ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>SİYASET
21 Haziran 2023 Çarşamba - 04:39

Ala: 'AK Parti reformun adı oldu’

Meclis Başkanı Kurtulmuş’un makamında gerçekleşen görüşmede, Kurtulmuş, 2018 yılından beri sürdürdüğü AK Parti Genel Başkanvekilliği görevini Ala’ya devretti.

Ala:  AK Parti reformun adı oldu’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkanvekilliğine atanan Bursa Milletvekili Efkan Ala'yı kabul etti. Meclis Başkanı Kurtulmuş’un makamında gerçekleşen görüşmede, Kurtulmuş, 2018 yılından beri sürdürdüğü AK Parti Genel Başkanvekilliği görevini Ala’ya devretti.

Efkan Ala ile uzun yıllardır siyasette birlikte olduklarını söyleyen TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Kendisi devleti tanıyan, siyaseti, Türkiye'nin hedeflerini bilen ve gerçekten demokrat, reformcu, yerli ve milli, şuurlu bir siyaset çizgisini takip eden çok kıymetli bir arkadaşımız, çok değerli bir siyasetçi. Efkan Ala'nın AK Parti Genel Başkanvekilliğine getirilmiş olması bizim için ayrıca bir sevinç vesilesi. Size ve arkadaşlarınıza görevinizde üstün başarılar diliyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin tarihi dönemlerinin birinden geçildiğini dile getiren Kurtulmuş, "Yıllardır konuştuğumuz, hep hayalini kurduğumuz 2023 geldi, 2023'ün ortasını da geçiyoruz. Bu, yalnızca Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başladığımız bir dönem değil aynı zamanda Türkiye'nin önüne 100 yıllık yeni hedefler koyduğu bir dönemin başlangıcı. TBMM, Türkiye siyaseti olarak böyle tarihi bir eşiğin başlangıcındayız." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye'yi gelecek yüzyılda güçlü ekonomik yapısı, sağlam toplumsal dokusuyla dış politikada sözü güçlü, her alanda atılımlarıyla dünyada örnek ülkelerden biri haline getirmek için gayret edeceklerini vurgulayarak, "Bu dönem maziden aldığımız güçle ileriye doğru atılımın, şahlanışın başlangıcı olacak." dedi.

Siyasetin çok güçlü olmasını her zaman önemsediklerini söyleyen Kurtulmuş, "Millet iradesinin üstünde hiçbir söze itibar etmedik. Millete bir şekilde değer biçen, istikamet tayin eden hiçbir iç ve dış vesayet odağına eyvallah etmedik. Allah'a çok şükür de milletimiz bütün bunları değerlendirerek bu reformcu, demokrat, milli, yerli, siyaset çizgisini hep güçlendirdi. Bundan sonra bu ortak hedeflerimizi yalnızca bir siyasi partinin hedefi, programı olmanın ötesinde Türkiye'nin, 85 milyonunun ortak vizyonu, gelecek anlayışı, hedefi, ülküsü haline getirebilmek için güçlü şekilde mücadele edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

GÜÇLÜ PARLAMENTO

Numan Kurtulmuş, parlamentonun çok güçlü olmasının, milli iradenin güçlü olmasının olmazsa olmaz şartı olduğunu belirterek, "TBMM bu tarihi dönemeçteki hayati adımlarını atacak. Milli iradenin tecelligahı olarak kabul ettiğimiz Meclisin her türlü sözün üstünde bir fonksiyon icra etmesi için canla başla gayret sarf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MİLLİ İRADENİN BEKLENTİSİ

Yeni dönemde milletin beklentisi olan konuların çözülmesinin yanı sıra milletin Meclise verdiği bazı ödevler olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Bunların en başında artık darbe anayasalarından kurtulmak mecburiyeti geliyor. Türkiye'nin sivil, demokrat, kapsayıcı, kuşatıcı, milli bir anayasaya ihtiyacı artık ayan beyan ortada. Ümit ediyoruz ki 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin kendisine yüklemiş olduğu bu sorumluluğu bu dönem layıkıyla yerine getirebilecektir. Toplumun geniş kesimlerinin 'bu oldu' diyeceği, üzerinde ittifak edebileceği bir anayasanın yapılması için bütün siyasi partilerimiz gayretle mücadele edeceklerdir. Böyle ümit ediyoruz.

Aynı şekilde Meclisin, milletin beklentilerine karşı hızlı, verimli ve etkin bir çalışma dönemi geçirebilmesi için yeni bir İçtüzük ihtiyacının da zaruri olduğu ortada. Bu iki temel konunun, Meclisin ağırlıklı meselelerinin olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. İnşallah bu dönemde huzur içinde, milletin beklentilerini karşılayan, sorumluluk sahibi ve Türkiye'nin milli vizyonlarını gerçekleştirmek için gecesini gündüzüne katan bir Meclis çalışmasını, bütün milletvekili arkadaşlarımızla beraber hep birlikte gerçekleştireceğiz."

Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkanvekilliğine atanan Efkan Ala'ya ziyareti için teşekkür ederek, halefini Mecliste ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ZAK Parti Genel Başkanvekili Ala da Numan Kurtulmuş'u, TBMM Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti, görevinde başarı diledi.

ALA’NIN DEĞERLENDİRMESİ

TBMM'nin, çok önemli dönemlerden yüzünün akıyla çıktığını, milletin iradesini hiçbir zaman yere düşürmediğini belirten Ala, "Sizin de Meclis Başkanlığını en güzel şekilde temsil edeceğinizi ve gerektiğinde iradeyi ortaya koyacağınızı biliyoruz ve bundan dolayı müsterihiz." dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, kendisine duyduğu güven için teşekkür eden Ala, "AK Parti kurulduğu günden beri reformun adı oldu. AK Parti reformist bir parti. Ülkenin her alanda ihtiyaç duyduğu reformlara imza attı, daha önce konuşulması bile mümkün görünmeyen, inanç özgürlüğünün önündeki engellerin tamamını kaldırdı ve bunu siyasi yollarla yapabildi. Bunu da Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, milletimizin desteğiyle AK Parti kadroları yaptı." diye konuştu.

Ala, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için son hızla çalışacaklarını ifade ederek, Türkiye'nin dünyanın en güçlü ve etkili 10 devleti arasına girmeyi hedeflediğini söyledi.

Dış politikada bu hedefi yakaladıklarını dile getiren Ala, "Bugün Türkiye etkili, insani ve erdemli dış politikasıyla dünyada adından söz ettiriyor. Cumhurbaşkanı'mız da liderler diplomasisinin en önemli aktörü. Problemleri çözerek ve çözüm kapasitemizi de artırarak yola devam ediyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

 
Göktaş Kadın konukevleri verilerini açıkladı
 
Bakan Uraloğlu’ndan denetim açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 Erbakan: 'Milletimiz üzerine düşeni yaptı'
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “CHP'nin de bu seçimde ...
Rus gazeteciden  Erdoğan'ı anlatan belgesel
Tass Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Rus gazeteci Mihail Gusman'ın Cumhurbaşkanı Recep ...
Ala Genel Başkanvekilliğine atandı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti’deki görevlendirmelere ilişkin paylaşımda bulundu.
 
Çelik: ‘Siyasetin sahibi millettir’
Çelik, ' Sonuçta siyasetin sahibi millettir, vatandaştır. Siyasi partilerin ...
Ak Partiden terör şehitlerine vefa
4 yıl önce Erzurum'un Karayazı ilçesinde terör örgütü tarafından şehit ...
TBMM Komisyon Başkanları belli oldu
TBMM Komisyon Başkanları belli oldu. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve ...
 
Kurtulmuş’tan Büyük Türkiye ideali vurgusu
Kurtulmuş, “Cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılı, aslında Türkiye’nin önüne ...
AK Parti Grup Yönetim Kurulu belirlendi
AK Parti TBMM Grup Toplantısında, TBMM Başkanlık Divanında AK Parti'ye ...
TBMM Komisyon üyeleri belirlendi
TBMM İhtisas Komisyonu üyeleri belirlendi. AK Parti Milletvekili Fırat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva