ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
28 Haziran 2011 Salı - 08:50

Anadolu, Türkçe'nin Çiçekleriyle bezendi

9’uncu Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’de bulunan yabancı ülke öğrencileri, Erzurum başta olmak üzere Anadolu’nun değişik şehirlerinde gösterilere katıldı, ziyarette bulundular.

Anadolu, Türkçe nin Çiçekleriyle bezendi

ERZURUM gazetesi
9’uncu Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’de bulunan yabancı ülke öğrencileri, Erzurum başta olmak üzere Anadolu’nun değişik şehirlerinde gösterilere katıldı, ziyarette bulundular.
Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği'nce (TÜRKÇEDER) bu yıl 'Gelin Tanış Olalım' ana temasıyla düzenlenen Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları'nın Van ayağı renkli görüntülere sahne oldu.
Bu yıl 9.'su düzenlenen olimpiyatların Van ayağı, Özel Serhat Lisesi'nde yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecede, 22 ülkeden Van'a gelen 63 öğrenci izleyicinin karşısına çıktı. 'Gelin, tanış olalım' temasıyla düzenlenen programda, yaşadıkları ülkelerdeki Türk okullarında eğitim gören 63 öğrenci, tribünleri dolduran yaklaşık 20 bin kişiye Türkçe şiirler okudu, şarkılar söyledi, folklor gösterileri sundu.
KARALOĞLU’NUN DEĞERLENDİRMESİ
Programda bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkçe'nin 200 milyona aşkın insan tarafından konuşulan ve dünyada en çok konuşulan dil konumunda olduğunu söyledi. Türkçe'nin 130 ülkede dünyanın en büyük dili olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini anlatan Karaloğlu, ''Yıllar önce Anadolu'da birileri tek varlıkları olan küçük valizlerini alarak yola çıktılar. Sevdiklerini, annelerini, babalarını ve memleketlerini arkada bırakarak bizim haritada yerlerini bilmediğimiz ülkelere girerek sevgi saçtılar. Şimdi o sevgi de onlara çiçek oldu ve bu çiçekler Van'da bizim karşımızdalar. Ben o değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Millet olarak çok şey borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.
Etkinliğe; Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çitçi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, sponsor firmalara plaketlerinin verilmesinin ardından havai fişek gösterisiyle sona erdi.
BAŞKAN GÜZELBEY'İ ZİYARET EDEN ÖĞRENCİLER TÜRKÜ SÖYLEDİ
9.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Gaziantep'e gelen konuk öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i makamında ziyaret ettiler.
Berk Eğitim Gönüllüleri Derneği yetkililerinin öncülüğünde ziyarete katılan konuk 14 öğrenci, Başkan Güzelbey'e Gaziantep'te olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiler. Türkçe Olimpiyatları için Gaziantep'te bulunan öğrencileri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Güzelbey, “Uzak ülkelerden gelen bu çocuklarımızın Türkçe’yi bu kadar güzel, bu kadar akıcı konuşmaları beni fazlasıyla mutlu etti. Kendileri ülkelerine döndükleri zaman bizim sesimiz, bizim konuşan dilimiz olacaklardır” diye konuştu.
Azerbaycanlı bir öğrenci Başkan Güzelbey'e Karadeniz yöresine ait bir türkü seslendirdi. Senegalli öğrenci ise başkan Güzelbey'e özgürlüğü simgeleyen bir ağaç heykel hediye etti.
Başkan Güzelbey, öğrencilere Gaziantep'e özgü çeşitli hediyeler sunarak ülkelerine Gaziantep'ten selam iletti.
KENYALI ÖĞRENCİLERDEN MAMAK BELEDİYESİ'NE ZİYARET
9. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen, özel beceri dalında yarışan ve özel beceri dalında Dünya 2.'si olan Kenyalı öğrenciler Mamak Belediyesi'ni ziyaret etti.
Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ ile görüşen Kenyalı Paul ve Austine, özel beceri dalında olimpiyatlarda sergiledikleri ve Temel ve Dursun karakterini canlandırdıkları "Değişim" adlı skeçlerini Mamak Belediyesi'nde de sergiledi. Türkçe'yi ana dilleri gibi konuşan liseli iki öğrenci üniversiteyi Türkiye'de okumak istediklerini söyledi.
Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, dünya ülkelerinden ülkemize gelip, Türkçe'yi ana dili gibi konuşan öğrencilerin gurur verdiğini söyledi. Karadağ, "Dünya ülkelerinden kardeşlerimiz ülkemize gelip, ana dilimizi konuşunca çok mutlu oluyorum. Yurt dışına çıktığımızda aralarında bizlere rehberlik yapanlar bile oluyor. Türkçe'mizin dünya dili olma yolunda bu denli ilerlemesi çok derece onur verici. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Yolları açık olsun" dedi.
Türkiye'ye Türkçe Olimpiyatları ile ikinci gelişleri olan Paulo ve Austin'in Harmandalı oynayıp Karahisar Kalesi şarkısını seslendirebildikleri kaydedildi.
Austin gözündeki rahatsızlığa karşı ilacını kendi üretmek için kimya mühendisi, Paulo ise avukat olmak istediği belirtirken, Türkiye'de üniversite okumayı çok istediklerini ifade ettiler.
TÜRKÇE'YE GÖNÜL VEREN GENÇLER BAŞKAN KOCAOĞLU İLE BULUŞTU
Türkçe Olimpiyatları için İzmir'de bulunan öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Konuk heyette Bosna- Hersek, Kosova, Kırgızistan, Kırım, Brezilya ve Ukrayna'dan öğrenciler yer aldı.
Ziyaret sırasında Bosna Hersekli Sejla Kocan, Nazım Hikmet tarafından yazılan ve Zülfü Livaneli tarafından bestelenen “Karlı Kayın Ormanı”nı söyledi. Kırgız Meryem Karahasanova ise Şair Halim Yağcıoğlu'nun “Atatürk'ten son mektup” şiirini okudu. Başkan Aziz Kocaoğlu, öğrencilerin şiir ve şarkılarını hayranlıkla dinlerken, öğrenciler İzmir'i çok beğendiklerini ve seneye yeniden gelmek istediklerini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde İzmir'de bulunan ülkelerin öğrencilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İzmir ayağı İzmir Kültürlerarası Diyalog Derneği (İZDİM) tarafından düzenlenen 9. Türkçe Olimpiyatları 15 - 30 Haziran 2011 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Olimpiyatlar'a katılmak için Türkiye'ye 130 ülkeden gelen çocuklardan 22 ülkenin çocuğu olimpiyatların İzmir ayağına katılıyor.

 
‘ Erzurum Kayak sporunun başkenti’
 
Demirciler’de kurt saldırısı: 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atasever’den brucella uyarısı
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Atasever, halk arasında peynir ...
I. Çıldır Gölü Çalıştayı sona erdi
21 Haziran 2011 tarihinde Ardahan Üniversitesinde başlayan I. Çıldır Gölü ...
Yem Bezelyesi Projesi’nde başarı
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü, Türkiye ...
 
Vardan MÜSİAD’ın beklentilerini açıkladı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad ...
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
Prof.Dr. Ali ERBAŞ/Yüce Rabbimizin insanlığa lütfetmiş olduğu en büyük ...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva