ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
26 Temmuz 2014 Cumartesi - 22:36

Ala’dan RİG değerlendirmesi

Ala; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2014 yılını Türkiye için temel hak ve özgürlüklerin daha da güçlendirilmesine yönelik birçok reformun hayata geçirileceği bir yıl olarak tanımladığını ifade etti.

Ala’dan RİG değerlendirmesi

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ev sahipliğinde 30. Reform İzleme Grubu (RİG) Toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi.Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala;  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2014 yılını Türkiye için temel hak ve özgürlüklerin daha da güçlendirilmesine yönelik birçok reformun hayata geçirileceği bir yıl olarak tanımladığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala "Bu aynı yıl içerisinde ikincisini gerçekleştirdiğimiz Reform İzleme Grubu toplantısı ile gerçekleştirilen reformları dikkatle izliyoruz. Ülkemizin Avrupa Birliği üyeliği yolunda kararlı bir şekilde ilerliyoruz" diye konuştu.

REFORMLARIN ÖNEMİ

Yakın coğrafyada yaşanan gelişmelerin Türkiye'de gerçekleştirilen reformların önemini bir kez daha gözler önüne sermiş bulunduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Komşularımız istikrarsızlık ve krizlerle mücadele ederken, hükümetimiz Avrupa Birliği üyeliği yolunda reformlara hız kesmeden devam etmektedir.”dedi.

EVRENSEL DEĞERLER

İçişleri Bakanı Efkan Ala Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hayat standardını yükseltecek düzenlemelere imza atmaktadır. Türkiye, Avrupa Konseyi kurucu üyesi ve Avrupa Birliği ile üyelik müzakereleri yürüten aday bir ülke olarak her zaman Avrupa'nın üzerinde yükseldiği, evrensel değerlerin arkasında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Türkiye'nin temsil ettiği hoşgörüye dayalı tarihi ve kültürel değerler, Avrupa'nın endişelerini gidermekle kalmayacak, Avrupa'nın çeşitliliğine de katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

AB KATILIM SÜRECİ

İtalya'nın yeni üstlendiği AB Dönem Başkanlığı'nın Türkiye'nin katılım sürecine güçlü bir ivme kazandıracağı inancında olduklarını altını çizen İçişleri Bakanı Efkan Ala şöyle devam etti: "Hükümetimiz, ülkemizin adeta kanayan yarası haline gelmiş terör problemini çözmek için devrim niteliğindeki reformları kararlılıkla hayata geçirmektedir. Bu kapsamda son olarak Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun, resmi gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girmiştir. Ağustos'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimi demokratikleşme yolunda çok önemli bir adımdır. Bu seçimde, cumhurbaşkanı ilk defa doğrudan halk tarafından seçilecek, Türk demokrasi tarihinde yeni bir sayfa açılacaktır."

VİZE SERBESTİSİ DİYALOĞU

Vatandaşların AB ülkelerine vizesiz seyahat hakkına kavuşmasının önemli bir adamı olan Vize Serbestisi diyaloğunun geçen yıl Ankara'da resmi olarak başlatıldığını anımsatan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bu hedefi zamanlıca yerine getirmek amacıyla Avrupa Komisyonu ile ortak çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

İLERLEME RAPORU

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'de kaydedilen gelişmeler çerçevesinde gerek Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan ilerleme raporu gerekse Avrupa Parlamentosu'nun son iki raporunda yer alan, Yargı ve Temel Haklar başlıklı 23. Fasıl ile Adalet, Özgürlük ve Güvenlik başlıklı 24. Faslın açılması gerektiği yönündeki görüşleri paylaştıklarını vurguladı.

AB'yi bu fasılları bir kez daha açmaya davet ettiklerinin altını çizen İçişleri Bakanı Efkan Ala, toplantıda Türkiye'nin uluslararası alanda önemi haiz sözleşmelere taraf olunması konusunu görüştüklerini, bu konuyla ilgili onay süreçlerinin kısa sürede başlatılmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

İnsan ticaretiyle mücadele ve mağdurların korunması hakkında kanun tasarısı üzerinde çalışmaların, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından koordinasyonu yapılarak çalışmaların sürdürüldüğünü belirten İçişleri Bakanı Efkan Ala, toplantıda aldıkları kararları şöyle sıraladı: "Sınır yönetimi konusunda kurulması öngörülen yapılanmaya ilişkin sınır güvenliği kanunu tasarısı yine İçişleri Bakanlığınca hazırlanmıştır. Toplantıda, bu kanun tasarısı hakkında bilgilendirilmede bulunuldu. Toplantıda, Adalet Bakanlığınca hazırlanıp, resmi gazetede yayımlanan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ihlallerinin önlenmesine ilişkin eylem planının uygulanmasını takip etme kararı da aldık. Hükümetimizin demokratikleşme yolundaki adımları hız kesmeden devam etmektedir. Gerçekleştirilen bu reformları uluslararası ve ulusal kamuoyuna daha iyi aktarabilmek üzere RİG üyesi bakanlıklar tarafından bir strateji geliştirilmesi, toplantıda alınan bir diğer karardır." dedi.

Toplantıda, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreci kapsamında Siyasi Kriterler, Yargı ve Temel Haklar Faslı (23. Fasıl) ve Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Faslı (24. Fasıl) konularında kaydedilen gelişmeler değerlendirilerek, güncel gelişmeler ışığında öncelikli ele alınabilecek konular görüşüldü.

Toplantıya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran ile Başbakanlık adına Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın katıldı.(KAYNAK: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI WEB SİTESİ)

 
Güllüce’den 300 saat sonrası tahmini
 
ATAÜNİ GSF 225 öğrenci alacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Hitler'i taklit eden israil'in sonu perişan olsun’
Sultanbeyli Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Çevre ve ...
Erdoğan’dan hızlı tren müjdesi
Erdoğan, 'Yakın bir zamanda Osmanlı’nın bir başka kadim kenti Bursa’yı ...
"Ya Eski Türkiye Ya Yeni Türkiye..."
Erdoğan, " 10 Ağustos'ta tarihi bir karar vereceksiniz. 10 Ağustos’ta ...
 
‘İnancımız, mazlumun feryadına gözümüzü kapatmamıza engeldir’
Suriye, Irak, Mısır ve son olarak da Filistin'de yaşanan saldırılar nedeniyle ...
Erdoğan Gazze için genelge yayımladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ...
Erdoğan gündemi değerlendirdi
"Birinci turda büyük bir oyla cumhurbaşkanı olursanız herhalde erken seçim ...
 
Erzurum 4 Bakanı ağırlayacak
Reform İzleme Grubu’nun 30. Toplantısı, 23 Temmuz 2014 tarihinde İçişleri ...
İsrail Mallarını boykot
İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıların ardından bazı belediyelere ait ...
Dünya islam Bilginleri toplantı sonuçları açıklandı
Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi toplantısı, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva