ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
HABERLER>EKONOMİ
23 Ocak 2012 Pazartesi - 06:03

Anadolu KOBİ'lerine destek

KOSGEB, Anadolu KOBİ'lerine 30 milyon euro risk desteği aktaracak. Projeden, 2001 istatistiklerine göre kişi başına düşen gelirin Türkiye ulusal ortalamasının yüzde 75'inden daha düşük olduğu iller yararlanacak. Uygulama, 4’üncü Teşvik Bölgesinde bulunan Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin illerini de kapsıyor.

Anadolu KOBİ lerine destek

ERZURUM
KOSGEB, Anadolu KOBİ'lerine 30 milyon euro risk desteği aktaracak. projeden, 2001 istatistiklerine göre kişi başına düşen gelirin Türkiye ulusal ortalamasının yüzde 75'inden daha düşük olduğu iller olan Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de büyüme potansiyeli gösteren KOBİ'ler ile belirli alanlarda rekabet avantajı sergileyebilen girişimciler yararlanabilecek.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu kapsamında “Risk sermayesi" kavramının Anadolu’ya taşınacağını ve hedef büyüklüğü 30 milyon euro olan bir kaynağın 43 ile aktarılacağını açıkladı.
KAPLAN YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu’nun ana yatırımcılarının Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) ve Türkiye’nin Fonlar Fonu programı olan İstanbul Venture Capital İnitiative (iVCi)’nin olduğunu ifade ederek, bu proje ile risk sermayesi kavramı Anadolu’ya taşınacağını ve hedef büyüklüğü 30 milyon euro olan bir kaynağın 43 ile aktarılacağını belirtti.
G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu’nun 43 ilde üretime, istihdama katkı sağlayacağını belirten KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, bu projeden, 2001 istatistiklerine göre, kişi başına düşen gelirin Türkiye ulusal ortalamasının yüzde 75’inden daha düşük olduğu iller olan Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane’de büyüme potansiyeli gösteren KOBİ’ler ile belirli alanlarda rekabet avantajı sergileyebilen girişimcilerin yararlanabileceklerini açıkladı. Kaplan, “Fon boyutunun en az yüzde 50’si Güneydoğu Anadolu bölgesinde gerçekleştirilecek yatırımlarda kullanılacaktır" dedi.
IPA VE İVCİ'DEN 16 MİLYON EURO KAYNAK
EIF’ın, proje için tahsis edilen IPA fonlarının yöneticisi ve danışmanı olarak G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu için bir Fon Yöneticisi belirleyeceğini açıklayan Kaplan, “Fon Yöneticisi’nin diğer yatırımcıları da çekerek G43 Fonu’nu 30 milyon euro büyüklüğüne ulaştırması hedeflenmektedir. Fonun bu büyüklükte, hedef bölgede geleneksel ve yenilikçi sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lere yatırım yapması beklenmektedir. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti, IPA fonları aracılığıyla G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu projesi için EIF’i görevlendirmiştir. EIF tarafından danışmanlığı yürütülen ve kamu ve özel sektör ortaklığında bir yatırımcı tabanına sahip olan Türkiye’nin Fonların Fonu iVCi, G43 Fonu’nda IPA fonları ile birlikte eş yatırımcı olarak yer alacaktır. IPA ve iVCi tarafından fona sağlanacak kaynak 16 milyon euro’ya ulaşacaktır" diye konuştu.
SON BAŞVURU 20 MART
EIF’ın, detayları www.eif.org internet sitesinde duyurulacak olan Teklif Çağrısını gerçekleştireceğini söyleyen Kaplan, başvurmak için son tarihin 20 Mart 2012 olduğunu ifade etti. Fon Yöneticisinin seçim işlemlerinin Temmuz ayında sonuçlandırılmasının beklendiğini söyleyen Kaplan şunları kaydetti:
“G43 Fonu’nun Hedef Bölge’deki KOBİ’lere 2013-2017 yılları arasında yatırım yapması beklenmektedir.
Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) fonları Türkiye ekonomisinin sosyo-ekonomik kalkınmışlık seviyesinin Avrupa Birliği seviyesine çıkartılması ve aynı zamanda bölgesel farklılıkların giderilmesi amacıyla yüzde 85 oranında Avrupa Birliği, yüzde 15 oranında Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanmaktadır.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı altında tahsis edilen IPA fonlarının yürütücüsüdür. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye’de KOBİ’lerin desteklenmesinde lider kuruluş olarak projenin temel ortaklarından birisi ve programın nihai faydalanıcısıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) AB kaynaklı programlar kapsamında bütçeleme, teklif değerlendirme, sözleşmeler, ödemeler, muhasebe ve satın almalara ilişkin finansal raporlama alanlarında sorumluluğu üstlenen sözleşme otoritesidir.
G43, KOSGEB, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Türkiye Kalkınma Bankası (TKB), Garanti Bankası ve NBG Grup ve EIF tarafından desteklenen Türkiye Cumhuriyeti’nin Fonların Fonu, İstanbul Venture Capital Initiative (iVCi) kaynaklarından da faydalanmaktadır. IPA ve iVCi tarafından sağlanacak kaynak 16 milyon euro’ya ulaşacaktır."
 DÜNYA

 
Teknik Eğitimde ilk 10’dayız..
 
‘Ne dediysek, yerine getirdik..’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patent’te 2011 başarısı
Türk Patent Enstitüsü (TPE) 2011 yılı patent ve faydalı model başvuru ...
Coğrafi işarette Erzurum öne geçti
Erzurum’un coğrafi işaret başvuru sayısıyla Doğu Anadolu Bölgesinde ilk ...
Oltu HEM vizyon büyüttü
Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bir ilke daha imza atarak geçtiğimiz ...
 
Asgari geçim haddi 3 bin 224 lira
Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları ...
Oltu Taşı dile gelecek
Oltu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi ...
Şirketleşme’de ‘negatif aralık’
TOBB şirketleşme verilerini açıkladı. 2011 aralık döneminde Erzurum’da ...
 
Marka verileri açıklandı
Erzurum’da 2011 yılı sonu itibariyle 84 markanın tescil edildiği açıklandı. ...
ERGİAD tarıma mercek tuttu
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Tarım Komitesi, Erzurum ...
800 bin Osmanlı altınını getirmeye çalışıyor
Elazığlı Heylani Kebir aşiretinin reisi Sait Ali Bayrak, 6 yıldır babasının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva