ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
26 Ocak 2014 Pazar - 20:49

Ala'dan sert tepki

Paralel devlet konusunda değerlendirme yapan Bakan Ala, “Ama biz kaç darbe girişimi atlatmışız kardeşim senin haberin var mı? Biz kaç darbeyi bertaraf etmişiz, senin ağa babalarını yenmişiz, ağa babalarını. Sana pabuç bırakır mıyız.” dedi.

Ala dan sert tepki

AHMET AKBUĞA - E.MEHMET YILMAZ - ÖZGE BOZO
ERZURUM (İHA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, isim vermeden Fethullah Gülen’e yönelik yaptığı açıklamada, “Biz kaç darbeyi bertaraf etmişiz. Senin ağa babalarını yenmişiz ağababalarını. Sana pabuç bırakır mıyız. Sen içine yuvalandığın o tabanda Allah rızası için çalışan insanları bile tukaka ediyorsun” dedi.
Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda AK Parti’nin Erzurum belediye başkanları aday tanıtım toplantısına katılan Bakan Ala, salonu dolduran partililer tarafından tezahüratlarla coşkuyla karşılandı. Konuşmasında isim vermeden Fethullah Gülen’e yönelik eleştirilerde bulunan Bakan Ala, “Seçimlere giderken yine anlaşıldı ki Türkiye ilk defa kendi inisiyatifiyle ağır bedeller ödediğimiz terör meselesini kendisi çözecek. Bu görüldü. Mayıs ayı geldi, dünyanın en büyük ülkelerinin ekonomilerinin gıptayla izlediği 46 milyon dolarlık bir havaalanı bunun ihalesi televizyonlardan yapıldı. Üçüncü köprü, dikkat edin böyle projeler eskiden asırların projesi olarak lanse edilirdi. Ne zaman oluyor, bunlar hepsi mayıs ayı içerisinde. Peki Gezi olayları ne zaman başladı, mayıs ayı içerisinde. Türkiye dört dörtlük bir büyüme yakalıyor. Peki arkasından ne oluyor. Paralel devlet bu sırada devreye giriyor, kendisini görevlendirenlerin eline verdiği reçeteyi yürürlüğe sokuyor. Ama biz kaç darbe girişimi atlatmışız kardeşim senin haberin var mı? Biz kaç darbeyi bertaraf etmişiz, senin ağa babalarını yenmişiz, ağa babalarını. Sana pabuç bırakır mıyız. Sen içine yuvalandığın o tabanda Allah rızası için çalışan insanları bile tukaka ediyorsun. Çekil oradan da çekil. Senin orda da yerin yok. O insanların da iyi niyetini suistimal etme. Sen Fas’tan ta Endonezya’ya kadar, Yakutistan’dan, Kırım’dan Sudan’a kadar herkesin Allah razı olsun diyen, bu berbat düzene uluslararası sömürge düzenine one minute diyen bir lidere dur diyorsun. Sen kimsin, kimsin? Senin gücün yeter mi? Bu millet sana onun için mi yardım yapıyor. Bu milletin yardımını, bu milletin İslami başka ülkelere de götürüp oralarda da anlatma. Sen nasıl oluyor da baş kaldırıyorsun, darbe teşebbüsünde bulunuyorsun” dedi.
Bakan Ala’nın konuşmasının ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, adaylar adına bir konuşma yaptı. Program, AK Parti Erzurum belediye başkan adaylarının tanıtımıyla sona erdi. Bakan Ala, programın ardından Erzurum’dan ayrılarak geldiği özel uçakla Ankara’ya hareket etti.

 
Ala: ‘Devlet hepimiziz’
 
'17 Aralık Gezi'nin devamı'
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mökkem 10 puan 28 Ocak 2014 Salı 21:43

Helal mökkem

Yorumu oyla      7      11  
mökkem gardaş 28 Ocak 2014 Salı 21:08

bu nefret dili "hoşgörü" şapkası altında siyasetin en kralını yapan cemaat ve başındaki şahıs tarafından yapılmaktadır. Sayın gülen ülkede birşeyleri değiştirmek istiyorsa siyasi partisini kurar gelir boyunun ölçüsünü alır.

Yorumu oyla      10      16  
hayli zaman 28 Ocak 2014 Salı 20:08

Sn Editör şu altı tane onay bekleyen yorumları şimdiye kadar yayımlmadınız okuyucu olarak merak ettim acaba zülfüyare dokunan noktalardan rahatsız olanlar mı var hem gazeteniz tarafsızlığını yitirmiş ve onun içinde birkaç yazarınız dışında pek de dikkate alınacak tarafsız yazılarınız yok
EDİTÖR: İçinde hakaret bulunan yorumlara geçit vermiyoruz. Okurlarımızın isteği de zaten bu yöndedir. Kaldı ki, yapamadığın gönlü kırmak kime ne kazandırır. Eleştiriye tamam; ama hakaret asla.

Yorumu oyla      10      8  
öz erzurumlu 28 Ocak 2014 Salı 16:52

yarı-Dadaş arkadaş,bunların,milletin iradesi ile seçilmiş olan ülkenin Başbakanına "bu arkadaş,Yezid,Firavun,diktatör, Ebu Leheb, boşbakan,başcanavar "gibi yakışıksız ifadeleri kullanmalarını,'bu arkadaş' ifadesinde yoğun bir kibri,büyük bir nefreti neden görmüyorsunuz? Ülkenin seçilmiş Başbakanına,"neyin doğru olduğunu siz değil ben bilirim,siz bilemezsiniz,dediğimi yap yoksa." gibi ifadelerle şımarlıklığını gizlemeyen,bir nevi siyasi iktidara boyun eğdirmek isteyenleri neden görmüyorsunuz? Bu ülkeyi cemaatçiler mi yoksa seçilmiş itidarlar mı yönetecek? Türk milletinden değil de Siyonistlerden emir alan,onların TV'lerine demeç veren,yıllardır orada oturup onların maşası olanları neden görmüyorsunuz ? O zevat artık alim değil, bir holding patronu. Hem de ülkesinin milli menfaatlerini yerle bir eden,Türk milletini ebedi düşmanı gavurlara gammmazlayan bir patronu niye görmezsiniz ki? O artık Erzurumlu değil, Pensilvanyalı.Onun müritleri burada ama faaliyet merkezi Pensilvanyada.Bunu görü

Yorumu oyla      9      14  
Dadaş Çelik bir yaydır... 28 Ocak 2014 Salı 15:58

Erzurum yetiştirdi ama Erzurum un yolundan çıktı...

Yorumu oyla      16      10  
Erzurum' lular naif tir. 28 Ocak 2014 Salı 15:56

Evet Erzurum' lular naiftir... Aynı zamanda Erzurum' lular; mevzubahis devlet olunca gerisine teferruat gözüyle bakar... Kulvar değiştinizse parti kurup seçime girin...

Yorumu oyla      11      13  
Cesareti olan 28 Ocak 2014 Salı 12:43

Cesareti olan Erzurumlu, seçime girer, ne hedeflediğini açıklar, vatandaş ta oy verir veya vermez. Ahkam kes! elini taşın altına koyma! Hesap ta verme! Yaptığın 3 tane iyi iş ile diğer işlerini kamufle et, ama kahramanlığı da kimseye bırakma. Yok öyle bir şey. Hükümetin yolsuzluğu saklaması ile bunun arasında ne fark var sayın yorumcular? Devletin karşısında devlet görünümü yok mu? Bakın TV ve basına. Düşmana gerek mi var?

Yorumu oyla      16      8  
halil ibrahim 28 Ocak 2014 Salı 11:46

vay be erzurumda erzurumun yetiştidiği en büyük zatlardan olan ve hiç erzurumlunun yüzünü utandırmayan bir zata bu sözlerin erzurumda söyleneceğini ve hiç tepki çekmeyeceğini rüyamda görsem inanmazdım...

Yorumu oyla      19      7  
yarı-dadaş 28 Ocak 2014 Salı 10:08

Aslında ben Aydınlıyım. Ama liseyi 3 yıl boyunca Erzurum'da okudum ve kendimi yarı-Erzurumlu hissederim. Ama bakan Ala'nın Erzurum'un yetiştirdiği değerli alimlerden birisi hakkında söylendiği yakışıksız sözlerden çok rahatsız oldum. Dadaşların böylesi seviyesizliklere prim vermeyeceğine inanıyorum çünkü 92-93'te PKK Alvarlı Efe Hz.lerinin köyünü basıp torunu olan bir alimi katlettiğinde halk sokaklara dökülmüş ve alimlere nasıl sahip çıkılır göstermişti. Sokağa dökülsünler demiyorum ama en azından böyle bir densizliğe alkış tutmalarına çok içerledim doğrusu.

Yorumu oyla      20      7  
mazlum 27 Ocak 2014 Pazartesi 19:53

Erzurum lular hoşgörülü naif insanlardır.Bu nefret soylemini nasıl alkışlar lar anlamadım.

Yorumu oyla      30      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ala: ‘Devlet hepimiziz’
Ala, Türkiye’deki değişimi ve gelişimi gören bazı mekanizmaların bu durumdan ...
‘Hızlı Tren, Erzurum’a da gelir’
Ala, hızlı tren konusunda sorulan bir soruya, “Erzincan’a kadar gelmiş ...
Bakan'ı öğretmeni karşıladı
Bakan Ala’yı karşılamaya gelenler arasında Erzurum İmam Hatip Lisesi’nde ...
 
Ala’yı ciritçiler karşıladı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, ilk resmi gezisini memleketi Erzurum’a yaptı.
Palandöken’de ‘ücret’ protestosu
Palandöken Kayak Merkezinde mekanik tesislerin kullanımından kayak antrenörlerinden ...
KUDAKA Teknik Yardım süreci başladı
KUDAKA teknik yardım randevu kayıtlarının başladığı bildirildi.
 
Altıparmak’tan Erzurum ve Erzurumlu tarifi
Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch ve Türkiye'nin Varşova ...
Valilik Yıldız’ı uğurladı
Emniyet Müdürleri kararnamesiyle başka bir görevde değerlendirmek üzere ...
Palandöken’de kar temizliği seferberliği
Palandöken’de yaşanan kar sevincinin beyaz bir esarete dönüşmemesi için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva