarla karşı karşıya kaldı ama bu millet AK Parti'den ve onun ortaya koyduğu felsefeden vazgeçmedi. Bu belki de 2015 seçimlerine giderken yeni bir anayasa yapma fırsatı AK Parti'nin önünde altın bir fırsatsa belki de siyasi tarihimizin en ağır sorumluluğuyla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye saldırıların çok ciddi bir şekilde devam ettiğini dile getiren Soylu, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik hayatının kırılgan hale getirilmesi için uluslararası sıkıştırma yapıldığını ifade etti.

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazdığı mektupta Türkiye'de devlet içinde paralel bir yapı oluşturmayı kendine temel amaç edinenlerin uşaklığını yaptığını savunarak, şöyle devam etti:

"O sayın başbakanımıza yazılan had bilmez mektup, siyasi hayatın en önemli kara lekelerinden bir tanesi olarak yerini alacaktır. Bugün bütün bu gelişmeler ortaya koyuyor ki bizim ayaklarımızın yere daha sağlam basacağı bir süreci göstermek bizim sorumluluğumuzdur. Biz toplulumuza büyük hedefler, sözler verdik. 24 saat sonrasını göremeyen Türkiye'ye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini söyledik. Biz bu büyük hedefleri gerçekleştirmek zorundayız. O bir taraftan 50 milyar dolarlık turizm hedeflerine bizi taşıyacak, o bir taraftan tarım hedeflerimize bizi taşıyacak, o kendi arabamızı, kendi uçağımızı, kendi istihbarat uydumuzu yapma hedefine bizi taşıyacak. Milletimiz bunu bizden beklemektedir."

"TEYO PEHLİVAN" KIYASLAMASI

Erzurum'un Teyo pehlivanının meşhur olduğunu anımsatan Soylu, şunları söyledi:

"Teyo pehlivan bile Kılıçdaroğlu'nun bu sallamalarına baksaydı manidar manidar gülerdi ama Teyo pehlivan ile Kılıçdaroğlu arasında bir fark var, Teyo pehlivan sevimliydi, Teyo pehlivan zekiydi, Teyo pehlivan, milliydi, Teyo pehlivan yerliydi. Maalesef Kılıçdaroğu'nda bu özelliklerin hiçbirini bulabilmek pek mümkün değildir."

Soylu, AK Parti'nin 5. Olağan Kongre'ye 52 bin birimde seçime gittiğini, bunun demokrasinin en belirgin özelliği olduğunu vurguladı.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

 
‘Gazilerimiz başımızın tacıdır’
 
Mert Aydın Davası başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gazilerimiz başımızın tacıdır’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gaziler Günü ve Atatürk'e ...
Korkut'tan denetim eleştirisi
Yakutiye Belediyesinin sürdürülen çalışmalarını denetleyerek yanlışlıklar ...
Aziziye’de parklar özgürleştiriliyor
Aziziye Belediyesi, ilçedeki parkları özgürleştirerek, daha estetik bir görünüme kavuşturuyor.
 
Ala'dan Yeni Anayasa değerlendirmesi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, yeni bir anayasa çağrısında bulunarak, “Gelişen ...
Pasinler Belediyesi bir ilke imza attı
Pasinler Belediyesi bir caddeye Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ...
Ali Korkut adıyla dolandıranlara dikkat!
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, adının kullanılarak yoksul ailelere ...
 
Tapu ve Kadastro’da torba yasa sevinci
M.COSKUN-Tapu ve Kadastro çalışanlarının, tapudaki işlemlerden dolayı ...
Tebriz uçak seferi yeniden gündemde
Sekmen, İran'da Tebriz-Erzurum uçak seferlerinin yeniden başlatılması ...
Pasinler Standında siyasiler buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva