ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>GUNCEL
24 Aralık 2009 Perşembe - 04:23

Akdağ, iddiaları cevaplandırdı

İHA/Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin Avrupa'daki ülkeler arasında aşıya en erken ulaşan ve uygulamaya başlayan ülkelerden biri olduğunu, dolayısıyla "aşının geç ithal edildiği" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Akdağ, iddiaları cevaplandırdı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin Avrupa'daki ülkeler arasında aşıya en erken ulaşan ve uygulamaya başlayan ülkelerden biri olduğunu, dolayısıyla "aşının geç ithal edildiği" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.
Akdağ, MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin ve CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız'ın, domuz gribi ile ilgili yazılı soru önergelerini ayrı ayrı yanıtladı.
Recep Akdağ, domuz gribi nedeniyle toplam 43 milyon doz pandemik A (H1N1) gribi aşısının teminine yönelik alım bağlantısının yapıldığını bildirdi.
Aşılanması gereken gruplar belirlenirken, pandemik gribe daha sık yakalanan kişiler ile hastalığı ağır şekilde geçirme ve ölümle sonuçlanma ihtimali yüksek olan grupların ön plana alındığını belirten Akdağ, getirilmesi düşünülen aşı miktarının, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD Hastalık Koruma ve Kontrol Merkezi (CDC) ve Avrupa Hastalık Korunma ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi salgın ve hastalıklar konusunda deneyimli kurumların önerileri doğrultusunda, Pandemi Bilim Kurulu tarafından belirlendiğini kaydetti.
//AKDAĞ RİSK GURUPLARINI AÇIKLADI
Domuz gribinde tüm toplumun risk altında olmakla birlikte; 50 yaş altındaki nüfusun hastalığa yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu belirten Akdağ, "50 yaş altındaki nüfusumuz yaklaşık 58,6 milyondur. 50 yaş üzerinde olup kronik hastalığı bulunanlarla bu sayı yaklaşık 64 milyona ulaşmaktadır" dedi.
Aşı ile ilgili yapılan bağlantının, bir sigorta işlemi olduğunu ifade eden Akdağ, 43 milyon dozun tamamının alınmak zorunda olmadığından, toplam maliyetin temin edilecek aşı miktarına bağlı olacağını bildirdi.
//AŞILAR ELDE KALMAYACAK
Elde aşı kalmasının söz konusu olmayacağını belirten Akdağ, "Risk grubunda olan kişilerin aşılamaları gönüllülük esasına göre yürütülmektedir. Bakanlığım risk grubunda bulunan vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir" dedi.
"EN ETKİLİ KORUNMA YÖNTEMİ AŞILANMADIR"
Akdağ, salgının yaygın olduğu dönemde bulunulması nedeniyle dünyadaki genel yaklaşım doğrultusunda, her grip benzeri hastalığı olandan numune alınmadığını belirtti. Akdağ, hastalığın yayılmasını önlemek için hangi tedbirlerin alındığına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:"17 Aralık tarihi itibariyle, ülkemizdeki laboratuvar teyitli 12 bin 316 pandemik gripli vakası tespit edilmiştir. Grip benzeri hastalık ve poliklinik başvurularına ait istatistikler değerlendirildiğinde; gerçek vaka sayısının çok daha fazla olduğu tahmin edilmektedir. Halen bütün illerimizde bu hastalık görülmüş durumdadır. Aynı tarih itibariyle 458 vatandaşımız hayatını kaybetmiş bulunmaktadır.Pandemik A (H1N1) gribine karşı en etkili korunma yöntemi aşılanmadır. Aşılamanın yaygınlığı salgın hızını azaltan en önemli tedbirdir.El yıkama diğer birçok bulaşıcı hastalıkta olduğu gibi grip hastalığının da kendimize, çocuklarımıza ve yakınlarımıza bulaşmasını engelleyebilir. Ancak bu tedbirin nihai bir tedbir olmadığını, geçici bir korunma aracı olduğunu unutmamak gerekir.
Hasta kişilerle korunmasız temastan kaçınmak, hastayken gerekli olmadıkça ev dışına çıkmamak, gerekirse tıbbi maske kullanmak, öksürük ve hapşırma esnasında tek kullanımlık mendil kullanmak ve mendile ulaşılamayan hallerde kol içine hapşırmak, hastalığın toplumda yayılmasını geciktiren diğer önemli tedbirlerdir.Bu tür kişisel korunma önlemleri, hastalığın yayılma hızını azaltarak aşılama için zaman kazandırmaktadır.Ülkemizde 2006 yılından bu yana Ulusal Pandemi Planı çerçevesinde tüm sağlık kurumlarımız gerekli hazırlıklarını yapmış durumdadır."
//SEYAHAT KISITLAMASINA GEREK YOK
Akdağ, 43 milyon doz pandemik A(HINI) gribi aşısının, hastalıktan en çok etkilenen risk grupları, hastalığın topluma yayılmasında önemli rolü olan öğrenciler ile toplumsal hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi için görev yapan kamu personelini aşılayacak miktar olduğunu belirterek, Türkiye'nin Avrupa'daki ülkeler arasında aşıya en erken ulaşan ve uygulamaya başlayan ülkelerden biri olduğunu, dolayısıyla "aşının geç ithal edildiği" iddiasının doğru olmadığını kaydetti.
Salgın tehdidinin ortaya çıktığı Nisan ayından itibaren, hastalığın Türkiye'ye sirayetini engellemek ve yayılımını önlemek için alınan tedbirleri anlatan Akdağ, kamu kurumlarından yurt dışına görevli olarak çıkanlara yönelik bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını vurguladı. Akdağ, DSÖ tarafından da herhangi bir seyahat kısıtlamasına gerek olmadığının bildirildiğini kaydetti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum durdu, VATSO vurdu:
5084 sayılı Yatırım ve istihdamı Teşvik yasası uygulama süresinin 2010 ...
Yetenek Sizsiniz Türkiye’, Erzurum'da
İHA/"Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasının 26 Aralık'ta yayınlanacak ...
Erzurum Gravürleri Sivas'ta sergileniyor
İHA/Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nün ...
 
Kılıç, Sarı Gelin’i sorguladı
Yazar Kılıç, “Türküden bahseden ilk yazılı belge Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ...
Toplu ulaşıma ek sefer desteği
CİHAN/Erzurum'da şehir içi otobüslerinde özellikle sabah saatlerindeki ...
Müftülükten atama çağrısı
GHA/Erzurum’a 140 imam-hatip ve 4 müezzin kayyım ataması yapıldı. İhtiyaç ...
 
Şaşırtıcı sonuç...!
Erzurum özel sektör ölçekli yatırımların en az olduğu il. Kamu’daki daralma, ...
EBK'da kalite başarısı
GHA/Et Balık Kurumu (EBK)’na bağlı Erzurum Et Kombinası, kalite kontrolünden ...
SGK’dan yeni açılım
GHA/Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürlüğü, 15 Ocak 2010 tarihinden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva