ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Aralık 2014 Cuma - 00:17

‘Akılları sonradan başlarına geliyor’

Bakan İdris Güllüce, gelişmiş ülkelerin, dünyayı tükettikten, sevgiyi, muhabbeti, dostluğu, insanlığı, oksijeni, suyu, havayı kirlettikten sonra akıllarının başına geldiğini vurguladı.

‘Akılları sonradan başlarına geliyor’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 23 Aralık 2014 tarihinde Edirne il merkezinde; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale illerini kapsayacak şekilde, Bakanlığın çevre ve şehircilik alanındaki faaliyetleri, yapılan çalışmalar ile bölge sorunlarının değerlendirilmesi konusunda ilgili paydaş kurum ve kuruluşlar ile bölge toplantısı düzenlendi.

SEKTÖR PAYDAŞLARI GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ PAYLAŞMA FIRSATI BULDU

Toplantıya bölge illerinden 2 milletvekili, bölgedeki valilik ve kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları, sanayi ve ticaret odaları, organize sanayi bölgeleri, meslek odaları, sivil toplum örgütleri, sanayi ve işadamları dernekleri, tarım ve hayvancılık sektörü temsilcileri ile farklı sektörlerden toplam 235 kişi katılım sağladı.

Toplantıya Bakan İdris Güllüce ile birlikte Bakan Yardımcısı, Müsteşar Yardımcısı, Bakanlık birimlerinin Genel Müdürleri ve il müdürleri katıldı.

Açılış konuşması Bakan Yardımcısı Muhammet Balta tarafından yapıldı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince, Bakanlığın çalışmaları ve bölgeye yaptığı yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Söz alan katılımcılar, fikir ve görüş önerilerini paylaşmanın yanı sıra yetkililere sorularını yönelttiler. 16 sorunun sorulduğu ve cevapların alındığı bu seviyeli toplantının sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce değerlendirme konuşmasını yaptı.

“TÜRKİYE DÜNYAYI KİRLETMEDEN KALKINMAYI BAŞARAN BİR ÜLKE”

Bakan İdris Güllüce değerlendirme konuşmasında, gelişmiş ülkelerin, dünyayı tükettikten, sevgiyi, muhabbeti, dostluğu, insanlığı, oksijeni, suyu, havayı kirlettikten sonra akıllarının başına geldiğini vurguladı.

Bakan Güllüce, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye böyle değil. Türkiye, dünyayı kirletmeden kalkınmayı başarmakta olan bir ülke. Biz ortalama yüzde 4 - 6 kalkınıyoruz ama tabiata zarar vermeden nasıl kalkınırız diye özen gösteriyoruz. Sürdürülebilir kalkınmayı en iyi şekilde uygulayan bir ülkeyiz."

“HIZLA SANAYİLEŞMELİYİZ”

Bakan Güllüce ayrıca, Türkiye'nin yüksek teknolojide geç kaldığını ifade etti. Sanayide de zaten 2 - 3 faz geride kalındığını dile getiren Bakan Güllüce, şunları kaydetti:

"Ben Türkiye'nin birçok alanı 200 yıl ıskaladığını düşünüyorum. Sanayi devriminde geç kalmışız vesaire... Bugün mü sanayinin temellerini atmalıydık. Olamamış. Geçmişi kınamak için de söylemiyorum. Biz hızla sanayileşmeliyiz. Sizin üç kamyon sattığınız bir şeyi adam 200 gramlık bir şey satarak karşılıyor. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 'Muasır medeniyetler seviyesine ulaşın' demiş, muasır medeniyet seviyesi işte yüksek teknolojidir. O yüzden bazı şeylere fanatikçe bakmak yerine makuliyetle bakmak lazım” dedi.

Katılan bölge temsilcileri toplantının çok faydalı olduğunu belirterek bölgedeki diğer illerde de benzer toplantılar için Bakanlığa davette bulundular.

Bölge toplantılarının yöre sorunlarının yakından tespiti ve teşhisi açısından, ayrıca bölgedeki kurum ve kuruluşlar ile ortak hareket edilmesi ve hizmetlerde hız, ahenk ve uyumun sağlanması açısından önemli görülüyor.

EGZOZ GAZI KONTROLLERİ DİJİTAL ORTAMDA TAKİP EDİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile “Egzoz Gazı Emisyonu” kontrollerinde yeni bir döneme giriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen, 30.11.2013 tarih ve 28837 sayılı “Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü İle Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği” kapsamında, motorlu taşıt sahiplerinin yaptırmakla yükümlü oldukları egzoz gazı emisyon ölçüm işlemi için, Bakanlıkça “Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi Projesi” isimli yeni bir yazılım projesi başlatıldı.

ELEKTRONİK ORTAMDA ANLIK TAKİP YAPILACAK

Bakanlıkça projelendirilerek geliştirilmesi planlanan yazılım sistemi sayesinde, pul ve ruhsatların dijital ortamda oluşturulması, yetkili egzoz gazı emisyon ölçüm istasyonlarına yapılacak denetimlerin etkinleştirilmesi, taşıt sahiplerinin ölçüm yaptırma periyotlarının elektronik ortamda anlık takibinin yapılması ve yapılan tüm bu iş ve işlemlerin envanterinin tutulması sağlanacak.

GÜLLÜCE’NİN AÇIKLAMASI

Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; “ülkemizde hava kirliliğinin oluşmasında önemli bir etken olan motorlu kara taşıtlarından kaynaklı emisyonların kontrol edilmesinde kayda değer yenilik getirmesini beklediğimiz projeyi, 2015 yılı içerisinde tamamlayarak hayata geçirmeyi planlanıyoruz ”dedi.

 

 
Ala’dan siyaset dersi
 
Diyanet’ten iki yeni uygulama…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köy çocuklarının görülmeye değer kar keyfi
Iğdır'da kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerdeki köylerde bulunan ...
Bayraklı’da Dadaş buluşması
12 Erzurum Derneği’ni bir araya getiren Bayraklı Erzurum Dernekler Birliği ...
Bu konfor çoğu şehirde yok
Mevsim şartları sebebiyle soğuk havalarda yolcuların ısınmasını temin ...
 
GHSİM’den örnek destek
Türkiye Otizm Derneği Erzurum Şube Başkanlığı yönetimi Gençlik Hizmetleri ...
Yaşasın! 4 bin üstün zekalı çocuğumuz var!
Yaşasın! 4 bin üstün zekalı çocuğumuz var! Gazeteler günlerdir, İsrail'in ...
Yazıcı’dan Yılbaşı uyarısı
M.COŞKUN-Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Yılbaşına Müslümanlara yakışır ...
 
Tedavileri Erzurum’da yapılacak
Trabzon’da anne ile kızı kaldıkları evde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiler.
Erzurum’dan Doğu’da bir ilk
Mucize yöntem, İşitsel Algı Eğitimi uzmanı Ayşenur Badıllı Solak tarafından ...
Sağlıkta ortak akılla istişare
Bölge illerinin Sağlık Müdürleri, Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva