ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Zulmün izleri hala canlı
Zulmün izleri hala canlı
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
HABERLER>BÖLGEDEN
15 Aralık 2017 Cuma - 11:36

Allahü Ekber Şehitleri için saygı nöbeti

Sarıkamış Harekatı sırasında Allah-u Ekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin asker, eksi 15 derece soğukta yapılan saygı nöbeti ile anıldı

Allahü Ekber Şehitleri için saygı nöbeti

Sarıkamış Harekatı sırasında Allah-u Ekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin asker, eksi 15 derece soğukta yapılan saygı nöbeti ile anıldı. Sarıkamış Şehitliği’nde düzenlenen törene 9 yaşındaki çocuk damgasını vurdu. Elinde meşale ve Türk bayrağı bulunan ve üzerinde soğuktan korunacak hiçbir şey olmayan çocuk, 90 bin asker için saygı nöbeti tuttu.
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu ve Beden Eğitim Yüksek Okulu (BESYO) öncülüğünde üniversite öğrencileri, Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıl dönümünde Yukarı Sarıkamış Şehitliği’nde temsili nöbet tuttu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi.
Saygı Nöbeti töreninde konuşan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Şehitleri’nin 103. yıldönümünde düzenlenen saygı nöbetinde bir araya geldiklerini söyledi. Toksoy, “Tabi bizler şehirlerimize ne kadar saygı göstersek, onların borcunu ödeyemeyiz. Ne kadar nöbet tutsak, ne kadar anma etkinliği yapsak onların borcunu ödemek mümkün değil” dedi.
Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ise yaptığı konuşmada, “103. yılında bu senede gelenek oldu artık, her sene öncü olarak iki kurum özellikle program düzenleniyor. Şehitlerimiz adına bu saygı nöbeti etkinliği düzenleniyor. Günü yaklaştıkça da Türkiye’nin her yerinde şehitlerimize yakışır programlar düzenleniyor. Bizler bundan ziyadesiyle memnun oluyoruz” diye konuştu.
Son olarak söz alan KAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Selçuk Ural, Sarıkamış Harekatı’nın askeri yönünü anlattı. Prof. Dr. Ural, “Sarıkamış Harekatı da buradaki mezalimin devamına son verme noktasında önemli bir başlangıçtır. Dolayısıyla Sarıkamış Harekatı’nın sadece kuru bir harekat olarak ifade etmek doğru değildir. Bu şekilde anlamakta aslında tarihi anlamama, buradaki verilen mücadeleyi layıkıyla bilmemek anlamına gelmektedir. Eğer biz böyle düşünürsek bunu kuru bir askeri operasyon olarak, harekat olarak değerlendirirsek buradaki şehitlerimizin verdiği mücadeleyi onların yaklaşık iki hafta boyunca bu yokluklar içerisinde yemek ve barınma gibi en temel ihtiyaçlarının dahi karşılanamadığı bir coğrafyada 80 kilometrelik bir derinlikte nasıl mücadele verdiğini ve niçin bu şehitlik mertebesine ulaştığını idrak edemeyiz. O anlamda biz bu idrakten yoksun olursak biz şehitlerimize layık evlatlar olmadık anlamına gelir ki, şuanda bu ortamda bir araya gelmiş insanlar bence bu işin fevkalade şuurundadır” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından erkek öğrencilerden oluşan temsili askerler saygı nöbeti tuttu. Sarıkamış Şehitliği’nde temsili nöbet tutan öğrenciler nöbet değişimi de yaptı.
“9 yaşındaki çocuk saygı nöbeti töreninde damga vurdu”
Sarıkamış Şehitliği’nde düzenlenen törene 9 yaşındaki çocuk damgasını vurdu. Elinde meşale ve Türk bayrağı bulunan ve üzerinde soğuktan korunacak hiç bir şey olmayan çocuk 90 bin asker için saygı nöbeti tuttu. Ayağında lastik çizme ve elinde bayrağıyla saatlerce soğukta duran çocuk yanı başında bulunan ve üzerinde kalın giysiler olan katılımcılara da adeta ders verdi.
Etkinliğe Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Rektör Vekili Prof. Dr. Selçuk Ural, öğretim üyeleri, öğrenciler, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

 
Erzurum Ekonomisinde Ahilik gündemi
 
Bakan Işık'a Doğu Vazifesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir’den Pasinler’e müjde var
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Vakıf kavramının Erzurum ...
Yakutiye'de AK gündem
Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi M.Belma Erdoğan, Başkan Korkut'u ziyaret etti.
'Kudüs, İsra ve Miraç Şehri'
Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasının ...
 
Toltar, Erzurumlarla bir araya geldi
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası Erzurumlular Derneği yönetimi ...
Cumhurbaşkanından YHT müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu tren hattı Sivas’ta kesilmeyecek. Erzincan, ...
Doğu Anadolu'da 'Soğuk' gündemi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Buzdan adeta ...
 
'Kudüs Nöbeti' başladı
Mardin’de Kudüs’e destek için 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler parkında çadır kuruldu
Dumlu Şehitleri duayla anıldı
51 yıl önce şehit olan Bafralı AlaattinKoçak ve 64 arkadaşı Erzurum Dumlu ...
Doğu Anadolu tek yürek
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı Erzurum, Erzincan, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva