ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Define avcısı yakalandı
Define avcısı yakalandı
Define avcılarının kazdığı yerden mühimmat çıktı
Define avcılarının kazdığı yerden mühimmat çıktı
Hainlerin inleri imha edildi
Hainlerin inleri imha edildi
Hainlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi
1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
9 Aralık 2014 Salı - 14:43

‘Alaaddin’in Sihirli Lambası’ EDT Sahnesinde

Turhan Oflazoğlu’nun ‘Deli İbrahim’ isimli eseri ile Turgay Yıldız’ın oyunlaştırdığı anonim bir çocuk oyunu ‘Alaaddin’in Sihirli Lambası’ Erzurum DT Sahnesinde perde diyecek.

‘Alaaddin’in Sihirli Lambası’ EDT Sahnesinde

Turhan Oflazoğlu’nun ‘Deli İbrahim’ isimli eseri ile Turgay Yıldız’ın oyunlaştırdığı anonim bir çocuk oyunu ‘Alaaddin’in Sihirli Lambası’ Erzurum DT Sahnesinde perde diyecek.

Devlet Tiyatrolarının perdeleri bu hafta trajik bir öyküyle açılıyor. Avusturyalı oyun ve senaryo yazarı Peter Turrini’nin tek kişilik oyunu ‘Nihayet Bitti’, Devlet Tiyatrolarında ilk kez seyirciyle buluşuyor.

Yaşamı boyunca her istediğini elde eden, mutlu, başarılı ve yıldız bir gazeteciyi, başarının zirvesine taşıyan söz cambazlığının, onu nasıl ölümün kıyısına sürüklediğini anlatan trajik oyun ‘Nihayet Bitti’ yönetmen Murat Çidamlı tarafından sahneye taşınıyor.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak Ankara Devlet Tiyatrosunda seyirci karşısına çıkacak oyun, bedensel engelli sanatçı adayı Göktuğ Tolga Demiralp’in performansıyla İrfan Şahinbaş Sahnesinde perde açıyor.

Rejisör Semih Sergen’in yönettiği ve kendisinin de rol aldığı Devlet Tiyatrolarının geçmiş sezon oyunlarından ‘Mevlana-Aşk ve Barış Çığlığı’ isimli eser ise, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 741’inci vuslat yıldönümünde, Ankara 75. Yıl Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Konya Devlet Tiyatrosu da Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında yine Hz. Mevlâna’dan seçme şiirlerle hazırlanan “Aşkında Aşık Olduğu Aşk” isimli bir şiir dinletisini sahnesine taşıyor.

ANKARA SAHNELERİNİN DİĞER OYUNLARI

Ankara Devlet Tiyatrosu haftaya kapalı gişe oynayan yeni oyunlarıyla devam ediyor. Chris Alexander ile Hille Darjes’in yazdığı ve İlham Yazar’ın yönettiği ‘Shakespeare Zorda’ ile Ulviye Karaca’nın yazarak yönettiği çocuk oyunu ‘Keloğlan Keleşoğlan’ Akün Sahnesinde perdelerini açıyor.

Pervin Ünalp’in yönettiği ve yine kendisine ait eseri ‘Kuaförde Bir Gün’ ile Fikret Terzi’nin yazarak yönettiği çocuk oyunu ‘Miyhavlar Tiyatrosu’ Altındağ Sahnesi’nde seyirciyle buluşurken; Mustafa Kurt’un rejisörlüğündeki ‘Hedda Gabler’ Büyük Tiyatro’da, Turan Oflazoğlu’nun yazdığı ve Murat Atak’ın rejisörlüğünü yaptığı ‘Kösem Sultan’ Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, Barış Erdenk’in yönettiği Uğur Saatçi’nin eseri ‘Yeşilçam’ ile Adrian Mitchell’in oyunlaştırdığı bir Andersen eseri olan çocuk oyunu ‘Karlar Kraliçesi’ Küçük Tiyatro’da, Bedro Bloch’un yazdığı ve Yurdaer Okur’un yönettiği ‘Euridice’nin Elleri’ Oda Tiyatrosunda, Servet Aybar yönettiği bir Necip Fazıl eseri olan ‘Sabır Taşı’ Stüdyo Sahne’de, Aclan Büyüktürkoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı bir Çehov eseri ‘Kuğu’nun Şarkısı/Bir Evlenme Teklifi’ Tatbikat Sahnesinde, Federico Garcia Lorca’nın yazdığı ve Ayşe Emel Mesci’nin rejisörlüğünü yaptığı ‘Bernarda Alba’nın Evi’ ve Peter Turrini’nin yazarak, Murat Çidamlı’nın yönettiği ‘Nihayet Bitti’ ise İrfan Şahinbaş’ta sahneleniyor.

DEVLET TİYATROLARININ İSTANBUL SAHNELERİ

‘Çöl Fırtınaları’, ‘Güneş Batarken Bile Büyük’, ‘Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş’, ‘Bülbül Susturulduğunda’ ve ‘Hamlet Makinesi’ gibi İstanbul Devlet Tiyatrosunun kapalı gişe oyunları bu hafta da tiyatroseverlere perdelerini açmaya devam edecek.

Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı ve Elif Erdal’ın yönettiği ‘İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı’ ve Levent Niş’in yönettiği Ülker Köksal’ın çocuk oyunu ‘Barış Gezegeni’ Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde, M. Şakir Gürzumar’ın yönettiği Thorvald Steen-Tarık Ali eseri ‘Çöl Fırtınaları’ Cevahir Sahneleri Salon 1’de, Kazım Akşar’ın yazarak yönettiği ‘Güneş Batarken Bile Büyük’ Cevahir Sahneleri Salon 2’de, Hanoch Levin’in yazdığı ve Kerem Ayan’ın yönettiği ‘Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş’ Küçük Sahne’de, rejisörlüğünü Kenan Işık’ın yaptığı bir Moliere eseri ‘Cimri’ Küçük Çekmece DT Sahnesi’nde, Filistinli yazar Raja Shehadeh’in yazdığı David Greig’in oyunlaştırdığı ve Özgür Yalım’ın yönettiği ‘Bülbül Susturulduğunda’ Üsküdar Stüdyo Sahne’de, Heiner Müller’in yazdığı ve Ayşe Emel Mesci’nin rejisörlüğünü yaptığı ‘Hamlet Makinesi’ ise Üsküdar Tekel Sahnesi’nde perdelerini açacak.

TÜRKİYE’DEKİ DİĞER SAHNELER

Bursa Devlet Tiyatrosu da haftaya iki sahnede iki ayrı oyunla devam edecek. George Bernard Shaw’ın eseri ‘Pygmalion- Bir Kadın Yarattım’ isimli oyun Bursa AVP Sahnesinde seyirciyle buluşurken, Özen Yula’nın eseri ‘Rahvan Giden Atlılar’ isimli oyun Bursa Oda Tiyatrosunda sahnelenecek.

Devlet Tiyatrolarının Türkiye genelindeki sahnelerinde seyirci karşısına çıkacak diğer oyunlardan Güngör Dilmen’in ‘Kurban’ isimli oyunu ile Evin Kayran ve Nesrin Sütçü’nün çocuk oyunu ‘Neşeli Kampçılar’ İzmir Konak Sahnesinde, Müsahipzade Celal’in ‘Macun Hokkası’ Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesinde, Kieran Lynn’in ‘Parkta Güzel Bir Gün’ isimli eseri Trabzon Haluk Ongan Sahnesinde, Günay Ertekin’in oyunlaştırdığı bir Orhan Kemal eseri ‘Murtaza’ Diyarbakır Orhan Asena Tiyatro Sahnesinde, Justine Del Corte’nin ‘Fare’ isimli oyunu ile Şahin Örgel’in çocuk oyunu ‘Barış Çiçeği’ Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi Sahnesi Küçük Salonda, Turhan Oflazoğlu’nun ‘Deli İbrahim’ isimli eseri ile Turgay Yıldız’ın oyunlaştırdığı anonim bir çocuk oyunu ‘Alaaddin’in Sihirli Lambası’ Erzurum DT Sahnesinde, Moliere’in ‘Gülünç Kibarlar’ı Sivas Atatürk Kültür Merkezi Sahnesinde, Duşan Kovaçeviç’e ait ‘İntiharın Genel Provası’ ile Haluk Işık’ın çocuk oyunu ‘Kurşun Askerin Utancı’ ise Van Kültür Merkezi Sahnesinde sahnelenecek.

HAFTANIN TURNE PROGRAMI

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Nice Yıllara, Malatya ve Elazığ Sahnelerinde haftanın turne oyunları olarak seyirciyle buluşurken; Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Hastalık Hastası’ Denizli, Kütahya, Uşak ve Afyon’da, Trabzon Devlet Tiyatrosu oyunu Rulet, Rize ve Ordu’da, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı çocuk oyunu ‘Küçük Kara Balık’ Mardin’de, Konya Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Töre’, Kırıkkale, Kastamonu ve Çankırı’da ve son olarak Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Nalınlar’ ise Kayseri'de sahnelenecek.

 
Karabörk’ten ‘Uyanış’ teşekkürü
 
Erzurum Temiz Hava Merkezi’nde son süreç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da örnek Proje: ‘81 İlde Ailem Var’
Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan “81 İlde ...
Yargı Çalışanları kutlamada buluştu
Erzurum Adalet Büro-Sen tarafından 8 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da yüzlerce ...
Uyuşturucuya sanatlı tepki
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Gençlik tiyatro ekibi tarafından, uyuşturucu ...
 
Maltepe Erzurumlular Vakfında büyük buluşma
Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yıllık faaliyet programında ...
'Çaresiz dişimi sıktım gidirem...'
Sekmen,'Aşık Yaşar Reyhani, Amerika'da katıldığı bir konferanstan sonra ...
Aşık Reyhani’ye vefa
Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar Şöleni kapsamında kente gelen halk ...
 
Doğan Mevlana’yı anlattı
Atatürk Üniversitesi Kültür merkezi Mavi Salon’da Mevlana’dan Pedagojik ...
Ali Kınık Konseri yoğun ilgi buldu
Atatürk Üniversitesi Oditoryum Salonunda düzenlenen “Şahlanış Gecesi” ...
Uluslararası Reyhani Aşıklar Şöleni başladı
Erzurum’da bu yıl ilki düzenlenen “Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva