ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SİYASET
16 Mayıs 2015 Cumartesi - 01:20

Ala: ‘Erzurum için yüreklerimizi birleştirdik’

İçişleri eski Bakanı, Erzurum Milletvekili Adayı Erzurum’daki seçim çalışmalarına devam etti. Kentin hassasiyet taşıyan mekânlarında vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Efkan Ala’ya dadaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ala: ‘Erzurum için yüreklerimizi birleştirdik’

İçişleri eski Bakanı, Erzurum Milletvekili Adayı Erzurum’daki seçim çalışmalarına devam etti. Kentin hassasiyet taşıyan mekânlarında vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Efkan Ala’ya dadaşlar büyük ilgi gösterdi.

BEDESTEN ESNAFIYLA BULUŞMA

Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, kentteki ziyaretlerine beraberinde İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve partililer ile birlikte ilk olarak Tarihi Rüstem Paşa Bedesteninden başladı. Taşhan’da esnafı işyerlerinde tek tek ziyaret eden Efkan Ala, kendisine iletilen istek ve şikâyetlerle ilgili olarak gerekli yerlerle iletişime geçeceklerini ve en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulacağını söyledi.

YUNUS EMRE ALA’YI AĞIRLADI

Ala’nın bir sonraki durağı ise Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesi oldu. Ak Parti Yunus Emre Mahalle Temsilciliği’nin açılış törenine katılan Ala, İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ve Palandöken belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile birlikte temsilciliğin açılış kurdelesini kesti. Efkan Ala açılışta yaptığı konuşmada seçimlerin önemine değindi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Başkaları sandıkta sadece milletvekili seçiyor. Ama biz seçim yaptığımızda BM’de mazlumların problemlerini dile getirecek kişileri seçiyoruz, Türkiye’yi yönetecek, Türkiye’yi kalkındıracak insanları seçiyoruz. Erzurum’la hemdert olan insanları seçiyoruz. Allah’ın izniyle Türkiye’de kardeşçe, barış içerisinde, dostça bir ailenin fertleri olarak; nasıl ki Malazgirt’ten girdik Osmanlı’yı kurduk, nasıl ki Çanakkale’de bu vatan için birlikte savaştık, şimdi de Biz yine büyük bir medeniyeti inşa ederek yedi düvele karşı Çanakkale gibi birlik mesajını vereceğiz. Erzurum’u kalkındıracağız. Sadece kendi bölgesinde değil bölgedeki ülkelerle birlikte ticaret yapan kalkınan bir merkez haline dönüştüreceğiz. 2002’den beri yaptıklarımız, 2023’a kadar yapacaklarımız da ortada. Erzurum bu pastadan en büyük payını alacaktır. Bundan emin olunuz.”

Açılışın ardından partililer birlikte öğle yemeği yiyen Ala, buradan Erzurumspor- Sakaryaspor maçını izlemek için Kazım Karabekir Stadyumu’na geçti. Maçı izledikten sonra ardından Sime- Sen(Sivil Memurlar Sendikası)’i ziyaret eden Ala memurların istek ve şikâyetlerini not alarak mecliste bunları tek tek dile getireceğini söyledi.

“SANDIK PETROL KUYUSUNDAN DAHA DEĞERLİDİR”

Ala daha sonra Şükrüpaşa semtinde kent merkezinde yaşayan Tortumlu vatandaşlar ile bir araya geldi. İl Başkanı Yeşilyurt Milletvekili Adayı Tarıkdaroğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Ala: “Biz bu coğrafyanın insanı olarak önce Türkiye'nin gelişmesini kalkınmasını ve büyük bir devlet olmasını arzu ettik. Ve bu politikaları izleyen destekleyen iktidarların ve hükümetlerin de arkasında durduk. Türkiye’deki istikrarın sadece Türkiye'ye değil, Orta Asya’daki, Balkanlardaki, Ortadoğu'daki kardeşlerimize de faydası olur. İşte o zaman bu Erzurum'a da alt yapı olarak yansır. Bakın Irak’ta nereyi kazanırsanız petrol çıkıyor. Ama siyasi istikrar yakalayamadıkları için, millet iradesi egemen olmadığı için kargaşa içerisindeler. İç savaş içerisindeler. Biz bugün milli helikopterimizi, milli tankımızı, milli savaş gemimizi nasıl yaptık? Siyasi istikrar sayesinde yaptık. Onu da sizin verdiğiniz oylarla elde ettik. Sandık petrol kuyusundan daha değerlidir” diyerek seçimlerin önemine vurgu yaptı.

“ERZURUM BİR TİCARET ÜSSÜNE DÖNÜŞECEK”

Erzurum’ yapılacak çalışmalara da değinen Ala: “Erzurum, bütün ilçeleri ile bölgenin yıldızı haline gelmesi ve kalkınmanın üretimin merkezi haline gelmesi için tespit ettiğimiz konu başlıkları var. Bu konu başlıklarıyla ilgili artık adımları atmaya başlıyoruz. Bugüne kadar önümüzdeki engellemelere rağmen bir çok alt yapıyı sağladık. Şimdi üst yapıyı hareketlendirme zamanı.” diyerek bölgedeki kalkınma hamlelerini anlattı.

 
Yılmaz: ‘DAP Doğu’nun ufku olacak’
 
Kurulan şirket sayısında yüzde 47’lik artış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz: ‘DAP Doğu’nun ufku olacak’
Yılmaz, “Sadece oy istemek için değil sizlere teşekkür etmek için geldik. ...
Taşkesenlioğlu AK yaklaşımı anlattı
AK Parti Milletvekili Adayı Taşkesenlioğlu , “Ayrımcılık ve kin siyaseti ...
Fırat: ‘Yeni Türkiye için bir olalım’
Yeni anayasa ile yeni bir düzen, yeni Türkiye ile yeni bir Dünya için ...
 
Tarıkdaroğlu, ‘AK dava, hizmet davasıdır’
AK Parti Milletvekili Adayı Tarıkdaroğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. ...
CHP, Soma Şehitlerini Andı
Manisa’nın Soma İlçesinde geçen yıl meydana gelen maden faciasında hayatını ...
Sekmen’den birlik ve beraberlik mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Aydemir: ‘Hatırlayalım, Nereden Nereye Geldik?
Aydemir, ‘2003’ten önce Türkiye’nin her şehrinde üniversite, her ilinde ...
Güllüce: “Ben hakkımı helal etmem”
Bakan Güllüce, 12 Eylül’ü yapana hakkını helal etmediğini belirterek, ...
Ala: 'Erzurum vizyon şehir olacak'
Eski İçişleri Bakanı ve Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Efkan Ala ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva