ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
4 Ekim 2018 Perşembe - 02:24

Albayrak’tan sert tepki

Albayrak ortaya atılan iddialarla ilgili "Spekülasyonlar her zaman olur. Bir noktada baktığınızda ya cehalet dersiniz ya da ihanet dersiniz. Cehaletten değilse ki doğru bilgi ile bilgilendirildiğiniz zaman 'doğru' dersiniz, ihanettendir. ‘dedi

Albayrak’tan sert tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'li danışmanlık şirket McKinsey eleştirilerine yanıt verdi. Bakan Albayrak, "Böyle bir şey yok. Devlet yabancı kurumlarla dün de çalıştı, bugün çalışıyor yarın da çalışacak. Bizim ciddi bir yerli aklımız var. Bir çok firmadan bu Maliyet ve Dönüşüm Ofisiyle alakalı en iyi örnekler, uygulama, metodoloji, konseptler üzerine raporlama aldık. Bunları bir potada erittik ve Türkiye'ye özgün kendi modelimizi uygulama noktasında bu akılları birleştirerek kendi yerli ve milli aklımızı ortaya koyarak bir ofis kurduk ve bu ofiste A'da Z'ye Hazine ve Maliye Bakanlığı var" ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK ELEŞTİRİLERİ CEVAPLANDIRDI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV'de katıldığı McKinsey eleştirilerine cevap verdi. Bakan Albayrak söz konusu şirketin herhangi bir denetim faaliyetinin bulunmadığının altını çizerek "Böyle bir şey yok. Devlet yabancı kurumlarla dün de çalıştı, bugün çalışıyor yarın da çalışacak. Bizim ciddi bir yerli aklımız var. Bir çok firmadan bu Maliyet ve Dönüşüm Ofisiyle alakalı en iyi örnekler, uygulama, metodoloji, konseptler üzerine raporlama aldık. Bunları bir potada erittik ve Türkiye'ye özgün kendi modelimizi uygulama noktasında bu akılları birleştirerek kendi yerli ve milli aklımızı ortaya koyarak bir ofis kurduk ve bu ofiste A'da Z'ye Hazine ve Maliye Bakanlığı var" dedi.

REKABETÇİ POZİSYON

Bakan Albayrak, Türkiye'nin gelişen dünyada çok büyük rekabetçi bir pozisyona doğru emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Devlet yabancı kurumlarla dün de çalıştı, bugün çalışıyor yarın da çalışacak. Bizim ciddi bir yerli aklımız var. Türkiye gelişen dünyada çok büyük rekabetçi bir pozisyona doğru emin adımlarla ilerliyor. Bu noktada herkesin aklını kullanıp, bir potada eritip en iyiyi bulmak gerekir. Nitekim böyle davranılan birçok alanda iyi bir noktaya ulaştık. Bu çerçevede biz böyle bir konseptin kurulup yönetilmesiyle alakalı sadece bahsi geçen firmayla değil bir çok firmadan bu noktadan dünyadaki örnekleriyle ilgili rapor, bilgi ve analizler aldık. Bu firmalar arasında ABD'li var, Avrupalı var. Türkiye'de yerleşik danışmanlık ve akademik dünyadan hocalarımızdan da bu noktada katkı aldık. HEr birimden aldığımız katkıyı bir potada eriterek bu çerçevede yeni dönemde Dönüşüm Ofisi kurduk. Bu ofis görevine başladı. Bu ofis tamamen bizim yerli, milli sadece T.C. vatandaşı değil aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi görevlisi olan bir ekip oluşturduk. Bunun muhatapları tüm bakanlıklar" diye konuştu.

"YA CEHALET YA DA İHANET DERSİNİZ"

Bakan Albayrak ortaya atılan iddialarla ilgili "Spekülasyonlar her zaman olur. Bir noktada baktığınızda ya cehalet dersiniz ya da ihanet dersiniz. Cehaletten değilse ki doğru bilgi ile bilgilendirildiğiniz zaman 'doğru' dersiniz, ihanettendir. Son bir kaç yıldır Türkiye'de yaşananlara baktığımızda kim ihanet içerisinde, kimin Türkiye'nin menfaatine kimin değil hareket ettiğini görebiliriz" şeklinde konuştu.

"DENETİM YETKİSİ YOK"

Bakan Albayrak, söz konusu ABD'li şirketin denetim faaliyeti de yürüteceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Böyle bir şey yok. Sadece bu bahsi geçen firma değil. Bir çok firmadan bu Maliyet ve Dönüşüm Ofisiyle alakalı en iyi örnekler, uygulama, metodoloji, konseptler üzerine raporlama aldık. Bunları bir potada erittik ve Türkiye'ye özgün kendi modelimizi uygulama noktasında bu akılları birleştirerek kendi yerli ve milli aklımızı ortaya koyarak bir ofis kurduk ve bu ofiste A'da Z'ye Hazine ve Maliye Bakanlığı var" ifadelerini kullandı.

 
Ebu İshak Vakfı Kilis Çobanbey Camisi açıldı
 
''Kurla ilgili Türkiye'ye bir saldırı olduğu açık''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azizoğlu’ndan 2. OSB değerlendirmesi
Azizoğlu Erzurum’un ekonomik anlamda gelişip, kalkınması için iş dünyasının ...
Besiciliğin nabzı Aziziye'de atacak
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, son yıllarda kamu yatırımlarının ...
Tarımda ‘Kümelenme’ açılımı
ETB Kırmızı Et Kümelenme ekibi tarafından başlatılan UR- GE çalışmaları devam ediyor.
 
Erzurum Ticaret Borsası hedef büyüttü
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, üyesine, tüccarına, ...
Erzurum’a tarım yatırımı
Hayvan Teşhir ve Müzayede Borsasının temel atma törenine katılan Erzurum ...
Erzurum’dan 9 ayda 37 ülkeye ihracat
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’dan bu yılın Eylül ayında 13, ocak-eylül ayları ...
 
Erzurum taşıtta ortalamaları geçti
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum bin kişiye düşen araç sayısı bakımından Doğu ...
Erdoğan’dan stokçu ve fırsatçılara tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Alışılmadık, görülmedik şekilde ürünlerde ...
‘Zamları promosyonla saklamaya çalışıyorlar’
Palandöken, “Türkiye’de yüzlerce zinciri olan mağazalar, döviz kurunu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva