ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Ekim 2018 Perşembe - 02:43

Anadolu kadınları yine bir ilki başarıyor

Mersin’de kurulan ve ünleri dünyaya yayılan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, Stuttgart Uluslararası Tiyatro Festivali'ne katılarak Türkiye'de bir ilki daha başaracak.

Anadolu kadınları yine bir ilki başarıyor

Mersin’de kurulan ve ünleri dünyaya yayılan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, Stuttgart Uluslararası Tiyatro Festivali'ne katılarak Türkiye'de bir ilki daha başaracak. Kadınlar tiyatro topluluğu olarak Türkiye'den ilk kez yurt dışına çıkacak grup olacak olan Arslanköylü kadınlar, festivalde 2 oyun sergileyecek.

2001 yılında Mersin'in merkez Toroslar ilçesine bağlı Arslanköyünde yaşayan kadınlar tarafından kurulan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, tüm dünyaya rol, model olmaya devam ediyor. Bugüne kadar sayısız oyun sergileyen grup, artık yurt dışına da çıkmaya başlıyor. Topluluğun yazarı daha öncede dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun oynadığı reklam filminde yönetmenlik yapmış, herkesin beğenisini kazanmıştı. Şimdide Türkiye'den ilk kez yurt dışına çıkacak olan topluluk, Almanya'da Stuttgart Uluslararası Tiyatro Festivali'nde 2 oyun sergileyecekler.

"BİZ TABULARI YIKTIK VE DAHASINI YAPIYORUZ"

Katılacakları festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun Yazarı, Yönetmeni ve Kurucusu Ümmiye Koçak, tiyatro topluluğu olarak bugüne kadar birçok yere gittiklerini söyledi. Yurt dışına da bireysel veya bir, iki kişiyle çok gittiğini belirten Koçak, “Ancak bu Almanya’da yapılacak festival çok önemli. Çünkü sadece Türkiye’de değil bütün dünyada kırsalda yaşayan bir kadın tek başına bir yere gidemez, hiçbir şey yapamaz deniliyordu. Biz bu tabuları yıktık ve dahasını yapıyoruz. Çünkü biz Anadolu kadınları olarak bu festivale 9 kişi birden gidiyoruz. O kadar heyecanlıyız ki ülkemizi orada temsil etmek için gidiyoruz. Bu festivalde 2 tane oyun sergileyeceğiz. Bu gerçekten anlatılacak bir şey değil. Bize belki trilyonlar vermişler gibi bir his var içimde. Her şey para değil. Hayal kuruyorsunuz, kuruyorsunuz köyün dışına çıkmak için ve bir an gözünüzü kapatıp, açtığınızda Almanya’ya gidiyorsunuz. Bu o kadar güzel bir olay ki, sadece yaşanabilecek bir durum. Çok mutlu ve heyecanlıyız” diye konuştu.

"YİNE BİR İLKİ BAŞARIYORUZ"

Yapılacak tiyatro festivaline 40’a yakın grubun katılacağını vurgulayan Koçak, “Türkiye’de bir sürü sanatçı, bir sürü tiyatrocu var ama bizim seçilmiş olmamız bizim için büyük bir onur, bir gurur ve şereftir. Biz Türkiye’de kadınlar tiyatro topluluğunu 17 yıl önce kurduk. Bir kadınlar tiyatro topluluğu ilk defa yurt dışına çıkacak. Gerçekten bu çok heyecanlı. Yine bir ilki başarıyoruz. Bundan sonrada dünyaya açılalım istiyorum. Bütün Türkiye’ye örnek, rol model olduk, bundan sonrada diğer ülkelere rol, model olalım. Mesela Afrika ülkelerine gidelim. Özellikle dünyadaki kırsal bölgelerine gidelim, onlara rol model olalım. Biz iyi niyet, kültür elçileri olalım. Sanatçıların, oyuncuların hepsi şık giyiniyorlar. Bizde şık giyiniyoruz ama biz Anadolu kadınlarının şık giyimlileriyiz. Neden biz iyi niyet, kültür elçileri olmayalım. Bu yüzden dünyanın her yerine gidebiliriz, gitmek de istiyoruz. Neden gitmeyelim?” ifadelerini kullandı.

"BİZ BAŞARIYI TOROSLAR'IN ZİRVESİNDE BAŞARDIK"

Festivalde sahneleyecekleri oyunlarla ilgili de bilgi veren Koçak, “Orada 2 oyun sergileyeceğiz. Birisi ‘Baba Ben Geldim’, biri de ‘Biz Başardık.’. İlk oyunumuzu binden fazla yerde sergiledik. Bu oyunla ilgili bakanlıkta destek de aldık. Şimdi ki oyunumuz ise Biz Başardık. Biz gerçekten başardık. Bunu Toroslar’ın zirvesinde başardık. Biz oraya bu 2 oyunumuzu, nene hatunların, Şerif’e bacıların torunları, Çukurova’ın Kara Fatması olarak gidiyoruz. Gerçekten gümbür gümbür Toroslar’dan gidiyoruz. Görsünler oyunları nasıl sergileyeceğiz. Herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu

 
Türk Otağı hizmete açıldı
 
9 ayda 2.8 milyarlık uyuşturucu madde ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
”Direkt Turizm Hamlesi”
Türk Hava Yolları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, Türkiye’nin ...
Aşık Hükümdar Ricaloğlu vefat etti
Posof bir değerini daha kaybetti. Aşıklık kültürünü yeni nesillere aktaran ...
‘Erzurum Doğu’nun nadide güzelliği’
Erzurum’u ‘Doğunun nadide güzellikte şehirlerinden’ ifadeleriyle nitelendiren ...
 
Türk Dünyası Erzurum’da buluşuyor
Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi ...
Yurt içinde Erzurum, dışında Amsterdam gözde
Yılbaşı tatilinin favori mekanları olarak yurt içinde Erzurum, yurt dışında ise Amsterdam öne çıktı.
Tarihi Erzurum Evleri’ne ‘Büyük’ destek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi Erzurum Evleri’ni restore ediyor.
 
TYB Naim Hoca’yı anacak
TYB Erzurum Şubesi’nin geleneksel sohbetlerinin eni döneminin açılış programına, ...
“Diyanet İşleri, Mescid-i Nebevi’nin şubesidir”
Peygamberin diyanet işlerini Mescid-i Nebevi’den yönettiğini ifade eden ...
Kadıoğlu çizdi, TDED önerdi
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş birçok ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva