ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>GUNCEL
9 Nisan 2020 Perşembe - 17:17

‘Allah O’nu başımızdan eksik etmesin’

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde korona virüsle ile etkin mücadele ve vefa sosyal gruplarının her kesime ulaşması takdir ve dualarla karşılanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dua eden yaşlılar, ‘Allah Onu başımızdan eksik etmesin’ niyazında buluşuyor.

‘Allah O’nu başımızdan eksik etmesin’

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde korona virüsle  ile etkin mücadele ve vefa sosyal gruplarının her kesime ulaşması takdir ve dualarla karşılanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dua eden yaşlılar, ‘Allah Onu başımızdan eksik etmesin’ niyazında buluşuyor.

İstanbul'daki oğlunu aradığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Birlik ve Dayanışma kampanyasına kendi adına destek vermesini de ilettiğini kaydeden Menşure nine, "Allah Allah Cumhurbaşkanımızın işini gücünü rast getirsin. Onu başımızdan eksik etmesin.” ifadelerini kullandı.

EVDE KAL, KİTABIN AĞRILI YAZARLARDAN OLSUN

Ağrı Sivil Toplum Platformu, Covid-19 Pandemisi dolayısı ile evinde kalan kitap okuyucuları için Ağrılı yazarlardan oluşan kitapları, evlere ücretsiz olarak ulaştıracak. Evde Kal, Kitabın Ağrılı Yazarlardan Olsun isimli kampanyanın duyurusunu yapan Ağrı Sivil Toplum Platformu Başkanı Mehmet Salih Aydın, kampanya ile üç önemli hedefi ortaya koyduk diyerek " Biz insanlarımızın kitap okuma alışkanlığını kazanmasını, okurken Ağrılı yazarlarımızı tanımasını ve evde kaldıkları süre içerisinde onlara zaman geçirebilmeleri için toplumsal dayanışmayı hedefledik" dedi.

ANKETLERLE KİTAP TALEPLERİ TOPLANACAK

Öncelikle sosyal medya üzerinden anketle talep toplayacaklarını söyleyen Aydın, " Biz sosyal medya araçları vasıtası ile okuyucudan kitap talebinde bulunacağız. Bu kitapların içinde çocuk kitaplarının yanı sıra roman ve şiir kitapları da yer alıyor. Toplumun her kesimine hitap edecek bir çalışma yaptık. 17 Nisan 2020 tarihine kadar talepleri toplayacağız. 18 Nisan itibari ile kitapları ulaştıracağız" dedi.

SPONSORLARDAN DESTEK BEKLENİYOR

İlk etapta yazarlarımız bir miktar kitaplarını gönüllü olarak bağışladılar diyen Aydın; Bunu birlikte karşılamak istiyoruz. Çünkü talebin fazla gelmesi durumunda bunun karşılamamız gerekiyor. Bu sebeple sponsorlar aradığımızı söylemek istiyorum. Her desteğiniz bir hemşehrimize kitap olarak geri dönecektir." dedi.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ YAZARLAR BULUNUYOR

Öte yandan bir birinden önemli yazarların kitapları talep listesinde yer aldı. Kitap talep formunda Ahmet Genç'in Kadrajın Öte Yüzü, Ahmet Adıgüzel'in Serap, Erkan Kösedağ'ın Ağrı 5137, İbrahim Altun'un Değirmen, Ebu Muhsin Bulut'un Biz Devrimi Çok Sevdik, Kerem Engin'in Ey Emaneti Yüklenen İnsan, Gürgün Karaman'ın Çekiçle Felsefe, Veysel Çağlar'ın Düşünsenize Düşünemediğinizi, Yasin Gültekin'in Berfin, Yaşar Kaya'nın İki Gözüm ve Zafer Çarboğa'nın Tükeniş isimli kitapları ücretsiz olarak evlere gönderilecek.

VALİ EKİNCİ," ARKADAŞLARIMIZ BÜYÜK BİR FEDAKARLIK İLE ‘SİPERLİ MASKE’ ÜRETİMİ YAPIYOR"

Bingöl’de iki kurum tarafından günlük 280 adet siperlik üretilerek, sağlık, emniyet ve jandarma dahil bir çok kuruma gönderiliyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de Korona virüs (Kovıd-19) ile mücadele kapsamında kamu kurumlarında kullanılmak üzere yüz koruyucu siperlikler üretilmeye devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Bilim ve Sanat Vakfı (BİLSEM) ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezlerinde üretilen ‘siperli maskeler’ başta sağlık, emniyet ve jandarma olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına teslim ediliyor. Günlük Bilim Sanat Merkezi’nde 80 , Gençlik Merkezlerinde ise 200 adet siperlik üretimi yapılıyor. Şuana kadar birçok kurumda görevli personelin kullanmaya başladığı siperli maskelerden İl Sağlık Müdürlüğüne 500 adet, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne de 60 adet teslim edildi.

Korona virüsle mücadelenin kent genelinde aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Kadir Ekinci, “ Her zamankinden fazla bir dayanışmaya, yardımlaşmaya ihtiyacımız var. İnsanımızın bu zorlu sınavda ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ruhu hakikaten gurur verici. Bu kapsamda Bilim Sanat Merkezi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde arkadaşlarımız büyük bir fedakarlık ile ‘siperli maske’ üretimi yapıyorlar. Üretilen maskeler Sağlık, emniyet, jandarma ve diğer kurumlarımıza teslim ediliyor" dedi.

YAPTIĞI SİPERLİK MASKELERİ SAĞLIK PERSONELLERİNE HEDİYE ETTİ

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hasan Demiroğlu tarafından 3D yazıcı sistemiyle hazırlanan bir miktar siperlik maske, korona virüs ile mücadele kapsamında ilçedeki sağlık çalışanlarına teslim etti.

Ahlat ilçesindeki Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Ortaokulunda görev yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hasan Demiroğlu’nun korona virüs ile mücadele kapsamında hazırladığı siperlik maskeler sağlık personellerine hediye edildi. Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Okul Müdürü Faysal Doğan ve öğretmen Hasan Demiroğlu, Ahlat Devlet Hastanesi Başhekimi ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Feridun İbrahim’i ziyaret ederek hazırlanan siperlik maskeleri teslim etti.

Sağlık çalışanları için yapılan bu anlamlı desteklerinden dolayı mutluluğunu dile getiren Dr. İbrahim, “Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmenlerinden Hasan Demiroğlu ve öğrencileri ile birlikte yapılan yüz siperliği için Ahlat Devlet Hastanesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü adına teşekkür ederim. Bu zor zamanlarda özellikle milli eğitim kurumunun bize destek olduğunu hepinizin bilmesini isterim. Tüm milli eğitim camiasına bundan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise, “Korona salgını ile mücadele kapsamında kaymakamlığımız himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Şehit Sümmani Görgen YBO Bilişim Öğretmenimiz Hasan beyin ve öğrencilerin emekleri sonucunda ilk etapta hazırlanmış olan 20 adet koruyucu maskeyi bugün sağlık çalışanlarımız adına başhekimimize teslim ettik. Bu zor günlerde gecesini gündüzüne katarak bizlere ayıran ve fedakârlık yapıp insanların sağlığına kavuşması noktasında emek sarf eden sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu hissettirmek adına üretmiş olduğumuz siperlik maskeleri teslim ettik. Sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız” diye konuştu.

BİRİKTİRDİKLERİ PARAYI MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI'NA BAĞIŞLADILAR

Erzincan’da yaşayan Ahmet Saba ve 76 yaşındaki teyzesi Yeter Ateş, biriktirdikleri para ve çeyrek altını Milli Dayanışma Kampanyası’na bağışladı.

65 yaşındaki Ahmet Saba ve teyzesi Yeter Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin korona virüsle (Kovid-19) mücadelesine yönelik "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" çağrısıyla başlatmış olduğu Milli Dayanışma Kampanyası'na birikimleri ile destek verdi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile bankaya gidemeyen Ahmet Saba ve Yeter Ateş, bağışları için valilik koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ile iletişime geçerek, Milli Dayanışma Kampanyası’na bağışta bulunabilmek için yardım talep etti. Erzincan Vefa Sosyal Destek Gruplarına iletilen yardım talebine yönelik harekete geçen ekipler ise Ahmet Saba ve Yeter Ateş’in yaşadığı eve giderek, Milli Dayanışma Kampanyası hesabına yatırmaları için Ahmet Saba’nın birikim amaçlı biriktirdiği 500 TL’yi ve Yeter Ateş’in birikim için sakladığı bir çeyrek altını kendilerinden teslim aldı. Ardından ekipler, yapılan her iki bağışı bankaya götürerek, Milli Dayanışma Kampanyası hesabına yatırdı. Daha sonra ekipler, bankadan aldıkları bağış dekontlarını Ahmet Saba ve Yeter Ateş’e teslim etti. Erzincan Vefa Sosyal Destek Grubu, Ahmet Saba ve Yeter Ateş’e duyarlılıklarından ötürü teşekkürlerini iletti.

ELAZIĞ'DA VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU 50 BİN AİLEYE ULAŞTI

Elazığ Valiliği koordinesinde çalışan Vefa Sosyal Destek Grubunun şuana kadar 50 bin 780 aileye ulaşarak taleplerini yerine getirdiği bildirildi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Korona virüse karşı mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Valilik koordinesinde hizmet veren Jandarma, Polis, AFAD, Kızılay, UMKE, Zabıta ve diğer kurumlardan oluşan "Vefa Sosyal Destek Grubu" ise sahada evlerinden çıkması kısıtlanan ailelerin yardımına koşuyor. Şuana kadar 112, 155 ve 156 hatlarına kent merkezi, ilçeler ve köylerden 51 bin 066 kişinin talepte bulunduğu bunlardan 50 bin 780 'inin karşıladığı belirtildi.

Vatandaşların alışverişten, acil ihtiyaçlarına kadar her türlü desteği sağlayan ekiplerin, valilik tarafından hazırlanan destek paketlerini de evlere bıraktığı kaydedildi.

VALİ AKBIYIK VATANDAŞLARA MASKE DAĞITTI

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kent merkezinde vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı.

Çin’de başlayan ve Türkiye’de de etkisi gittikçe artan korona virüs salgını kapsamında Hakkâri’de alınan önlemler devam ediyor. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık da, belediye başkanlığı tarafından Cumhuriyet Caddesi ve belediyi binası önünde kurulan stantlarda sosyal mesafeyi kuruyarak kendi elleriyle vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı.

Polis memurlarının kurduğu barikatın arkasına geçen vatandaşlar sırasıyla tek tek Vali Akbıyık’ın elinde maskelerini aldılar.

Burada konuşan Vali Akbıyık, Hakkari Belediyesi olarak şu an ellerinde bulunan 10 bin adet maskeyi vatandaşlara dağıttıklarını söyledi. Vali Akbıyık, “Elimizde bulunan 10 bin adet maskeyi dağıtıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Sağlık, Mili Eğitim ve Ulaştırma bakanlıklarımızın işbirlikleri ile bütün illerde de maske dağıtımları olacak. Bizim de Hakkari’de gerekli olan maske sayıları belirtildi. Biz kurum kuruluşlar olarak emniyet ve jandarmamız herkes hazır. Hakkari özellikle korona virüsü için alınan tedbirlere en üst düzeyde riayet ediyor. Vefa gruplarımız ihtiyaç sahibi olanlara her türlü desteği veriyor. Yaşlılarımıza ve kronik hastalara gerekli yardımlar ulaştırıldı. İnşallah Hakkari en az zayiatla bu korona virüs belasını atlatacaktır. Ayrıca Bulvar Caddesi’nde vatandaşların maske takması zorunludur. Taksi ve toplu taşıma araçlarında da maske takmak zorunludur” dedi.

Maske dağıtımına İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek de eşlik etti.

KARS’TA POLİS, YOĞUNLUK OLUŞTURMADAN VATANDAŞLARIN İŞİNİ ÇÖZÜYOR

Kars Valiliği önünde vatandaşlar tarafından yoğunluk oluşmasın diye görevlendirilen polisler, vatandaşların ilgili kurumlara yönlendirerek işlerini çözüme ulaştırıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen hak sahipleri Valilik binasına gelerek müracaat etmeye başladı. Yaşanan yoğunluğunu önlemek için Kars Valiliği yaptığı duyuruda başvuruların telefonla alınacağını, vatandaşların evde kalmasını istedi.

Uyarıları dikkate almayan bazı vatandaşlar Valilik binasına gelerek yığılmalara neden oldu. Oluşan kalabalık sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlenirken, polis ekipleri duruma el koydu. Valilik binası önünde görevlendirilen polis ekipleri, gelen vatandaşlara sosyal mesafe kuralına uymalarını sağlayarak, vatandaşların geliş nedenini sorarak yardımcı oluyor. Polis, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat için gelen vatandaşlara yazılı duyuru notunu vererek bilgilendiriyor. Polis vatandaşlardan ilgili kuruma müracaatlarını telefonla yapmalarını istiyor.

KARS’TA BİN 526 AİLEYE GIDA YARDIMI YAPILDI

Kars’ta hayırsever vatandaşların destekleriyle bin 526 aileye gıda yardımı yapılırken, Valilik bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, evden ayrılma kısıtlaması bulunan vatandaşların talepleri karşılamaya devam ediyor.

Daha önce de Kars Valiliği’ne iletilen alışveriş, banka, sağlık, seyahat ve sosyal hizmetler gibi taleplerin 3 bin 141 karşılanmıştı.

Kars Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri kent merkezi, ilçeler ve köylerde vatandaşlar kendilerine iletilen ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor. Grubun ihtiyaçlarını karşılandığı vatandaşlar ise ‘evdekal’mayı tercih ediyor.

MİNİK YÜREKLER HARÇLIKLARI İLE KAMPANYAYA DESTEK OLDU

Iğdır'da iki kardeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlattığı bağış kampanyasına kumbaralarında biriktirdikleri 180 TL ile destek oldu.

Iğdır Merkez Topçular Mahallesi'nde ikamet eden Nurettin ve Ayten Kola çiftinin çocukları Mustafa ve Muhammet, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları ile kampanyaya destek oldu. Aile, 155 Polis İmdat hattını arayarak Muhammet ve Mustafa'nın kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışlamak istediklerini belirtti. Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kola ailesinin evine gidip çocukların kumbaralarını teslim alarak, 180.35 TL tutarındaki parayı kampanya hesabına yatırdı, dekontu aileye teslim etti.

Ekipler, Muhammet ve Mustafa’yı örnek davranışından dolayı tebrik etti ve yanlarında getirdikleri oyuncakları çocuklara hediye etti.

TABLET İÇİN BİRİKTİRDİĞİ PARASINI “BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM” KAMPANYASINA BAĞIŞLADI

Muş’ta yaşayan 12 yaşındaki Muhammed Hazan Balkaya, tablet almak için kumbarada biriktirdiği harçlığını “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağışladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına destekler devam ediyor. Merkeze bağlı Sunay Mahallesi’nde ikamet eden 7. sınıf öğrencisi Muhammed Hazan Balkaya, tablet almak için kumbarasında biriktirdiği 130 TL’sini kampanyaya bağışladı.

“ŞİMDİ HERKESİN BİRBİRİNE DESTEK OLMA ZAMANI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına destek olmak için kumbarasında biriktirdiği tablet parasını bağışlamak istediğini ifade eden Balkaya, “Şimdi herkesin birbirine destek olma zamanı. Benim de ihtiyacım var, ama benden daha çok ihtiyacı olan kardeşlerim olduğuna inandığım için harçlığımı bir daha toplayıp bağış yapacağım. Biz bize yeteriz Türkiyem, biz bize yeteriz güzel ülkem” dedi.

Muhammed Hazan Balkaya, kumbarasındaki parayı babasına teslim ederek “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” için açılan hesaba yatırılmasını istedi.

MALATYA'DA BAKANLIK DUYURULARI İÇİN SOSYAL MEDYA PLATFORMU KURULDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm sektöründe faliyet gösteren tesislere yönelik duyuruların işletme sahibi ve yöneticilerin ulaşabilmesi amacıyla Malatya'da 2 ayrı sosyal medya platformu kuruldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Malatya il ve ilçelerinde faaliyet gösteren konaklama ve yeme-içme tesisleri ile seyahat acentalarını kapsayan iki ayrı sosyal medya platformu kurdu. Malatya Konaklama isimli ilk platforma 15 turizm işletmesi, 2 yatırım işletmesi, 21 belediye belgeli otel ile 14 kamu misafirhanesi ve öğretmenevi ile 3 turizm işletme belgeli 1. Sınıf lokantayı kapsayan toplam 55 turizm tesisi dahil edildi. İkinci platform ise Malatya A Grubu Turizm Acentaları ismiyle 34 (A) grubu seyahat acentasının katılımıyla oluşturuldu. Her iki platformda Kültür ve Turizm Bakanlığının sektöre ilişkin yaptığı duyurular paylaşılıp, bilgilendirme yapılacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kurmuş olduğumuz sosyal medya grupları sayesinde turizm sektöründe faaliyet gösteren tesislere Bakanlığın duyurularını anında ileterek turizm paydaşlarımızın en kısa sürede bilgilenmelerini, faaliyet alanlarıyla ilgili yapmaları gereken bir iş, işlem veya başvuru varsa zaman kaybı yaşamadan bunları gerçekleştirmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

MENŞURE NİNE DUASINI EKSİK ETMİYOR

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde, yaşayan ve korona virüs tedbirleri nedeni ile evinden çıkmayan 80 yaşındaki Menşure Eker’i polisler evinde ziyaret etti. Polislerle uzun süre sohbet eden Menşure nine, onlara kendi eliyle yaptığı dut pekmezini hediye edip, sürekli dua ettiğini söyledi.

Tunceli Valiliği koordinesinde “Vefa Sosyal Destek Grubu” ekipleri, dünyayı etkisi altına alan korona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Valilik koordinesinde Çemişgezek İlçesi Kaymakamlığı'da çalışmalar yapıyor. İlçede Hacıcami Mahallesinde eşi vefat ettiği,9 çocuğunun ise farklı şehirlerde olduğu için yalnız yaşayan 80 yaşındaki Menşure Eker’i, grupta yer alan polisler ziyaret etti. Polisler, Menşure nineye sağlık durumunu ve bir ihtiyacının olup olmadığını sorarken, yıkanmış çamaşırlarını da asmayı ihmal etmedi. Nine, polislere kendi eliyle yaptığı ve her gün bir kaşık tükettiği dut pekmezi hediye etti.

"DUALARIMI HİÇ EKSİK ETTİRMİYORUM, ALLAH SİZLERİN TIRNAĞINI TAŞA DEĞDİRMESİN"

Kendisini ziyaret eden polislerle yöresel şivesiyle sohbet eden Menşure nine, "Allah’ım sizlerle birlikte olsun. İşiniz gücünüz rast gelsin. Allah’ım cümle askerimiz, polisimiz, kaymakamımız, valimiz, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Ben sizlere duacıyım. Çok şükür ekipler bir sıkıntımız olsa yardımcı oluyorlar. Hepinizin polis günü kutlu olsun. Hiçbir yere çıkmıyorum. Evime kapanmışım. Allah sizlerin tırnağını taşa değdirmesin. Dualarımı hiç eksik etmiyorum. Allah hükümetimizi başımızdan eksik etmesin. Bizim ilçenin dut pekmezi çok meşhurdur. Doğaldır. İnşallah şifa olur. Bu günde polis günü size ikram etmek isterim. Sizlere inşallah şifa olsun. Ben kendi ellerimle yaptım" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZA HER GÜN DUA EDİYORUM"

İstanbul'daki oğlunu aradığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Birlik ve Dayanışma kampanyasına kendi adına destek vermesini de ilettiğini kaydeden Menşure nine, "Allah milletimize yardım etsin. Kalkıp namazlar kılıyorum, ağlıyorum. Beni ziyarete geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Allah sizlerle beraber olsun. Cumhurbaşkanımıza da uzun ömürler versin. Allah Cumhurbaşkanımızın işini gücünü rast getirsin. Onu başımızdan eksik etmesin. Cumhurbaşkanımıza her gün dua ediyorum” ifadelerini kullandı.

ERCİŞ’TE ‘VEFA’ EKİBİ GÖREV BAŞINDA

Van’ın Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu’nun öncülüğünde oluşturulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu', 65 yaş üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Türkiye'de korona virüsle mücadele kapsamında 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu', Erciş ilçesinde de gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Korona virüs tedbirleri çerçevesinde sokağa çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşlara Erciş Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri yardımcı oluyor.

Vatandaşların gıda, ilaç, banka, tüp ile resmi işlemler gibi ihtiyaçlarının karşılanması için ekiplerin seferber olduğunu dile getiren Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, tüm kurumların korona virüse karşı işbirliği içinde çalıştığını kaydetti. Vefa Sosyal Destek Grubu olarak 65 yaş üzeri vatandaşların çağrı merkezini aramalarının ardından harekete geçtiklerini anlatan Mehmetbeyoğlu; gıda, ilaç, ambulansla hastaneye sevk ve banka işlemleri gibi konularda çalıştıklarını belirtti.

 
70 kurban kesilip dua edildi
 
Memiş; ‘Emniyet Teşkilatımıza minnettarız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum İl Müftülüğüne Yıldırım atandı
İl Müftüleri Atama Kararları, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla ...
11 hasta alkışlarla taburcu oldu
Erzurum’da korana virüs teşhisiyle tedavi altına alınan 11 kişi bugün taburcu oldu.
Erzurum’da toplu ulaşımda düzenleme
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, COVID-19 salgınına karşı yürütülen mücadele ...
 
Erzurum sessizliğe büründü
Erzurum’da vatandaşlar "evde kal" çağrısına uyarken, kentin en işlek caddeleri boş kaldı.
Erbaş’tan ‘Berat Gecesi’ mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘Berat Gecesi’ mesajında korona ...
Doğu’dan Devletin sosyal vefasına dualı vefa
Hakkari Yüksekova’da korona virüs musibetinin defi için vatandaşlar kurban ...
 
Ücretsiz maske başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan 20-65 yaş ...
Sokağa çıkma yasağından muaf tutulacaklar açıklandı
İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı kapsamında 81 il valiliğine 18-20 ...
ETÜ Senatosundan kayıt dondurma açıklaması
Erzurum Teknik Üniversitesi Senatosu kayıt dondurma süreciyle ilgili olarak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva