ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
21 Kasım 2018 Çarşamba - 03:07

Albayrak: "Stokçularla mücadelemizi sürdüreceğiz"

International Business Forum (IBF) Kongresinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yapısal adımları atarken fırsatçılarla, stokçularla mücadelemizi de en üst seviyede sürdüreceğiz” dedi.

Albayrak:  Stokçularla mücadelemizi sürdüreceğiz

International Business Forum (IBF) Kongresinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yapısal adımları atarken fırsatçılarla, stokçularla mücadelemizi de en üst seviyede sürdüreceğiz” dedi.

International Business Forum (IBF) Kongresi İstanbul’da başladı. Ana teması “Dünya Para Sisteminde Çoğulculuk ve Adalet” olan IBF Kongresinde, “Uluslararası Para Sistemi’nin Reformu ve Makul ve Adaletli İktisadi, Düzen Tasarımı” ve “Uluslararası Ticaret ve Para Sistemi’nde Blockchain Teknolojisinin Konumu” başlıklı iki oturum düzenlenecek.

Kongrede konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "150’den fazla ülkeden katılımcının bir arada olduğu böyle bir organizasyon ülkemiz için son derece önem arz ediyor. Son dönemde sıkça artık şahit olduğumuz ticaret savaşlarının küresel ekonomide istikrarsızlık riskini artırmasıyla karşı karşıyayız. Bu olası istikrarsızlık hem dünya ekonomisindeki hem de küresel ticaretteki büyüme oranlarını ciddi anlamda tehdit ediyor. Bir yanda finansal maliyetlerin yükselmesi, diğer yanda korumacı ekonomi politikaları özellikle gelişmekte olan ülkeler için ciddi riskler barındırıyor” ifadelerinde bulundu.

“TÜRKİYE ESKİDEN OLDUĞU GİBİ BİR TAKIM EKONOMİK VEYA SİYASAL ENSTRÜMANLARLA KÖŞEYE SIKIŞTIRILACAK YA DA HEDEF ALINARAK DİZ ÇÖKTÜRÜLECEK BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

Son dönemdeki ülke ekonomisini değerlendiren Bakan Albayrak, “Ülkemizde sermaye piyasalarının yaygınlaştırılması ve derinleştirilmesi için yeni bir finansal mimari çalışmalarını sürdürüyoruz. Türkiye olarak bizim de özelikle son dönemde yaşadığımız süreç uluslararası para sistemindeki sorunların da açık bir yansıması olarak değerlendirilmelidir. Tek bir para biriminin egemen olduğu bir sistem bölgeler arasındaki iş birlikleriyle çeşitlendirilmeli ve bu sayede finansal riskler en düşük seviyeye indirilmelidir. Ağustos ve Eylül ayında Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen ekonomik girişimler, doğrudan para birimimiz olan Türk Lirası'nı ve ekonomik istikrarımızı hedef almıştır. Türkiye eskiden olduğu gibi bir takım ekonomik veya siyasal enstrümanlarla köşeye sıkıştırılacak ya da hedef alınarak diz çöktürülecek bir ülke değildir” dedi.

“BUGÜN İTİBARİYLE YIL SONU BÜTÇE DENGE HEDEFLERİMİZ PLANLANAN ŞEKİLDE, GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Yeni ekonomi programının gidişatından da bahseden Berat Albayrak, "Yeni ekonomi programında ortaya koyduğumuz gerçekçi hedefler bu yılın son çeyreğinde kendini göstermeye başladı. 630.5 milyar liralık vergi geliri beklentilerimiz aynı şekilde devam ederken vergi dışı gelirler de 119 milyar liralık gelirin daha da üzerine çıkacağımızı bekliyoruz. Adını dengelenme koyduğumuz bu süreçte şu ana kadar beklentilerimiz dışında bir gelişme yaşamadık. 3 aylık sert kur ataklarının ardından bugün geldiğimiz noktada politikalarımızın başına enflasyonla mücadeleyi koyduk. Bu açıdan 2 ana meseleye odaklanıyoruz. Birincisi, reel sektör ve bankacılık sektörümüzün yapısının güçlendirilmesi. İkincisi ise bütçe disiplini. Bütçe disiplininden taviz vermeden ülkemizin küresel piyasalar nezdinde sağladığı güçlü pozitif algıya zarar vermeden güçlü adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Bugün itibariyle yıl sonu bütçe denge hedeflerimiz planlanan şekilde, güvenli bir şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

“YAPISAL ADIMLARI ATARKEN FIRSATÇILARLA, STOKÇULARLA MÜCADELEMİZİ DE EN ÜST SEVİYEDE SÜRDÜRECEĞİZ”

Enflasyonla mücadele kapsamında ekonomik durumun iyiye gittiğini belirten Bakan Albayrak, “Yapısal adımları atarken fırsatçılarla, stokçularla mücadelemizi de en üst seviyede sürdüreceğiz. Özellikle Kasım ve Aralık ayı rakamlarında ciddi bir iyileşme yakalayarak enflasyon hedeflerimize çok yakın bir netice alacağımızı düşünüyoruz. Yeni ekonomik programda ilk faz olarak ilan ettiğimiz dengelenmeyi hedeflediğimiz ölçüde başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayarak ülke ekonomimize olan güveni güçlendirmeye başladık” diye konuştu.

 
Dadaş Dökmen: "Türkçe dünyada en müzikal dildir"
 
Bakanlık stok soğanın peşinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım ve Orman Bakanlığından pancar açıklaması
Tarım ve Orman Bakanlığı, pancar üreticisinin pancarlarının alınmaması, ...
Vali Memiş’ten tarımsal istişare
Erzurum Valisi Okay Memiş, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ...
Vilayette ekonomi gündemi
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Erzurum Valiliği’ne ...
 
Doğu Anadolu turizminde planlı dönem
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), bölge illerinin kış, doğa ve kültür turizmi ...
Oltu’da örnek girişim
Oltu ilçesinde kamudan emekli olan iki arkadaş güçlerini birleştirerek ...
THAD’tan kapıdan satış uyarısı
Son günlerde üniversite öğrencilerinden kapıdan satışlardan dolayı yoğun ...
 
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi, 2018 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine ...
Erzurum’da 10 ayda 195 şirket kuruldu
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL- Erzurum’da 10 ayda kurulan şirket sayısı 2017 yılının ...
‘Ekmek üzerinden Spekülasyona müsaade etmem”
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Türkiye’nin fakirin fukaranın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva