ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>ASAYİŞ
30 Ağustos 2018 Perşembe - 17:06

‘Allahınıza kurban..’

Komando Bölüğünde eğitim alan askerler, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Ege yöresine ait halk oyunları gösterisi sundu. Komandoların oyunu, izleyenlerden büyük alkış topladı.

‘Allahınıza kurban..’

Kastamonu’da İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Komando Bölüğünde eğitim alan askerler, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Ege yöresine ait halk oyunları gösterisi sundu. Komandoların oyunu, izleyenlerden büyük alkış topladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Kastamonu’da düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na Vali Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte Türk bayrağı da göndere çekildi. Çelenk sunma töreninin ardından Vali Karadeniz, Garnizon Komutanı Albay Aydoğdu ve Belediye Başkanı Babaş, Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Resepsiyonun ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara geçildi.

Vali Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş, törene katılan ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bayramın anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu yaptı.

Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Türk ordusunun çok kısa bir sürede kendisinden üstün düşman kuvvetinin büyük bölümünün imha ve esir ettiğini belirterek, “Askeri açıdan diğer önemli hususlar, o günün şartlarında bir ordunun 10 günde 500 kilometrelik mesafeyi yaya olarak ve savaşarak kat etmiş olmasıdır. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz, her zaman her yerde ve her şartta verecek görevleri iyi fayans hazırdır. İşte tam bu sebepledir ki Türkiye Cumhuriyeti’nin ve yüce Türk milletinin düşmanlarının bir hedefi Türk Silahlı Kuvvetleri nedir amaçları Türk Silahlı Kuvvetleri’nin darlığından çıktığı Türk milletinin gözünde itibarsızlaştırmak. Söz bu maksatla düşmanlarımız uzun bir süredir planlı olarak Türk Silahlı kuvvetlerine karşı kara propaganda uygulamışlardır. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünüp parçalanmasını isteyen düşmanlar, devlet yapımızda ki bütün önemli kurumlarda olduğu gibi içimizde de özenle yerleştirdikleri hain işbirlikçilerinin kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan vatansever çalışkan devletine ve vatanına sağlık personeli sahte belgelerle nasılsınız suçlamalarıyla kurdukları kupayla tasfiye ederek kendilerini yönetim kadrolarını oluşturmaya çalışmışlardır. Cumhuriyet tarihinin en büyük ihaneti 15 Temmuz kalkışmasına tertip etmişlerdir. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatansever evlatları büyük bir çoğunluğuyla bu hain girişime karşı gelmiş, milletiyle el ele vererek Cumhuriyet ve demokrasi sesine sahip çıkmış ve kendi içinde ve ülke genelinde hain kalkışmayı engellemiştir. 15 Temmuz, FETÖ terör örgütü kalkışması bizim için çok önemli ve ibretlik bir olaydı. Devletimizin bu zor coğrafyada varlığını devam ettirmesi Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kalması için yüce Türk milletinin sevgisini güvenini desteğini almış güçlü bir orduya sahip olması zorunludur” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra Kastamonu Belediye Başkanlığı Halk Oyunları ekibi, gösterilerini sundu. Ardından Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı Komando Bölüğünde eğitim gören Jandarma Komanda Bölüğü Halk Oyunları, Ege yöresine ait gösterisini oynadı. Askerlerin oynadığı halk oyunları, vatandaşların ve törene katılanların büyük beğenisini topladı. Gösterilerden sonra geçiş töreni yapıldı. Vatandaşlar, askerlerin geçişi sırasında alkış tuttu.

 
Doğu’da geleneksel kutlama
 
2 köy geçici güvenlik bölgesi ilan edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızı bültenle aranan kanun kaçağı yakalandı
Azerbaycan makamlarınca kırmızı bültenle aranan Azeri kanun kaçağı mafya ...
Gaybubet evinde yakalanan 2 öğretmen tutuklandı
Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gaybubet evlerine yönelik ...
FETÖ gaybubet evlerine operasyon: 5 gözaltı
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması ...
 
Tosunoğlu’nun ölüm nedeni açıklandı
AHMET AKBUĞA-Erzurum'da geçtiğimiz haziran ayında kayalıklardan düşerek ...
Kaçak göçmenleri taşıyan minibüs şarampole devrildi: 21 yaralı
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan minibüsün şarampole ...
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 7 yaralı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu 2 asker ...
 
Erzurum’a hasta ziyaretine gelirken kaza yaptılar
TEM’de bir minibüsün ani fren yapması sonucu, TIR minibüse arkadan çarptı, ...
Erzurum’dan Bayram dönüşü kaza: 5 yaralı
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde bayram tatilinden dönen ailenin içinde bulunan ...
1 milyon 878 bin 665 kök Hint keneviri imha edildi
Erzurum’un kırsal kesimlerinde, sokak aralarında, park ve bahçelerde, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva