ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
25 Eylül 2011 Pazar - 18:12

Akdağ noktayı koydu..

İnsana hizmetin çok özel bir iş olduğunu, ''makam'' kavramını sevmediğini ifade eden Akdağ, sistemin değişmesi ve yeni hastaneler yapılmasına rağmen makam zihniyetinin değişmemesi halinde başarılı olunamayacağını anlattı. Dokuz yıldır makama bağlı kalmaksızın çalıştığını, belirten Akdağ, ''Biz asla dönüşemez zannedilen hantal, kötü, berbat bir sistemi dönüştürdük'' şeklinde konuştu.

Akdağ noktayı koydu..

TAHİR SARIKAYA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bazı üniversitelerde tam gün yasasına inanılmaz bir direnç gösterildiğini belirterek, "Rant sisteminin devam etmesi lazım, çünkü mantıkları bu. Üniversite içine girmiş ticaret sisteminin sürmesi lazım, mantıkları bu. Bu bizim üniversitelerimizde eğitimi katleden bir şeydir" dedi.
EMANETİN HAKKINI VERİYORUZ
Bakan Akdağ, Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen toplantısında hafta sonu olmasına rağmen birlikte çalıştıklarını, sırtlarına yüklenen emanetin hakkını vermek istediklerini belirtti. Türkiye'nin sağlık alanında büyük atılımlar yaptığını anlatan Akdağ, Avrupa'da katıldığı bir toplantıda ekonomik sıkıntılar çeken Yunanistan'ın Sağlık Bakanının bu sıkıntılardan bahsettiğini, oysa Türkiye'nin yüzde 8 oranı üzerinde büyüyerek bu alanda hızla geliştiğini söyledi.
İNSANA HİZMET
İnsana hizmetin çok özel bir iş olduğunu, ''makam'' kavramını sevmediğini ifade eden Bakan Akdağ, sistemin değişmesi ve yeni hastaneler yapılmasına rağmen makam zihniyetinin değişmemesi halinde başarılı olunamayacağını anlattı. Dokuz yıldır makama bağlı kalmaksızın çalıştığını, son dokuz yılda Sağlık Bakanlığı, yöneticileri ve çalışanları olarak iftihar edilecek işler yaptıklarını belirten Akdağ, ''Biz asla dönüşemez zannedilen hantal, kötü, berbat bir sistemi dönüştürdük'' şeklinde konuştu.
USTALIK DÖNEMİ
Türkiye'nin Afganistan, Yemen, Sudan ve Somali gibi ülkelere de sağlık hizmeti götürdüğünü, ''ustalık'' dönemine başladıklarını ifade eden Akdağ, bakanlığındaki ''A Takımı''nı topladığını, onlardan kendisini ve Türkiye'deki sağlık sistemini eleştiren birer rapor istediğini, çok güzel raporların geldiğini, gelişimin böyle olması gerektiğini söyledi. Geçen dokuz yılı unutarak sanki birinci yıllarındaymış gibi çalışacaklarını dile getiren Akdağ, çıtayı çok yükselttiklerini ve geleceğe baktıklarını belirtti.
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM
Sağlıkta dönüşüm için bakanlığa bağlı hastaneler ve özellikle üniversitelerin bir arada çalışması gerektiğini vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti: "13 ayrı şehirde yaptığım üniversite hastanesi-Sağlık Bakanlığı hastanesi ortak çalışmasını, birlikteliğini kendi şehrimde başaramadım. Üzülüyorum neden başaramadım diye. Kimseyi de suçlamıyorum. Yarından tezi yok oradaki yönetici arkadaşlarla oturacağım, içinizi dökün ne sıkıntınız varsa kendimiz düzeltelim diyeceğim. Çünkü sinerji bizim hizmetimizi geliştiriyor.''
Türkiye'de iyi bir sağlık sistemi kurulduğunu ve daha iyi hale getirileceğini anlatan Akdağ, özellikle küçük şehirlerde üniversite hastaneleriyle devlet hastanelerinin birlikte yönetilmesinin ekonomik kazançlar sağladığını kaydetti.
'TAM GÜN YASASINI RANT YASASI YAPIYORLAR'
Bakan Akdağ, hiçbir özel hastanenin kendi doktorunun hastayı alıp başka hastaneye götürüp ameliyat etmesine izin vermeyeceğini belirterek, ''Bir hocanın, bir uzmanın, özellikle üniversite hocasının hastası ile muayenehanesinde anlaşarak onu tedavi etmesini, hastasını bir özel hastaneye götürerek ticari ilişki kurmasını hem işletme mantığı açısından hem ahlaki açıdan asla doğru bulmuyorum'' dedi.
Bakan Akdağ, ''Bu tam gün meselesine bazı üniversitelerimiz, rektörleri dahil bütün üniversiteler demiyorum, çok iyi sahip çıkan var. Onlar başarılı, sorunları yok ya da minimum. Bazı üniversitelerde de rektörler de dahil, yöneticiler ve orada çalışanlar inanılmaz bir direnç gösteriyor" diye konuştu.
Bakanlığın hiçbir kurumu ''asimile etmediğini'' belirten Akdağ, ''Bir zamanlar SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinde gösterilen direnç, bugün kısmen üniversitelerle ortak çalışma konusunda gösteriliyor'' dedi.
SAĞLIKTAYENİ TERMİNOLOJİ
"Sağlık Bakanlığı'nın imkanlarını üniversitelerin eline veriyorum. Amaç bu diyen'' Akdağ, bu sebeple Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni açılan hastanelere ''devlet'' değil ''şehir hastanesi'' denmesini istediğini belirtti. Bakan Akdağ, muayenehanesi olan doktorlara çağrıda bulunarak, "Rant sisteminin devam etmesi lazım, çünkü mantıkları bu. Üniversite içine girmiş ticaret sisteminin sürmesi lazım, mantıkları bu. Bu bizim üniversitelerimizde eğitimi katleden bir şeydir. Rantın ve ticaretin devam
etmesini isteyenlerle istemeyenlerin küçük bir mücadelesi bu. Küçük diyorum, çünkü bu bize göre bitmiş bir iştir. Meslek örgütleri şunu desin; hekimlere performansla başka şekilde imkanlar sağladınız, ama bunu yeterli bulmuyoruz. Daha fazla mücadelesini beraber verelim. Eski sisteme dönelim, köhne sisteme dönelim, zulüm sistemine dönelim, ticaret, rantiye sistemine dönelim. Kusura bakmayın biz orada değiliz. Ve bu mücadeleyi biz kazandık, açıkça söyleyeyim. 'Efendim, hastanelerde ameliyat durdu, duracak'.Hadi canım sen de. Çok açık söylüyorum, bu istismara fırsat vermeyeceğim. Bizzat ben takip ediyorum'' şeklinde konuştu.
Bakan Akdağ, ''Yeni dönemdeyiz, ustalık dönemindeyiz, işimize sıfır kilometre başlıyoruz. Zaten Allah nasip eder kanun hükmünde kararname yaparsak hepiniz işe sıfırdan başlayacaksınız. Biz bu kararnameyi yapınca yöneticilerin yüzde 90, 95'i görevinde çalışacak ama bir sistem kuruyoruz'' diye konuştu.

 
MÜSİAD Zirveye hazır
 
Hırsızlık zanlıları kavga etti: 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vişneli faciadan döndü
Tortum ilçesine bağlı Vişneli köyünde çıkan yangında 4 ev, 8 samanlık ...
Dünya Uzundere'de toplandı
Yırtıcı kuşların önemli göç yollarından biri olan Çoruh Vadisi, yerli ...
Erzurum ÜYTE Merkezi planlama kapsamında
Sağlık Bakanlığı, sağlık bölgelerine göre aralarında Erzurum’un da yer ...
 
7 yıldır ev bekliyorlar
Erzurum'da 25 ve 28 Mart 2004'te 9 kişinin hayatını kaybettiği 5.1 ve ...
Tebrizcik’te toplu açılış…
Aziziye ilçesine bağlı Tebrizcik Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, cami ...
Acil sağlık hizmetleri değerlendirildi
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü’nce düzenlenen toplantıyla 2011 yılının ilk ...
 
Sigaraya müzikli protesto
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi KETEM birimi tarafından düzenlenen ...
Horasan'da Kan Bağışı Kampanyası
Türk Kızılayı Erzurum Şubesi, kan bağışı kampanyası kapsamında Horasan ilçesinde stant kurdu.
Hayat onlar için gerçekten zor!
Nuh'un Gemisi gibi... Kamyon kasasında köpek ve koyunlarla yolculuk yapan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva