ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Arıkan’dan ‘Etkili Hitabet’ semineri
Arıkan’dan ‘Etkili Hitabet’ semineri
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
HABERLER>SİYASET
14 Mayıs 2013 Salı - 17:13

Altıparmak’a sanatlı uğurlama

Vali Altıparmak’ın tayinin Erzurum’a çıktığını hatırlatan Side beldesi Belediye Başkanı Uçar, “Kendileri yeni görev yerine başlamadan önce Tyche Tapınağı’nın açılışını şükran duygularımızla yaptırmak istedik. Katılımlarıyla 17 Mayıs tarihinde tapınağın açılışı yapılacak” dedi.

Altıparmak’a sanatlı uğurlama

ARİF KAPLAN
ANTALYA (İHA) -Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesi Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, düzenlediği basın toplantısıyla Tyche Tapınağının açılışı ve Side’yle ilgili çeşitli konularda bilgi verdi.
Side için arkeolojinin çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Uçar, “Side demek arkeoloji demektir. Side demek yılda 4 milyon turist, 3 milyar dolar turizm geliri demektir” diye konuştu. Side antik ve sivil mimarinin korunması için hazırladıkları Koruma Amaçlı İmar Planı'nın Kültür Varlıkları Kurulu’nda kabul edildiğini belirten Başkan Uçar, Side Belediyesi olarak Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın teşvik ve destekleriyle beldenin tarihi ve antik değerlerinin ortaya çıkarılması için bir çok proje hazırladıklarını kaydetti. Başkan Uçar, “Bunlardan birisi de Tyche Tapınağı’dır. Bin 8 yüz yıl önce yapılan Tyche Tapınağı’nın Vali Altıparmak'ın himayesinde restore ettirdik. Valimiz bu konuda bize fon sağlayarak büyük destek verdi. Tyche Tapınağı’nın projesini Valiliğe ve Koruma Kurulu'na sunmamızın ardından kabul edilmesiyle birlikte 2, 2-5 yıllık bir çalışma içinde ayağa kaldırdık” dedi. Vali Altıparmak’ın tayinin Erzurum’a çıktığını hatırlatan Başkan Uçar, “Kendileri yeni görev yerine başlamadan önce Tyche Tapınağı’nın açılışını şükran duygularımızla yaptırmak istedik. Katılımlarıyla 17 Mayıs tarihinde tapınağın açılışı yapılacak” dedi.
Tapınaklar bölgesinin Side için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Uçar; şunları söyledi:
“Tapınaklar bölgesinde yaptığımız çalışmalar çok önemli. Kültür Bakanlığı tarafından ilk defa bölge yerel yönetim olan Side Belediyesi’ne devredildi. Alan dünyanın çok iyi tanıdığı alan. Apollon Tapınağı Türkiye’nin tanıtımında kullanılıyor. Yanında bulunan şu anda kimsenin bilmediği Athena Tapınağı'na, şapel ve kilisenin restorasyonu için çalışmalara başladık. Hızlı bir şekilde devam edecek. Bölgenin restorasyon çalışmaları Side Belediyesi, Antalya Valiliği, üniversite ve bilim insanlarının katılımıyla yapılıyor. Bu çalışma aynı zamanda tüm Türkiye’deki yerel yönetimlere örnek olmalı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe imkanları belli. Bakanlığın bütçesiyle Türkiye’nin her yerine yetişmesi imkansız. Yerel yönetimler kendi bölgelerinde bulunan tarihi eserleri korumalı.”
Side’de 25-26 Mayıs tarihlerinde AirShow Side 2013 etkinliklerinin yapılacağını kaydeden Başkan Uçar, “Üç sene önce Side’de başladığımız etkinlikler Türkiye’nin birçok bölgesine örnek oldu. İlk başladığımızda alanında tek olan Air Show Side’ye benzer şimdi bir çok yerde hava oyunları etkinliği düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl Air Show Side’de Solo Türk ve Türk Yıldızları katılmıştı. Bu ekiplerin bu sene programları farklı. Bunun yerine biz dünyanın en iyi ekiplerini ve solo yarışmacılarını davet ettik. Rusya’dan dünya şampiyonu kadın pilot Svetlana Kapanina katılıyor. Ayrıca Litvanya’dan dünya şampiyonu Jurgis Kaiyrs gösteri yapacak. THK paraşüt, paramotor, yelken kanat gösterileri olacak. Ayrıca bunların yanı sıra çeşitli paraşüt, hava oyunları, similasyon gösterileri yapılacak. Rock müzik konseri düzenlenecek” dedi.
Büyükşehir Belediye Kanun Tasarısı’nın yasalaştığını belirten Başkan Uçar; belde belediyelerinin gelecek sene yapılacak olan seçimin ardından kapatılacağını ifade ederek, “Şimdi bu kanunla ilgili CHP, Anayasa Mahkemesi’ne gidildi. Mahkemenin sonucu nasıl olursa olsun, yapılan değerlerin korunması ve vatandaşlara hizmetin devam etmesi için herkese çok büyük sorumluluklar düşüyor” dedi. Side Belediyesi’nin kapatılacak olmasına rağmen hizmetlere ara vermediklerini ifade eden Başkan Uçar; “Side Belediyesi olarak hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Kemer Mahallesi’ne bir sağlık ocağı sözü vermiştik. Sağlık Ocakları kapatılıp yerlerine Aile Sağlığı Merkezleri kuruluyor. Kemer Mahallesi’ne yapılan sağlık merkezinde aile hekimlerinin yanı sıra 112 Acil Sağlık birimi ve laboratuarda bulunacak. Kapalı Pazar Yeri tamamlandı ve bugün faaliyete başladı. 2012 yılında Side Belediyesi olarak 36 milyon TL’lik bütçe gerçekleşmiş. Bunun üçte biri yatırıma gitti. 2013 yılı içinde 40 milyon TL’lik bir bütçe öngörüyoruz. Üçte biri yatırıma ayrılacak” dedi.
Belediye Başkanı Uçar, Side Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nde net program 15 Haziran’da ortaya çıkacağını ve festivalin Eylül ayı ortalarına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.
 

 
DAİB ihracatçıları bilgilendirdi
 
12 Yılda Dünya Markası oldular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehdiefendi’de ihale süreci başladı
Mehdiefendi’de ihale sürecine girildi. 450 dolayında kamulaştırmanın yapıldığı ...
Yakutiye: ‘Tadilata mimari engel yok’
Yakutiye Belediyesi'nden Dumlu Alışveriş Merkezi altına yapılması planlanan ...
Yavilioğlu’ndan anneler günü mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
Afgan annelerin gönlünü kazandılar
AK Parti Erzurum Kadın Kolları tarafından Anneler Günü dolayısıyla kadın ...
Kararı Yönetim Kurulu verecek
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 21. Olağan Genel Kurul toplantısı sona erdi.
‘Annelik yüce makam’
Yakutiye Belediyesi Başkan Vekili Ferhat Mergan, her Mayıs ayının ikinci ...
 
Çalık, Hatay’daki saldırıyı kınadı
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Faik Çalık, Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde yapılan saldırıyı kınadı.
Cengiz ERGİAD’ta Aziziye’yi anlattı
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, sivil toplum kuruluşlarının yerel ...
Tanıtımda sınıfta kaldık
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Erzurum’da SGK’nca düzenlenen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva