ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>TÜRKİYE
31 Ağustos 2015 Pazartesi - 01:24

Allahın izniyle kurulan tuzakların üstesinden geleceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ne tek bir vatandaşımızdan, ne de bir karış toprağımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunun için kurulan tuzakların, oynanan oyunların, ortaya atılan fitneleri üstesinden, Allah’ın izniyle geleceğiz."dedi

Allahın izniyle kurulan tuzakların üstesinden geleceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir resepsiyon verdi. Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen resepsiyona, devlet erkanının yanı sıra; şehit yakınları, gaziler, siyasiler, yargı mensupları, er ve sivil memurlar da dahil TSK mensupları, yabancı misyon şefleri, askerî ataşeler, STK temsilcileri, meslek kuruluşu temsilcileri, yazar, sanatçı, akademisyen ve gazeteciler olmak üzere farklı kesimlerinden yaklaşık bin 800 kişi katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen resepsiyon, şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetlileri selamlayarak ve “Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, milletin evine hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, “30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonumuza iştirakiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin şahsında milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

"30 AĞUSTOS ZAFERİ, CUMHURİYETİN KAPILARININ ARALANDIĞI TARİHTİR"

Millî bayramların milletlerin tarihi serüvenleri içinde önemli yerleri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, 1922 yılında Büyük Taarruzu'nun başarıyla sonuçlandırdığımız bir gün olmanın ötesinde önemli anlamlara sahip olduğunu söyledi.

“Milletimizin, o tarihten geriye doğru giden yaklaşık bir asırlık döneminde yaşanan hayal kırıklıkları, ilk defa Çanakkale ile bir ümide, yeni bir yürek çarpıntısına yol açmıştı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos tarihinin; bu ümidin, kesin ve tartışmasız bir zafere dönüştüğü, ardından kurulacak genç Cumhuriyetin kapılarının aralandığı bir tarih olduğunu belirtti.

Zafer Bayramı’nın 93’üncü, Cumhuriyetin ilanının 92’nci yıldönümünde, artık yönümüzü 2023 çevirerek, yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırladığımızı ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anadolu’daki bin yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

"ÜLKEMİZ HER ENGELİ AŞACAK GÜCE SAHİPTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişten bugüne yaşanan terör olaylarının ve çeşitli krizlerin, milletimizi bu hedefinden uzaklaştırma amacını taşıdığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği ve beraberliğidir;kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmaktır. Ülkemizde yaşayan 78 milyon insanımızın her biri, bu devletin eşit haklara sahip birinci sınıf vatandaşlarıdır. 81 vilayetimizin her biri, Türkiye’nin ayrılmaz birer parçasıdır. Biz ne tek bir vatandaşımızdan, ne de bir karış toprağımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunun için kurulan tuzakların, oynanan oyunların, ortaya atılan fitneleri üstesinden, Allah’ın izniyle geleceğiz. Devletin tüm kurumlarıyla, güvenlik güçlerimizle, milletimizle birlikte hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerleyeceğiz.”

Bizlere bu toprakları vatan kılan şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebileceğimizin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle, rahmetle yad ediyorum. Bin yıldır Anadolu’nun ve Trakya’nın vatanımız olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN ASKERLERLE TELEFON BAĞLANTISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, “Sevgili dostlar şu anda dünyanın çeşitli bölgelerinde bu heyecanı bizimler birlikte kutlayan, oralarda da güvenlik mücadelesini sürdüren kardeşlerimizle buluşacağız” diyerek yurt içi ve yurt dışında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet veren çeşitli kademelerdeki askerlerle canlı bağlantılar kurdu ve onların da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Kosova, Bosna Hersek ve Afganistan’da hizmet veren Türk birlikleri ve Hint Okyanusu’nda seyir halinde bulunan denizcilerimiz ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da Gülünce Hudut Karakolu’nda görev yapan bir er ve Konya 3. Ana Jet Üssü’ndeki pilotlarla konuşarak “Orada hizmet veren sizlerle gurur duyuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı kutluyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilk kez düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda, aziz şehitlerimizin anısına saygı çerçevesinde herhangi bir müzik dinletisine yer verilmedi.

 
Düzyurtspor eski günlerini arıyor
 
Kale Şehir’de Kale açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: ‘Biz, ahlak ve erdem hareketiyiz’
Davutoğlu, AK Parti'nin kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Cumhurbaşkanı’ndan birlik ve dayanışma mesajı
Erdoğan, “Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, ihanet çetelerini ...
Topçu'nun köyünde sevinç
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı ...
 
Ala siyasi gündemi değerlendirdi
Ala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Gerekirse gövdemizi taşın altına ...
‘Kardeşliğin adı olmaya devam edeceğiz’
Davutoğlu, "AK Parti hareketi, Anadolu'yu inşa eden Malazgirt'in, Rumeli'yi ...
‘Bizim yüreğimiz halkla atar’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim yüreğimiz halkla ...
 
Davutoğlu'ndan Tarık Bin Ziyad vurgusu
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti misyon hareketidir. ...
Cumhurbaşkanı’ndan Zafer Haftası mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan, 26 Temmuz ...
‘Çirkin iftiraya sessiz kalıyorlar’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulunmak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva