ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>BÖLGEDEN
11 Aralık 2015 Cuma - 14:50

Aliyev şükranla anıldı

Azerbaycan halkının umumi lideri merhum Haydar Aliyev’in ölümün 12. yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından anma programı düzenlendi.

Aliyev şükranla anıldı

Azerbaycan halkının umumi lideri merhum Haydar Aliyev’in ölümün 12. yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından anma programı düzenlendi.

Program; Haydar Aliyev’in anıtını ziyaret edilmesi, çelenk sunumu ve kırmızı karanfillerin bırakılmasıyla başladı. Daha sonra bir restoranda devam eden anma programında geçtiğimiz günlerde Hazar Denizi’nde 32 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kaza nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Azerbaycan ve Türkiye Milli marşları okundu.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Azerbaycan halkının bugüne kadar çok görkemli büyük şahsiyetler yitirdiğini ama Azerbaycan halkının umumi lideri Haydar Aliyev’in bu şahsiyetler içindeki yerinin bambaşka olduğunu belirtti.

Ayhan Süleymanlı, Aliyev’in hayatı ve icraatlarına bakıldığında Azerbaycan halkının karşısında çok büyük hizmetler ve çok büyük faaliyetler gösterdiğini söyledi.

Bugün Azerbaycan halkının umummilli lideri Haydar Aliyev’in vefatının 12. Yıldönümü dolayısıyla biraraya gelindiğini ifade eden Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, “Vafatının 12. Yıldönümünde Haydar Aliyev’in gerçek anlamda bağımsız bir Azerbaycan devleti bırakmasıdır. 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan’ın başına 1993 yılında geçen Haydar Aliyev, önceliği iç istikrara vermiş. Yeni bir devlet olmaktan kaynaklı bocalama sürecinin hızlı atlatılmasına yönelmiştir” dedi.

Başkonsolos Ayhan Süleymanlı, “Azerbaycan tarihinin 30 yılı aşkın bir dönemin Haydar Aliyev ismine kopmaz bağlarla bağlıdır. Bu yıllar zarfında halkın toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel yaşamındaki gelişmelerde hep Haydar Aliyev’in ismi geçer. Haydar Aliyev yönetimde bulunduğu süre boyunca ülkenin kalınması için hep uğraştı. Onun zengin kültürü, büyük tarihi geçmişiyle her zaman gurur duyduk. Gelecek kuşakların kaderiyle kaygılandığı, onun sayasinde Azerbaycan bir devlet olarak tarihin zor dönemlerinden ve sınavlarından başırılı geçti. Seçgin siyaset ve devlet adamı olan halkın kayıtsız, şartsız lideri olarak bilinen Haydar Aliyev, hayattayken canlı evsaneye dönüşmeyi başardı” diye konuştu.

Süleymanlı ayrıca, Haydar Aliyev’in, Azerbaycan’ı olduğu kadar Türkiye’yi de çok sevdiğini hatırlatarak, Türkiye ile ilişkilere her zaman büyük önem verdiğini, o dönemlerde çok kez Türkiye’ye resmi ziyaretlerde bulunduğuna dikkat çekti.

Ayhan Süleymanlı’dan sonra söz alan Kafkas Üniversitesi Konservatuar Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rafig İmranlı ise günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Programda, Hz. Ali Çarşı Camii İmamı Şeyh Behram Geleyi de merhum Haydar Aliyev’in ruhuna Kur’anı Kerim tilaveti okudu ve dua etti. Anma programı Haydar Aliyev ile ilgili sinevizyon gösterisi ve ikramlarla son buldu.

Azerbaycan’ın umummili Lideri Haydar Aliyev’in ölümün 12. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma programına; Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Kafkas Ünversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Jandrama Komutanı Albay Emre Kınay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, CHP İl Başkanı Özfer Koçak, İl Müftüsü Mehmet Genç, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

 
Emine Erdoğan’dan ‘Kadın Dayanışması’ vurgusu
 
3 ilde terör operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 sığınak imha edildi
Bingöl’ün Genç ilçesinde teröristlere ait 4 sığınak imha edildi. Kentte ...
60 yıllık tabelanın sırrı
Gümüşhane’nin merkeze bağlı eski Erzurum yolu üzerindeki Kale köyünde ...
Eşkının turşusu da yapıldı
Doğu bölgelerinde yetişen ve kanser hastalığına iyi geldiği açıklanan ...
 
Aktaş Gölü de buz tuttu
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışının ardından hava ...
Yaylacıların zorlu dönüş yolculuğu
Iğdır’da 7 aydır yaylalarda kalan sürü sahipleri, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle dönüşe geçti.
Kars Çayı dondu
Sarıkamış Allahuekber dağlarında doğan ve Kars'tan geçtikten sonra Arpaçay ...
 
Bingöl’de 6 Alan 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi'
Bingöl’de 4-18 Kasım tarihleri arasında giriş yasağının uygulandığı 6 ...
Oltu'da keçi kurtarma operasyonu
Oltu ilçesinde itfaiye ekipleri, nefes kesen keçi kurtarma operasyonuna imza attı.
112 Ekipleri zorlu mesaiye başladı
Erzurum’da geçen kış döneminde kar ve tipi nedeniyle yolu kapalı köylerde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva