ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
30 Eylül 2015 Çarşamba - 17:57

Altınok: ‘Sandık alanları birleştiriliyor’

İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Sandıkların birleştirilmesi veya sandıkların taşınması diye bir şey söz konusu değildir. Sandık alanların birleştirilmesi söz konusudur."dedi

Altınok: ‘Sandık alanları birleştiriliyor’

Seçim güvenliği toplantısı kapsamında Diyarbakır’a gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Sandıkların birleştirilmesi veya sandıkların taşınması diye bir şey söz konusu değildir. Sandık alanların birleştirilmesi söz konusudur. Güvenlik zafiyeti diye bir şey söz konusu olmaz. Güvenlik riski her zaman olur, zafiyeti Türkiye cumhuriyeti devleti kabul etmez" dedi.

Van’daki programının ardından Diyarbakır’a gelen Bakan Altınok, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Batman Valisi Azmi Çelik, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şırnak Vali Vekili Turan Bedirhanoğlu ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Genel komutanı Org. Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, il jandarma komutanları ve emniyet müdürleri ile seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi.

VALİLİK ZİYARETİ

Toplantının ardından Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Altınok, daha sonra açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da mutlu olduğunu belirten Bakan Altınok, 1 Kasım 2015 tarihinde 26. dönem milletvekili genel seçimlerinin yapılacağını hatırlattı. Genel seçimler öncesi Türkiye’deki 8 bölgede, valiler, jandarma komutanları, emniyet müdürleri, bölge komutanları ve diğer görevlilerin katılımı ile seçim güvenliği toplantıları yaptıklarını dile getiren Bakan Altınok, "Bunun 2.’sini İstanbul’da, 3.’sünü Erzurum’da, 4.’sünü Van’da 5.’sini de Diyarbakır’da yaptık. 6.’sını Ankara'da, 7.’sini de Gaziantep’te yapmak üzere seçim güvenlik toplantılarımızı tamamlayacağız. Seçimlerde vatandaşımızın kanaatlerini sandığa, demokratik usuller çerçevesinde yansıması ve güvenlik noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamamamız adına bu toplantıları yapıyoruz. İllerde valilerimizin, emniyet müdürlerimizin jandarma komutanlarımızın ve diğer yetkililerin görüşlerini alıyoruz. Bakanlığımızın ve hükümetimizin güvenlik noktasında yapabileceği katkılar nedir ve o katkıları belirtiyoruz ve ortak bir koordinasyon ile bu seçimlerin güvenlik noktasında iyi geçmesinin gayretini gösteriyoruz" diye konuştu.

"SANDIKLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. SANDIK ALANLARI BİRLEŞTİRİLİYOR"

Seçimlerin genel yönetim, denetim ve gözetiminin Yüksek Seçim Kurulu’nun yetkisinde olduğunu aktaran Bakan Altınok, şunları söyledi: "Bizim bakanlık olarak gerçekleştireceğimiz, genel kamu düzeni ve asayişi seçimler döneminde de sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesidir. Diyarbakır’da da sizlerin bildiği üzere 2.5-3 saatlik bir toplantı yaptık. Çok verimli ve güzel bir toplantı oldu. Arkadaşlarımız ile fikir alışverişinde bulunduk. Bundan sonra Diyarbakır’da seçimlere kadar yapılabilecek, Diyarbakır ve diğer 8 vilayetimizde yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldık. Seçimlerin 1 Kasım’da ülkemize milletimize hayırlar getirmesini mutluluklar getirmesini barış getirmesini, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum."

ALTINOK SORULARI CEVAPLANDIRDI

Bir gazetecinin sandıkların birleştirilmesi yönündeki sorusunu yanıtlayan Bakan Altınok, "Değerli arkadaşlarımız, bu konuda yanlış bilgilendirmeyi düzeltmek isterim. Sandıkların birleştirilmesi veya sandıkların taşınması diye bir şey söz konusu değildir. Burada teknik bir terim, hukuki bir terim, onun için anlaşılmakta herhalde zorlanma yaşanıyor, sandık alanların birleştirilmesi söz konusudur. Yani 3 tane köyün sandığı 1 köyde toplandığında bütün köylerin sandığı tek bir sandık olmuyor. Yine her köy ayrı bir sandıkta oy kullanıyor, hangi köyün hangi sandıkta oy kullandığı belli oluyor. Burada yapılması lazım gelen veya yapılan şu, 7 Haziran seçimlerinde de bölgemizdeki birçok ilimizde ve Türkiye’nin birçok vilayetinde yine sandık alanlarının birleştirilmesi yapıldı. Bu ilk defa yapılan veya ilk defa söylenen bir şey değil. Gündeme getirilmesinin farklı amaçlarının olduğunu düşünüyorum. 7 Haziran seçimlerini, farklı illerdeki sandık alanlarının birleştirilmesi noktasında, basın mensuplarımız ve ilgilenen insanlar inceler ve değerlendirirlerse bu ilk defa kamuoyuna yansıtılmasının çok doğru olmadığını göreceksiniz. Bir çok vilayette nüfusun azalması, ulaşım imkanlarının sıkıntılı olması, güvenlik kaygılarından kaynaklanan sebeplerle 7 Haziran seçimleri ve ondan önceki seçimlerde de sandık alanlarının birleştirilmesi yapıldı bu noktada yine değerlendirilen, konuşulan kamuoyundaki konu da sandık alanlarının birleştirilmesidir, sandıkların birleştirilmesi değildir. Bunun kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılmasını özellikle istirham ediyorum. Güvenlik zafiyeti diye bir şey söz konusu olmaz. Güvenlik riski her zaman olur, zafiyeti Türkiye cumhuriyeti devleti kabul etmez” şeklinde konuştu.

 
Ala: ‘Terör belasından da kurtulacağız’
 
Ermenice tabelaya tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ala: ‘Terör belasından da kurtulacağız’
Seçim sandıklarının taşınması kararını seçim kurullarının verdiğini ifade ...
'Millîlikten Taviz Vermeden Kararlılıkla ilerleyin'
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı ve Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız ...
Esed'in olacağı bir çözüm mümkün değil
Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York'ta düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin ...
 
‘Millete karşı kibir olmaz’
Kurtulmuş, ‘Millet bize 7 haziran da abdestinizi tazeleyin gelin dedi. ...
'Bundan geri dönüş yok..!'
Başbakan Davutoğlu, "Şimdi de şehrin etrafındaki yerleri temizleyeceğiz. ...
“Bu Milleti Bölmek İsteyen Kahrolsun”
Davutoğlu, “Bu milleti bölmek isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. ...
 
Haftanin’de 60 terörist öldürüldü
TSK tarafından, Irak Kuzeyinde Sinat-Haftanin’de bulunan PKK hedeflerine ...
MHP aday listesi açıklandı
Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimleri ...
Güllüce’den altyapı vurgusu
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara’da düzenlenen Altyapı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva