ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>TÜRKİYE
30 Haziran 2016 Perşembe - 05:16

Ala, gündemi değerlendirdi

İçişleri Bakanı Ala, şehit ve gazi yakınları ile koruculara verilen iftar yemeğine katıldı. Bakan Ala iftar yemeği öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ala, gündemi değerlendirdi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyla ilgili, “Şuanda elimizdeki bütün bilgiler ve bulgular bunun DEAŞ terör örgütü tarafından yapıldığına işaret ediyor. Ama kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. Bizim elde ettiğimiz bilgiler ve şahıslar var. O çerçevede bütün bağlantıları dikkatle değerlendiriliyor ve o bağlantıların çözülmesi sonucunda durum ve örgüt daha da berraklaşacaktır” dedi.

İçişleri Bakanı Ala, şehit ve gazi yakınları ile koruculara verilen iftar yemeğine katıldı. Bakan Ala iftar yemeği öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Ala, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şuanda elimizdeki bütün bilgiler ve bulgular bunun DEAŞ terör örgütü tarafından yapıldığına işaret ediyor. Ama kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. Bizim elde ettiğimiz bilgiler ve şahıslar var. O çerçevede bütün bağlantıları dikkatle değerlendiriliyor ve o bağlantıların çözülmesi sonucunda durum ve örgüt daha da berraklaşacaktır. Bu konudaki soruşturma son derece ciddi bir biçimde ve çok kapsamlı bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

“BU ÇAĞ KÜRESEL TERÖRLE MÜCADELE ÇAĞI HALİNE GELDİ”

“Başka ülkelerin İçişleri Bakanları da bizleri arayarak bu konudaki işbirliği taleplerini ilettiler” diyen Bakan Ala şunları kaydetti:

“Bizde onlarla görüşerek bu konudaki çalışmalara, karşılıklı olarak istihbarat alışverişine her zaman açık olduğumuzu ve bunu özellikle istediğimizi söyledik. Bu konuda artık söz söylemekten çok fiili yardımlaşmanın çok ehemmiyet azmettiği konusunu vurguladık. Bu konularda elde edilecek bilgilerin somut olarak netleşmesi ve ondan sonra kamuoyuna açıklanması ehemmiyet eder. Aksi takdirde önceden verilecek bilgiler elde edilecek sonucu etkileyebilir. Bu çağ küresel terörle mücadele çağı haline geldi. Dünyanın birçok ülkesinde kürese terör kendini göstermektedir. Küresel teröre karşıda işbirliği çok önem arz ediyor. O bakımdan elde edilen bilgiler çerçevesinde her bir olaydan sonra o tür olayın olmaması için daha çok tedbir nasıl alınır, hangi tedbirler gözden geçirilmeli bunun çalışması içerisinde olmak milletin güvenliğinden ve huzurundan sorumlu olan makamlara ve görevlilerine düşer. Böylesine koalisyon içerisinde uluslararası nitelik kazanmış terör örgütlerinin saldırısı karşısında da bütün medyamıza, bize, vatandaşlarımıza ve uluslararası camiaya birlikte tek yürek olarak buna karşı durmak düşer. Hiç kimse kendi yapacağı işin eksikliğinden kaynaklanan böylesine ağır bir sonucu elbette ortaya koyacak, bu sonucun ortaya çıkmaması için gerekli tedbirleri alacak çalışma içerisindedir. Bütün bu çalışmalar, her türlü tedbiri o anda almış olmanıza rağmen yine de böylesi sonuçlarla karşılaşmak maalesef zaman zaman oluyor. O zaman hep ileriye yönelik daha çok hangi tedbir alınmalı diye düşünülmelidir. Biz her olaydan sonra soruşturma açıp inceleme başlatıyoruz. O soruşturma ve incelemeden sonra ortaya çıkar. Peşinen şöyledir böyledir demek doğru değil. Peşinen bir yargıda bulunmak bizi yanlışa götürür. Ağır saldırı gerçekleşmiştir ve bunun uluslar arası küresel terörle iç içe olduğu ortaya çıkmıştır. Bundan sonrasında incelemeler, soruşturmalar, değerlendirmeler sonucu ortaya çıkaracaktır.”

“ŞUADAKİ BİLGİLER TERÖRİSTLERİN YABANCI UYRUKLU OLDUKLARINA YÖNELİK”

Terör saldırısını düzenleyen teröristlerin uyrukları hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Ala, “Şuadaki bilgiler teröristlerin yabancı uyruklu olduklarına yönelik. Bu konulardaki soruşturmalar her an yeni sonuçlar ortaya çıkarabilir. O bakımdan biz bu çerçevede soruşturmayı yürütüyoruz. Önemli mesafeler kat edildi” şeklinde konuştu

Bundan sonra alınacak tedbirler hakkında da bilgiler veren Bakan Ala, “Biz her olaydan sonra bir daha tekerrür etmemesi ve bu tür olaylarla karşılaşmamak için nelerin farklı olarak yapılabileceğini hep inceliyoruz. Ama burada dikkat ettiğimiz husus normal hayatta devam edecek. Vatandaşların normal güvenlik içerisinde günlük hayatlarının da idame ettirecekleri bir ortam olacak. Bu özgürlük güvenlik dengesini çok iyi dikkate alarak, ama güvenliği de önceleyerek bazı tedbirler aldık. O tedbirleri daha üst düzeyde gözden geçirerek ihtiyaç varsa daha üst düzeye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Dünkü saldırıda 41 kişi hayatını kaybetti 128 kişi tedavi altında. O kişiler içinde her dinden her ırktan kişiler var. Terör bütün insanlığı hedef aldı. Türkiye yıllardır bu konuyla karşı karşıya. Soruşturma devam ediyor çok önemli bulgular elde edildi. Bu konuda da bulgular değerlendirilerek bu ihanet ağı çözülecektir” dedi.

Ala, “Ülkemizin birliği, milletimizin değerleri için hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diyerek, "Türkiye tarihi ve kimliği ile bir büyük milletin mirasçısı ve büyük bir devlet ve millettir. Bu bakımdan bu büyük milleti korumak için her birimiz çeşitli vesileler ile bedeller ödüyoruz” diye konuştu.

“Türkiye ne zaman şaha kalkmaya çalışsa ve hareketlense o büyüklüğünün gerektirdiği adımları atmaya çalışsa o zaman çeşitli vesilelerle etraftan ittifaklarla saldırılar gerçekleştiriliyor” diyen Bakan Ala şunları kaydetti:

“Dün Türkiye’de kendi bölgesinde bir iyileşme, uluslar arası ilişkilerde bir gelişme oldu. Türkiye’nin önü biraz daha aydınlandı. Kötümser beklenti içerisinde olanların ümitleri biraz kırıldı ve ümitli olan milletimizin ümidi arttı. Hemen ardından küresel terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bu küresel terör kendisini Brüksel’de, Paris’te, Amerika’dan, Almanya’da gösterdi. Şimdi bugün bu hadiseden dolayı sizleri temsil ettiğimiz için Amerika’dan Almanya’ya, birçok ülkenin güvenlikten sorumlu yetkilileri gerek mesaj göndererek milletimize taziyelerini ilettiler. Bizimle ortak acıyı paylaştıklarını söylediler. Ama ben de hep Türkiye yıllardır terörle mücadele ediyor ve terörün dini, ırkı, milliyeti olmaz diyerek altını çiziyorum. Sizlerden taziyenin dışında ondan fazlasını bekliyoruz diye altını çizdim. Birlikteliğe ihtiyaç var. Dünkü saldırıda 41 kişi hayatını kaybetti 128 kişi tedavi altında. O kişiler içinde her dinden her ırktan kişiler var. Terör bütün insanlığı hedef aldı. Türkiye yıllardır bu konuyla karşı karşıya. Soruşturma devam ediyor çok önemli bulgular elde edildi. Bu konuda da bulgular değerlendirilerek bu ihanet ağı çözülecektir.”

“TERÖR KONUSUNDA DÜNYADA TÜRKİYE’DEN DAHA KARARLI DAHA ÖNEMLİ TEDBİRLERİ ALAN ÜLKE YOK”

Bu tür terör saldırılarına Türkiye’nin kendisine yakışan bir biçimde yaklaştığını vurgulayan Bakan Ala, “Bugüne kadar 144 ülkeden 49 bin 929 kişiye giriş yasağı koyduk. 98 ülkeden 3 bin 587 kişiyi de sınır dışı ettik. Bütün bu meseleler ortaya çıkmasın diye. Terör organizasyonları için bataklığa dönüşmüş bu ülkelere eğitim almak için gitmesinler, dünyanın başına bela olmasınlar diye tedbir alıyoruz. Dünyada Türkiye’den daha kararlı daha önemli tedbirleri alan ülke yok. Biz son derece kararlı, ne yaptığını bilen bir politikayla Türkiye düşmanlarının üzerine gerektiği gibi gidiyoruz. Bu konuda asla bir tereddüt ve duraksamamız yok. Bu şehitlere, gazilere ve bu ülkeye olan borcumuzdur. Bayrağımızdaki yıldıza her baktığımda o yıldızın şehitlerimizin ifadesi olduğunu hep hatırlatıyorum. O yıldız her bir şehidimizi temsil ediyor” şeklinde konuştu.

Bakan Ala, Doğu'da ve Güneydoğu’da güvenlik güçlerinin tarih yazdığını vurgulayarak, “Suriye’de meydana gelen o boşluktan yararlanan terör örgütleri Türkiye’nin içinde de böyle bir şey yapabilir miyiz diye iştahlandılar. Ama iştahları kursaklarında kaldı. 12 ilçemize çeşitli mahallelerine tuzaklamalar yaptılar ve teröristleri oralara soktular. Ama bizim askerimiz, polisimiz, jandarmamız tam bir koordinasyon içerisinde buralara girdi ve tertemiz etti. Bir tankın üzerinde bir polis kardeşimiz yaralanmışken bir uzman çavuşumuz onun üzerine kendini atmış ve ‘onun çocukları var bir şey olursa bana olsun’ demişti. Bu millet işte budur. Bilsinler ki bu milleti alt edemezler. Bu millete zarar verebilirler ama asla alt edemezler. Tarihte çok destanlar yazdık yazmaya da devam ediyoruz” ifadelerinin kullandı.

“Başkaların maşası olanlara sesleniyorum. Saldırdığınız orada beraberce yaşadıklarınızdır” diyen Bakan Ala şunları söyledi:“Bu ülke kendisine ihanet edenlerin bile en son varacağı ülkedir. Gelin aklınızı başkalarına kiraya vermeyin. Onlar bu ülkeyi kendi elleriyle karışmaya çalıştılar elleri yandı. Şimdi sizi maşa olarak kullanıyorlar kendileri yanmasın diye sizi ateşe atıyorlar. Ama bizim yüreklerimiz o ateşi de söndürecek. Siz onların maşası olmakla kullanılmakla kalacaksınız. Terör örgütü çocukların zehirlenmesi için terörist faaliyetlerle uyuşturucu karını nasıl iç içe geçirmiş. 42.8 milyon kenevir söküldü, 8.8 ton esrar ele geçirildi. Milleti zehirlemek için dağı taşı ekmişler. Ama devlette gitti ve oraları da tertemiz ediyor. 18 ton patlayıcı ele geçirildi ve bunun değeri 2.5 milyar. Yani biz aslında bir terör örgütü ile mücadele etmiyoruz. Uyuşturucu şebekesiyle mücadele ediyoruz. Yanı başımızda gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşayan bu bölgede bir istikrar adası olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu milletin tarihi, sizlerin yüreği bize o kadar büyük güç veriyor ki bunlarla da o kadar iyi mücadele ediyoruz ki.”

 
‘Tevazu en büyük zenginliğimiz olmalıdır’
 
Büyükşehir buzda lig şampiyonu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Tevazu en büyük zenginliğimiz olmalıdır’
“Bizler bu millete efendilik için gelmedik, bizler bu millete hizmetkâr ...
Kardeşlik işte budur..
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Erzurum Valisi Seyfettin ...
‘Önemli olan millettir’
Başbakan Yıldırım, TBMM grup toplantısında konuştu. Yıldırım, ‘Önemli ...
 
‘Millete ihanet edenler, hesabını verecek’
Bu millete ihanet edenlerin bunun hesabını vereceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı ...
Yıldırım gündemi değerlendirdi
Başbakan Yıldırım, İsrail ile sağlanan mutabakat hakkında, "Filistinlilerin ...
Başbakan Yıldırım Şehit Ailelerini ağırladı
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü‘nde şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi.
 
Ala’dan Başkanlık Sistemi açıklaması
Ala, başkanlık sistemine ilişkin yaptığı açıklamada, “Sandıktan artık ...
“Her mücadelenin bir bedeli olur”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenlik güçlerimiz, hayatları pahasına, gelecekleri ...
‘Vefa Demek AK Parti Demektir’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva