ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
23 Ocak 2021 Cumartesi - 01:13

Ankara’dan Erzurum’a Yeni YÖK Vizyonu köprüsü

Yeni YÖK Vizyonu çerçevesinde bir takım ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Atatürk Üniversitesine gelen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın konuğu oldu.

Ankara’dan Erzurum’a Yeni YÖK Vizyonu köprüsü

Yeni YÖK Vizyonu çerçevesinde bir takım ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Atatürk Üniversitesine gelen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın konuğu oldu.
Mevkidaşı Prof. Dr. Ünüvar’ı Rektörlük makamında ağırlayan Prof. Dr. Çomaklı, Ünüvar ile bir süre sohbet ederek Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Atatürk Üniversitesinin doğunun bilge ve öncü üniversitesi olduğuna dikkat çeken Rektör Çomaklı, konuğu Rektör Ünüvar’a Yeni Nesil Üniversite Projesi kapsamında hayata geçirilen birimleri gezdirerek bilgi verdi.
YAPILAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Öncelikle Metodoloji Destek Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi, Kalite Koordinatörlüğü, Veri Yönetimi Ofisi ve Lisans Eğitim Koordinatörlüğü gibi birimleri ziyaret eden Rektör Ünüvar, burada birim yöneticileriyle bir araya geldi.
Metodoloji Destek Ofisi Müdürü Prof. Dr. Ömer Cevdet Bilgin, birim olarak bilimsel çalışmalara yöntemsel olarak destek verildiğini belirterek araştırmaların planlaması, analizi, yabancı dilde makale yazımı ve kontrolü ile yayınlanması konularında yol gösterici olduklarını söyledi.
Atatürk Üniversitesinin dijitalleşmesi konusunda yapılan iş birlikleri ve destek çalışmaları konusunda bilgi veren Dijital Dönüşüm Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu ise sistem tasarımı, dijital stratejilerin belirlenmesi ve eğitim araştırmaları gibi konuları yakından takip ettiklerini, bölgedeki çeşitli kurum ve kuruluşların dijitalleşme sürecine destek verdiklerini diğer taraftan yapay zekâ uygulamalarının sağlıkta ve diğer alanlarda kullanımına yönelik spesifik çalışmaların devam ettiğini aktardı.
ÖZDEMİR BİLGİ VERDİ

Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Özdemir ise üniversitenin proje kültürü ve verimliliğini artırmak amacıyla akademisyenlere proje eğitimi, mentorlük ve proje yazma desteğinin yanı sıra kobi ve sanayi kuruluşlarına da mentorlük yaptıklarını vurgulayarak proje fikirleri dinleme ve proje ekipleri kurarak projelerin fon kaynaklarına aktarılmasını sağladıklarını ifade etti.
Daha sonra Atatürk Üniversitesinin amaçları ve hedefleri doğrultusunda tüm iletişim süreçlerini yöneten Kurumsal İletişim Direktörlüğü (KİD) ve alt birimlerini gezen Prof. Dr. Ünüvar, direktörlüğün Atatürk Üniversitesinin kurumsal hedeflerine yakışır bir birim olduğunu vurguladı.
YENİ NESİL ÜNİVERSİTE TASARIM VE DÖNÜŞÜM PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimini de (BAP) ziyaret eden Rektör Ünüvar, BAP Koordinatörü Prof. Dr. Abdülkadir Çiltaş’tan çalışmalar ve projelerle ilgili detaylı bilgi aldı.
BAP Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Çiltaş, BAP Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yapısal dönüşümün, YÖK Başkanlığının yürüttüğü politikalara uyumlu olarak gerçekleştirildiğini ve Yeni YÖK’ün politikalarını yakından takip ettiklerini dile getirdi.
KONUKLAR, REKTÖR YARDIMCILARI VE DEKANLAR İLE BİR ARAYA GELDİ
Ziyaretlerin ardından Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın başkanlığında Mavi Salonda Atatürk Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Bilgi Paylaşımı Programı düzenlendi. Programa Rektör Çomaklı’nın yanı sıra Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Atatürk Üniversitesi rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve birim yöneticileri katıldı.
“TEMEL DÜŞÜNCEMİZ ÜNİVERSİTEDE ADİL, ŞEFFAF VE HER AN HESAP VERİLEBİLİR BİR SİSTEM KURMAK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Çomaklı, göreve geldiği günden beri “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” çerçevesinde yürütülmekte olan yeniden yapılanma çalışmaları kapsamındaki üç süreci başlıklar halinde sıraladı.
Mevcut düzeni disipline ederek yasal sınırlarına geri çekmek ve geliştirmek, ortaya konulan vizyon çerçevesinde eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında yeni sistemler tasarlamak ve tasarlanan sistemleri mevcut sisteme uygulamak maddelerini sıralayan Rektör Çomaklı, buradaki temel düşüncenin üniversitede adil, şeffaf ve her an hesap verilebilir bir sistem kurmak olduğuna değindi.
Bu süreçte katılımlı arama konferansları yaparak, ortak akıl yakalamaya çalıştıklarını anlatan Rektör Çomaklı şunları söyledi: “19 Arama Konferansı gerçekleştirerek 230’un üzerinde dış paydaşı (vizyoner insanlar) bir araya getirdik. 1000’in üzerinde öğretim üyemizin katılım sağladığı konferanslardan çıkan sonuçlar doğrultusunda 32 yeni birim kurduk ve 28 birimi ise yeniden yapılandırdık. Bu süreçte 43 proje ürettik. İçlerinden 10 tanesi karar konferansı ile önceliklendirildi. Bu kapsamda son dört yılda 77 senato toplantısı yaparak 554 senato kararı alındı. Ayrıca yine aynı tarihlerde 143 Üniversite Yönetim Kurulu toplantısı yapılarak, 1946 yönetim kurulu kararı alındı” dedi.
REKTÖR YARDIMCILARI ÜRETİLEN SİSTEM TASARIMLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Rektör Çomaklı’nın ardından Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi Çıktılarının teknik bilgilerini, projenin sekreteryasını yürüten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Keskin sundu.
Prof. Dr. Keskin ayrıca, Yeni Nesil Üniversite Projesinin eğitime, topluma ve ekonomiye sağladığı katkılardan bahsetti.
Atilla Keskin’in ardından, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Eğitimde Mükemmeliyet Modeli, Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Bütünleşik Araştırma Modeli, Prof. Dr. Hüseyin Özer Toplumsal Katkı Sistem Tasarımı ATA-KÖK ve Prof. Dr. Selahattin Çelebi ise Covid-19 Aşı Çalışmaları konularında birer sunum gerçekleştirdiler.
“YAPILAN ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM”
Son olarak kürsüye çıkan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Atatürk Üniversitesinin bir parçası olduğu yıllarda başlayan aidiyet duygusunun yıllar içinde pekiştiğini söyledi. Bugün de Atatürk Üniversitesinin misafiri olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Ünüvar, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı öncülüğünde yürütülen çalışmaların model teşkil edebilecek seviyede olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Ünüvar, Atatürk Üniversitesi bünyesinde yapılan çalışmaları yakından takip etmeye devam edeceğini söyleyerek misafirperverliğinden dolayı tüm Atatürk Üniversitesi ailesine teşekkür etti.

 
Aydemir: ‘Bahadıroğlu milli vicdanın sesiydi'
 
‘Her şeyimiz kül oldu’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Birlikte 23 gün’
Bakan Selçuk, öğrencilerden aylardır çok vakit geçirdikleri ekran karşısından ...
Güz yarıyılı eğitim öğretim dönemi sona erdi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 2020-2021 Eğitim ...
ETÜ ile Sağlık Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü
Erzurum Teknik Üniversitesi ile Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü arasında sağlık ...
 
Bakan Selçuk tarih verdi
Selçuk, “15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, ...
Gümüşhane’den ETÜ’ye istişare köprüsü
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, beraberindeki ...
Çomaklı: 20 Yanvar şehitlerini rahmetle anıyoruz
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 20 Ocak (20 Yanvar) ...
 
MEB ve ATAUNİ’den Özel Eğitim ve Rehberlik İş Birliği
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel ...
MEB’den öğrencilere yeni bir destek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaokul öğrencileri için daha önce ilk ...
Öğretmenlerden eTwinning projesi
Erzurum’da görev yapan öğretmenler Amigurumi örgü yöntemini kullanarak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva