ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
11 Ocak 2020 Cumartesi - 04:19

Aktif sigortalı sayısında rekor artış

Selçuk, “2002 yılında 720 bin olan işyeri sayımız 1.9 milyona, aktif sigortalı sayımız da 12 milyondan 22 milyona yaklaştı. Sosyal yardımlarda ise 2 milyar ile aldığımız çıtayı 55 milyarlara çıkartmış durumdayız” dedi.

Aktif sigortalı sayısında rekor artış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “2002 yılında 720 bin olan işyeri sayımız 1.9 milyona, aktif sigortalı sayımız da 12 milyondan 22 milyona yaklaştı. Sosyal yardımlarda ise 2 milyar ile aldığımız çıtayı 55 milyarlara çıkartmış durumdayız” dedi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) tarafından düzenlenen ‘Değer Zirvesi’ ve Türkiye’ye Değer Katanlar Ödül Töreni Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla gerçekleşti. Ödül töreninde konuşan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “2002 yılında 720 bin olan işyeri sayımız 1.9 milyona, aktif sigortalı sayımız da 12 milyondan neredeyse 22 milyona yaklaştı. 2020 yılı istihdam hedeflerimizi yükselttik. İşsizlik rakamlarını da düşürmeyi hedefliyoruz. Sosyal yardımlarda ise 2 milyar ile aldığımız çıtayı 55 milyarlara çıkartmış durumdayız” dedi.

“ÜLKEMİZ DÜNYA BANKASI RAPORUNA GÖRE 190 EKONOMİ ARASINDA 43’ÜNCÜ SIRADAN 33’ÜÇÜNCÜ SIRAYA YÜKSELDİ”

Markalaşmadan Türkiye’nin ekonomisinin yukarılara çıkacağına inanmadıklarını belirten Selçuk, “Türkiye daha büyüyecek daha gelişecek ürettiği ve bunu da değer kattığı markalarıyla beraber yapacak. Türkiye’miz savunma sanayiden, tekstile kadar birçok değer üretmiş durumda ve bunlarda bizim uluslararası arenada gururlanmamızı ülkemiz adını daha yüksek seviyelere çıkarmamıza sebep oluyor. Türkiye büyüdükçe sosyal refah, istihdamı ve iş gücü potansiyelini de aynı doğrultuda artıyor. Biz de bakanlık olarak hem çalışana, hem işverene, üreticiye ve girişimciye verdiğimiz teşviklerimizle desteklerimizle ortadayız. 2019 yılı çalışma hayatı açısından da tüm taraflar içinde oldukça verimli ve aktif bir yıl oldu. 2019 için hedeflediğimiz tabloya ulaşma anlamında ciddi bir mesafe kaydettik. Gelişmiş Milletler İnsani Gelişme raporuna göre ülkemiz bu sene ilk defa çok yüksek gelişmişlik ülke kategorisine girdi. Yine Dünya Bankası tarafından her yıl yayınlanan iş yapma kolaylığı raporuna göre de 190 ekonomi arasında 43’üncü sıradan 33’üçüncü sıraya yükseldi” şeklinde konuştu.

“2002 YILINDA 720 BİN OLAN İŞYERİ SAYIMIZ 1.9 MİLYONA, AKTİF SİGORTALI SAYIMIZ DA 12 MİLYONDAN NEREDEYSE 22 MİLYONA YAKLAŞTI”

İş yeri ve aktif sigortalı işçi rakamlarına da değinen Bakan Selçuk, “2002 yılında 720 bin olan işyeri sayımız 1.9 milyona, aktif sigortalı sayımız da 12 milyondan neredeyse 22 milyona yaklaştı. 2020 yılı istihdam hedeflerimizi yükselttik. İşsizlik rakamlarını da düşürmeyi hedefliyoruz. Şunu unutmamalıyız ki hedefler başarı yolunda bize yön veren tabelalar aslında ve bu yolu yürünebilir kılanlar da aslında yol arkadaşlarımız. Biz bu anlamda hükümet olarak çok şanslıyız. 2020 yılındaki ülkemizde hem çalışma hayatımız hem de ekonomimiz ve sosyal refahımız açısından çok daha üst seviyelere çıkacağına ben yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL YARDIMLARDA BİZ 2 MİLYAR İLE ALDIĞIMIZ ÇITAYI 55 MİLYARLARA ÇIKARTMIŞ DURUMDAYIZ”

Sosyal koruma ağı hakkında da konuşan Bakan Selçuk, “Bizim hep bahsettiğimiz bir sosyal koruma ağımız var. Sosyal koruma ağı altında üç tane ayağımız var. Bunlardan bir tanesi sosyal güvenlik, ikincisi sosyal hizmetler ve üçüncüsü sosyal yardımlar. Son 17 yıla baktığımızda gerek sosyal yardımlar anlamında, gerek sosyal hizmetler, gerekse sosyal yardımlar anlamında da çok büyük değer ürettiğimizin de farkındayız. Sosyal yardımlarda biz 2 milyar ile aldığımız çıtayı 55 milyarlara çıkartmış durumdayız. Sosyal hizmetlerde uyguladığımız bakım hizmet modelleri kuruluşlarımız gerek çocuk alanında gerek kadın alanında ve yaşlılar ve engellerimiz için sunduğumuz hizmetler dünya ile kıyaslanabilir durumda değil. Çok daha üzerinde bir seviyedeyiz. Sosyal güvenlikte ise yüzde 99’una sağlık hizmeti sunabilen sistemimiz var” diye konuştu.

BAKAN SELÇUK'TAN ‘GAZETECİLER GÜNÜ’ TEBRİKİ

Son olarak basın mensuplarının da ‘Gazeteciler Günü’nü kutlayan Selçuk, “Ülkemize bir değer katan bütün basın mensuplarımızın 10 Ocak ‘Gazeteciler Günü’nü de kutluyorum” dedi.

 
Enflasyonla mücadelede kararlılık
 
‘18 yıldır bu millet boşuna ‘AK Parti’ demiyor’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enflasyonla mücadelede kararlılık
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, enflasyonla mücadelenin en önemli önceliklerinden ...
“Kırsala 3 milyar liralık hibe desteği”
Pakdemirli, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında ...
DAP ile DAKA arasında ‘Meyvecilik’ protokolü imzalandı
Bölgenin sahip olduğu meyvecilik kapasitesini daha etkin ve verimli kullanmak ...
 
Demiryolu ulaşımında yeni süreç
Turhan, "2023 hedeflerimiz doğrultusunda demiryolu yatırımlarına devam ...
Bakan Albayrak’tan çiftçiye yeni müjde
İş Dünyası ile Buluşma toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat ...
Yücelik: “Basınımızın özverisi takdire şayandır”
Yücelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ...
 
Erzurum Ticaret sektörü performansı 2018’i geçti
ÖZEL - Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2019 yılı faal ...
Tarihi açılış
Dönmez, “Bugün TürkAkım’da nihayete ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. TürkAkım ...
ESOB’dan sosyal tesis tepkisi
Rasim Fırat, özellikle resmi kurumlara ait sosyal tesisler nedeniyle esnafın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva