ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>GUNCEL
28 Mayıs 2014 Çarşamba - 15:25

Ankara'daki Dadaşlar şehit dedeleriyle buluşacak

SÜLEYMAN GÜRAKSIN-Merkezi Ankara'da bulunan Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF) Dayanışma etkinlikleri devam ediyor. Mayıs ayı Herfenesinde buluşan Dadaşlar hem özlem giderdi, hem de 7 Haziran’da Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Sultan Sekisi etkinliğine katılma kararı aldı.

Ankara daki Dadaşlar şehit dedeleriyle buluşacak

Merkezi Ankara'da bulunan Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF) Dayanışma etkinlikleri devam ediyor. Mayıs ayı Herfenesinde buluşan Dadaşlar hem özlem giderdi, hem de 7 Haziran’da Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Sultan Sekisi etkinliğine katılma kararı aldı.

Erzurum Vakfı ve ESAV’ın da yer aldığı Mayıs Herfenesinde dadaşlara seslenen ERDEF Başkanı Feridun Önal, Federeasyon çatısı altında birleşen vakıf ve dernek yönetici ve üyeleriyle birlikte Sultan Sekisi’ne katılacaklarını açıkladı.

ERZURUM GEZİSİ

Erzurum dışında yaşayan dadaşların sıla özlemi çektiği ve Erzurum’un manevi iklimiyle buluşmayı istediğini vurgulayan Önal, ERDEF olarak yıl içinde çeşitli vesilelerle Erzurum Gezisi düzenleyeceklerini belirtti.

Sultan Sekisi etkinliği kapsamında Yanıkdere Şehitliğinin ziyaret edileceğini, il dışında yaşayan dadaşların şehit dedeleriyle buluşacağını ifade eden Önal, Ermenilerin tarihi karalama ve iftira atma yolundaki çirkin çabalarına dikkat çekti.

TÜRKLER ASLA KATLİAM YAPMAMIŞLARDIR

Türklerin asla katliam yapmadıkları, sahip oldukları dini ve manevi değerler ölçüsünde her insanı eşrefi mahlukat olarak gördüklerini ve bu sebeple Türk tarihinde asla katliam gibi kara lekenin olmadığını kaydeden Önal, Ermeni iftiralarına karşı bilim adamlarını tarihi gerçekleri toplumun her kesimine anlatmaya, Türklere iftira eden Ermenilere bilimsel cevap vermeye çağırdı. Önal katliam yapanların Türkler değil, 500 bini aşkın Türkü katleden Ermeniler olduğunu, Dünyanın ise bu gerçeği görmezden geldiğini  söyledi. Önal asılsız ermeni iddialarını çürütme yolunda ERDEF olarak panel, konferans ve sempozyum düzenleyeceklerini bildirdi.

SILAYI RAHİM VURGUSU

Herfenede yaptığı konuşmada sılayı rahime dikkat çeken Önal, il dışında yaşayan dadaşların yalnızca cenazelerde değil, her vesile ile bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. Erzurum dışındaki dadaşların il ileirtibatlarını kesmemelerini tavsiye eden önal, özellikle Erzurum dışında doğmuş dadaş çocuklarının mutlaka Erzurum’u görmeleri ve ilin kendine özgü eşsiz manevi havasını teneffüs etmeleri gerektiğini vurguladı.

 

 
Küçük öğrencilerden büyük duyarlılık
 
Aziziye Belediyesi halkın beklentilerini sorguluyor
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baki BATMAN 29 Mayıs 2014 Perşembe 17:16

Tarihte olduğu gibi günümüzde de Türklerden rahatsız olan devletlerin tek malzemesi sözde ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır.Bu devletler dünya kamuoyunu bu bağlamda etkilemek isteseler de bu çabaları sonuçsuz kalacaktır.Asıl Ermenilerin 1915’te Anadolu’da uyguladıkları, 1992’de Hocalıda ki katliamlarının SOYKIRIM olduğunu herkes anlamalı ve kabul etmelidir. Biz haklıyız ve haklı olduğumuzu da paylaşmaya devam edeceğiz. Tarih boyunca Romalılar Persler ve Bizanslılar tarafından Anadolu’nun bir yerinden diğerine sürülen savaşlara itilen ve çoğu kez üçüncü sınıf vatandaş muamelesi gören Ermeniler Türklerin Anadolu’ya girişlerinden sonra Türklüğün adil, insani, hoşgörülü, birleştirici anlayış içinde olduğunu görmüş ve bu inancından yararlanmıştır. Asılsız ermeni iddialarını çürütmek amaçlı panel konferans ve sempozyum düzenleyeceklerini bildiren sn ÖNAL'ı ve değerli ağabeyimiz sn GÜRAKSIN'ı saygıyla selamlıyor,Şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor. ALLAH'tan rahmet diliyorum.

Yorumu oyla      9      4  
İskender Polat 29 Mayıs 2014 Perşembe 14:57

Memleketimizle ilgili haberleri ve memleket kokusunu evlerimize taşıyan saygıdeğer kardeşim Süleyman, yüreğine ve kalemine sağlık, yine Erzurum u soluduk, derneğin bu türden faaliyetleri çok güzel, hele 'Herfene' çocukluğuma götürdü beni bu kelimeyi bile unutmuşum sen yazınca farkettim, mahallede arkadaşlarımızla az mı gittik ? 'Sultan Sekisi' vay be, güzel etkinlikler, bu sene Erzurum a gitmek görünmüyor inşallah seneye, derneği, bu tür faaliyetlerinden ötürü kutluyorum, bizi bilgilendiren kardeşim Süleyman Güraksın a da teşekkürlerimi sunuyorum

Yorumu oyla      8      4  
Mete Babaoğlu 29 Mayıs 2014 Perşembe 11:42

Herfene deyince ta çocukluğuma gittim. Gurbette dadaşları bir araya getiren zihniyete teşekkür ederim. Birde bunu kaleme alıp biz diğer şehirlerdeki Erzurumluları imrendiren kardeşimiz Süleyman beyede teşekkürlerimi iletirim. Allah razı olsun hepinizden.

Yorumu oyla      8      4  
İLKAY KANDEMİR 29 Mayıs 2014 Perşembe 11:30

değerli hemşehrilerim memleket havası memlekette alınır ankarada ankara kanalizasyonunu

Yorumu oyla      8      7  
Secaattin GEDİK. 28 Mayıs 2014 Çarşamba 21:19

Gazetenizi ilk defa geziyorum. Her satırı memleket havası ile buram buram tütüyor. Hazırlayan sunan velhasıl emek harcayan tüm arkadaşlara samimi duygularımla teşekkür ederim. Erzurum Dernekler Federasyonunun bu etkinliğini kutluyorum. Ayrıca Erzurum Vakfı ile ESAV'ın herefene şenliği umarım hemşehrilerimi fazlasıyla memnun etmiştir. Sultan Sekisi etkinliği yine takdire şayan düzenleme olacaktır. Katılan tüm hemşehrilerime sevgi sayı ve muhabbetlerimi sunarım. Etkinliklerin devamını diliyor, Süleyman GÜRAKSIN kardeşime'de bu haberi için şükranlarımı iletiyor, gözlerinden öpüyorum.

Yorumu oyla      7      4  
Erdal TOYGUN 28 Mayıs 2014 Çarşamba 21:10

Öncelikle ERDEF Başkanı Feridun ÖNAL' uhdesinde; Erzurum Dernekler Federasyonunun bu tartışılmaz etkinliği için yürekten kutluyor devamını diliyorum. Sadece Ankara ile sınırlı kalmamak kaydı ile. Bu etkinliğe katılan Erzurum Vakfı ile ESAV'ında herefeneye katılımı, hemşehrilerimizin sıla hasreti ve özlemini bir nebze olsun giderdiğini umuyorum. Ayrıca Erzurum'a düzenlenecek Sultan Sekisi gezisi her sene kutlanmalı ve etkinlikten çıkarılıp festival olarak düzenlenmesini dilerim. Bu müstesna bilgilendirme haber için Süleyman GÜRAKSIN şahsında Erzurum Gazetesini tebrik ediyorum. Her şey Erzurum için Erzurumlu için. Sağ olun. Var olun...

Yorumu oyla      8      8  
Fahriye 28 Mayıs 2014 Çarşamba 20:48

Bu yazıyı okuduktan sonra ailemin bizi Erzurum'a götürmesi ile ilgili ısrarlarını daha iyi anlıyorum.Ankaradaki dernek ve vakıfların gençlere yönelik te Erzurum'a seyahat düzenlemeleri programları dahilinde olmalıdır.Ermeni katliamıyla ilgili olarak da genelde Türkiye'nin özelde de Erzurum'un daha ciddi çalışma yapması gerekmektedir.

Yorumu oyla      7      4  
HaLe 28 Mayıs 2014 Çarşamba 20:19

Ermeni diasporası bu hususu daha çok ciddiye alıyoe ve yıllardır yılmadan usanmadan çalışıyorlar. Biz bu konuda bi hayli geç kaldık. Geç kalmamız sanki haksızmışız gibi bir algı yarattı. Oysa ki dedelerimizden dinlediğimiz ve okuduğumuz kitaplardan katliama uğrayanın Türkler olduğu acımasızca dedelerimizi yaktıkları bir gerçektir. Haberin diğer bölümünde yer alan Erzurum dışında yaşayan Erzurumlu gençlerin Erzuruma uzak kalmamaları tarihi ve kültürel özelliklerini mutlaka görmelidir. Gurbette yaşayan bir Erzurumlu olarak burdan kendime de bir pay çıkarmaktayım. Teşekkür ederim.

Yorumu oyla      9      4  
Zaloğlu 28 Mayıs 2014 Çarşamba 20:12

Herfene lafını neredeyse unutmuşum. Bu da uzun süredir ayrı kaldığımın açık bir göstergesi. Bu tür etkinliklerin duyurulması çok güzel. Haberi yapan arkadaşı tebrik ediyorum. Ayrıca, Erzurum gezisi esnasında Yanıkdere Şehitliğinin ziyaret edilmesi de içerdiği mesaj itibariyle ayrıca önemli.

Yorumu oyla      7      4  
M.BAYIK 28 Mayıs 2014 Çarşamba 20:04

Hayati değerlerimizin hızla erozyona uğradığı günümüzde lokal de olsa geleceği yaşatmaya yönelik bu tür aktivitelerin mevcudiyeti doğrusu umut verici.ERDEF Başkanının Ermeni katliamı ile ilgili açıklamaları aynı mezalimi yaşayan Bitlis ve Van havalisinde yaşayan ve bir çoğu halen hayatta olan insanlar tarafından da teyit edilmektedir.Dadaşlara derneğe ve size teşekküler.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Çıkacak
Yeni Çıkacak Olan Aksiyon Filmleri Hangileridir?
Başbakan Erdoğan gündemi değerlendirdi
Erdoğan, "Yüzyıldır Türkiye'yi yerinde saydırmak, meşgul etmek, zayıflatmak ...
Altıparmak’tan fahri konsolos önerisi
Vali Altıparmak’ta ziyaretten duyduğunu memnuniyeti ifade ederek ilişkilerin ...
 
Meteoroloji Erzurumluları uyardı
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezince ...
Büyükşehir’den Miraç Kandili Mevlidi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Miraç Kandili ve Soma’daki elim kazada ...
‘Yüreklerimiz kardeşlik duygusuyla çarpsın’
Sekmen,'Müslümanlar kardeştir. Allah'ın rahmeti ve bereketi kardeşlik ...
 
‘Miracın manasında yüreklerimiz buluşsun’
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj ...
Yılmaz’dan birlik ve beraberlik mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Miraç Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Çınar: ‘Miraç, bir yükseliştir’
Miraç kandili münasebetiyle Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, bir mesaj yayımladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva