ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
3 Nisan 2012 Salı - 01:18

‘Alkolle de mücadele etmeliyiz’

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eskiden 'Türk gibi sigara içmek' diye bir deyim olduğunu hatırlatarak, "Şimdi ise 'Türk gibi sigarayla mücadele etmek' var. Sigarayla olduğu gibi alkolle de mücadele etmeliyiz" dedi.

‘Alkolle de mücadele etmeliyiz’

MERİÇ ÜRER (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eskiden 'Türk gibi sigara içmek' diye bir deyim olduğunu hatırlatarak, "Şimdi ise 'Türk gibi sigarayla mücadele etmek' var. Sigarayla olduğu gibi alkolle de mücadele etmeliyiz" dedi.
Ankara Grand Rixos Otel'de gerçekleştirilen 'Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu'na Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği (The European Society of Gynaecological Oncology-ESGO) Başkanı Nicoletta Colombo, Dünya Sağlık Örgütü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlığın Teşviki Avrupa Direktörü Gauden Galea ve çok sayıda doktor katıldı. Sempozyumun açılışında konuşan Sağlık Bakanı Akdağ, insanoğlunun karşıya karşıya kaldığı en önemli sağlık sorununun kanser olduğunu kaydederek, sigara ve alkol kullanımına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Akdağ, "Sağlık, herkesin hakkı. Birey olarak her insan nasıl yaşarsa, sağlıklı oluru göstermek lazım. 'Türk gibi sigara içmek' deyimi vardı. Şimdi 'Türk gibi sigarayla mücadele etmek' var. Topluma mal olmuş bir anti-sigara kavramı var Türkiye'de. Sigarayla mücadele ettiğimiz gibi alkolle de mücadele etmeliyiz. Alkol, karaciğer, pankreas kanserlerinin hazırlayıcısı" dedi.
Türkiye'de kanserle ilgili duruma değinen Akdağ, "Akciğer kanseriyle ilgili ciddi bir problemimiz var. Geç kalmış değiliz. Hızlı adımlar atarak mücadele edebiliriz. İşletmelerde sigara içilmesine izin verdiği zaman insan sağlığına büyük bir zarar vermiş oluyorlar. Adeta cinayet işliyorlar. İkram sektöründeki bütün işletmeler sahip çıksın. Bu meselede hükümete ve bakana yardımcı olsunlar. Kanser kayıtçılığı hakkında iyi bir konuma geldik. Kanser tedavileri bütün hastalar için ücretsiz. Yoksulsanız çaresiz
değilsiniz. Bütün tedavilere ücretsiz olarak ulaşılmaktadır" diye konuştu.
Akdağ, aynı zamanda ailelerden acil olmayan durumlarda acile başvurmamalarını, gerçekten acil durumda olanları zor durumda bırakmamalarını rica etti.
Sempozyumda konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ise, 1982 yılından itibaren kanserin bildirilmeye başlandığını belirterek, kanser hastalığından ölüm oranlarının 2002'de yüzde 12 iken, 2012 yılında yüzde 20.7'ye çıktığını söyledi. Kanser tedavisine en çok para yatıran 6. ülke olduklarını kaydeden Tuncer, kanser tedavilerinde hastadan hiç para alınmadığını ve sigara kullanımı kontrol edilebilirse kanserin 2030 yılında daha da azalacağını ifade etti. Tuncer ayrıca, kanserle savaş konusunda Macaristan'la birlikte örnek ülke olduklarını söyledi.

 
Akdağ’dan ‘Acil ‘kararlılığı
 
AB’yi resimle anlattılar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 3 Nisan 2012 Salı 11:39

Sayın Bakanımız, hani sigara ile de mücadele ediliyordu ne oldu? Başta Özel Halk Otobüsleri ve Münibüsleri şoförleri olmak üzere, şehirdeki tüm kahvehaneler de,bir çok lokantada,hemen bütün alış- veriş merkezlerinde,bazı otellerde,konuk evlerinde,hatta va hatta sizin hastahane lerinizde,işyerlerinde vb. aklınıza nereler geliyorsa hepsinde bugün sigara içiliyor,o zehir ve pis kokular içmeyen lere de çektiriliyor.Hani nerede yasak? Bu nasıl yasak? Yoksa bunu göstermelik olarak mı koydunuz? Lütfen gidip bir buraları dolaşınız ve kendi gözleriniz le görünüz. Buna yasak demek için bin şahit lazım.Buralar ekiplerinizce neden denetlenmiyor? Görevliler neden görevlerini yapmıyorlar? Bu vatandaşlar la alay mı ediliyor? Nedir bu vurdumduy mazlık? Sayın Bakanımız,lütfen buna artık bir çare bulunuz.Gerekli denetimleri yaptırınız.Yasa kağıt üzerinde olmaz.Uygulamaya sokulmakla fay dası görülür.Lütfen,Allah rızası için bu yasağın uygulanmasını sağlayınız. Selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan ‘Acil ‘kararlılığı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümet olarak acil hastaların mağdur olmaması ...
'Esat Türkmenlere zulmediyor'
“Suriye’de 2 milyona yakın Türkmen var. Onların çoğu da iktidar tarafından ...
“2012 yıkım ve yapım yılı olacak”
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm yapılan alanlarda ...
 
Şampiyona şartlı ev sözü
Yakutiyespor'un Türkiye şampiyonu boksörü Erol Özkal, 28. si düzenlenen ...
Nisan Ayı’nın ‘en’leri açıklandı
Erzurum son 35 yılda en sıcak nisan ayını 2008, en soğuk nisan ayı gününü ise 2003’te geçirdi.
Yusufelililer Erzurum’da buluştu
Yusufelililer Derneğince Yıldız Düğün Salonu’nda düzenlenen gecede bir ...
 
Veliler dışarıda ter döktü
Erzurum'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) katılan üniversite adaylarının ...
Erzurumlu yetimleri unutmadılar
İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Kadın kolları, Türkiye genelinde yetim çocuklar ...
Kursiyerler yaşlıların gönlünü kazandı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Toplum Merkezi’nde kuaförlük eğitimi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva