ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>GUNCEL
25 Aralık 2019 Çarşamba - 03:35

Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı açıklandı

Türkiye’nin ilk dünyanın 4’üncü Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı açıklandı

Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı açıklandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul’un iki yakasında kuracağımız şehri; akıllı mahalle, akıllı şehir konseptine göre dizayn edeceğiz. Bu anlamda Kanal İstanbul projesiyle İstanbul’a trafik, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla nefes aldıracak örnek iki akıllı şehri milletimize armağan edeceğiz” dedi.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Bakanlık tarafından hayata geçirilen “2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı” tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Kurum, şehirlerin sorunlarına çözüm üretmek, geleceğin ihtiyaçlarına en hızlı ve verimli şekilde cevap vermek için Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planını hazırlama kararı aldıklarını belirtti.

Kurum, son 1 buçuk yıl içerisinde 12 Bakanlık, 24 genel müdürlük, 28 yerel yönetim ve 100’den fazla akıllı şehir tedarikçisiyle toplamda 145 toplantı ve 5 çalıştay düzenlediklerini söyleyerek, “İstanbul Beyoğlu ve Konya Selçuklu ilçelerinde pilot çalışmalar gerçekleştirdik. Bin 399 belediyemizin 400’ünde anketler yaptık, analizler yaptık, öneriler geliştirdik. Sonuç olarak; Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planında 26 ana, 14 alt olmak üzere toplam 40 eylemi belirledik” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN İLK DÜNYANIN 4’ÜNCÜ ULUSAL AKILLI ŞEHİR STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI

Çalışmanın Türkiye’nin şehircilik tarihi açısından son derece önemli olduğunu aktaran Kurum, “Açıklayacağımız eylem planı, ulusal düzeyde hazırlanan Türkiye’nin ilk; Amerika, Hollanda ve Avustralya’dan sonra dünyanın dördüncü Ulusal Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planıdır. Eylem planımıza; tüm Bakanlıklarımız, yerel yönetimlerimiz, özel sektörümüz, sivil toplum kuruluşlarımız ve üniversitelerimiz paydaşlar olarak katılım sağlıyorlar. Bu nedenle çalışmamız, Ulusal bir Strateji ve Eylem Planı’dır” şeklinde konuştu.

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla akıllı şehir politikalarının tüm kamu kurumlarında yaygınlaştırılmasına dair genelgenin de resmi gazetede yayımlandığını hatırlattı.

ŞEHİRLERİN OLGUNLUK SEVİYELERİ ÖLÇÜLECEK

Kurum, 40 maddelik eylem planını ise özetlemek istediğini belirterek şehirlerin acil ihtiyaçlarını önceleyecek, Şehre Özgü Akıllı Şehir Stratejileri ve Yol Haritalarıyla Ulusal Akıllı Şehirler Ağını oluşturduklarını aktararak, “Bakanlık olarak 81 valiliğimize; akıllı şehirler strateji belgelerini gönderecek, öncelikleri belirleyeceğiz. Şehirlerimizin olgunluk seviyesini tüm bileşenleriyle tespit ederek; il il Yaşanabilir Şehir Endeksi’ni oluşturacağız. Bugün belediyelerimizin yüzde 87’sinde Akıllı Şehirlere ilişkin bir izleme sisteminin olmadığını görüyoruz.Bu nedenle; yapacağımız IQ testleriyle şehirlerimizin olgunluk seviyelerini ölçecek, il il Yaşanabilir Şehir Endeksi’ni oluşturacağız. ülke olarak akıllı atık toplama sistemleri ile yıllık atık toplama ve taşıma maliyetlerinde yüzde 45 oranında tasarruf sağlayabiliriz. Kuracağımız ileri biyolojik atık su artıma tesislerinde uygulayacağımız akıllı sistemlerle suda geri dönüşüm miktarını arttıracağız” ifadelerini kullandı.

AKILLI UYGULAMALARLA YAKITTA YÜZDE 45 TASARRUF

Tüm projelerini akıllı şehir uygulamaları ile bütünleştireceklerini ve Türkiye’ye yeni akıllı şehirler kazandıracaklarını açıklayan Kurum, "Akıllı uygulamalarla yakıt tüketiminde yüzde 45, zamanda ise yüzde 30’lara varan tasarruf sağlayacağız. Kanal İstanbul’un iki yakasında kuracağımız şehri; akıllı mahalle, akıllı şehir konseptine göre dizayn edeceğiz. Bu anlamda Kanal İstanbul projesiyle İstanbul’a trafik, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla nefes aldıracak örnek iki akıllı şehri milletimize armağan edeceğiz. Tüm millet bahçelerinde akıllı uygulamaları üretecek ve kullanacağız” dedi.

Kurum, akıllı şehir projelerine dair ilk fikir platformu ve web sitesini kurduklarını belirterek vatandaşların www.akillisehirler.gov.tr adresinden şehirlerine dair akıllı proje fikirlerini gönderebileceklerini söyledi.

Belediyeleri ve girişimcileri akıllı şehir dönüşümü noktasında finansal olarak destekleyecekleri müjdesini veren Kurum, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Akıllı Şehir alanında çalışan nitelikli insan kaynağı kapasitemizi arttıracağız. Akıllı Şehir Uzmanlığını teşvik edeceğiz. Çocuklarımızın teknoloji bağımlığından kurtulması ve yazılım üretmesi için gerekli ortamı sağlayacağız, bu konudaki çalışmalarımızı da başlattık. 'Akıllı Çocuk Akıllı Şehir' gibi projelerle hem artık hayatımızın vazgeçilmezleri olan bu uygulamaları hem sağlıklı bir şekilde çocuklarımızın kullanmasını sağlayacağız, hem de çocuklarımız üzerinde oluşturabileceği olumsuzlukları bertaraf edeceğiz. Türkiye’nin önünde; 2023, 2053, 2071 hedefleri var. Önümüzdeki dönem, şehirlerimizin akıllı şehir uygulamaları ile gelişeceği ve günlük hayatımızın bu uygulamalarla kolaylaşacağı ve şehirlerimizin dünya şehirleriyle yarışacağı bir dönem olacaktır.”

 
Bahçeli'den sert tepki
 
'Büyük bir insanlık dramı yaşanıyor'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İncesu KGK İl temsilciliğine atandı
KÜRESEL Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu, ilk kez Ankara Çankaya’daki ...
Ailelerin evlat nöbeti 113. gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
‘İşte kanıt’
Srebrenitsa’da eşi ve oğlu Sırplar tarafından katledilen Saliha Osmanoviç, ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 112’nci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Cumhuriyet Tarihinde bir ilk
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Yeni ...
Sarıkamış Şehitleri 3 -5 Ocak tarihlerinde anılacak
Allahuekber dağlarını eksi 40 derece soğukta aşarak vatanlarını kurtarmak ...
 
Uzay Sanayisinin nabzı Erzurum’da atacak
TUSAŞ-Türk Havacılık Uzay Sanayi AR-GE Günleri başlıyor. Erzurum’da 25 ...
572 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atandı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un Kamu Personeli ...
Doğu Türkistan’daki zulme tepki yağıyor
Bingöl'de Doğu Türkistan’daki zulümler kınanarak, duyarlılık çağrısı yapıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva