ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
31 Mart 2018 Cumartesi - 16:57

Akdağ gündemi değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Fransa’dan çıkan sesler Macron’un Eliza Sarayında terör örgütünden birileriyle görüşmesi gerçekten doğru olmamıştır" dedi.

Akdağ gündemi değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Fransa’dan çıkan sesler Macron’un Eliza Sarayında terör örgütünden birileriyle görüşmesi gerçekten doğru olmamıştır" dedi. Akdağ, cinsel istismar hususunda kanun hazırlığını anımsatarak, "Umut ediyorum ki MHP ve CHP’nin de desteğini alarak onlarla birlikte meclise götüreceğimiz bu kanunlaştırırız" ifadelerini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum İl 5. Gençlik Kolları Olağan Kongresine katılmak üzere memleketi Erzurum’a geldi. Erzurum Havalimanında protokol tarafından karşılanan Akdağ, buradan kongrenin yapıldığı salona geçti.

AK Parti Erzurum İl 5. Gençlik Kolları Olağan Kongresinde konuşma yaparak gençlere nasihatlerde bulunan Akdağ, önümüzdeki yıl yapılması planlanan yerel ve genel seçimler için çok çalışmaları hatırlatmasında bulundu.

FRANSA’YA TEPKİ

Daha sonra Erzurum Valiliğinde gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Eliza Sarayında terör örgütünden birileriyle görüşmesinin doğru bir hareket olmadığını ifade etti.

Akdağ, "Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti olarak terörün tamamen belini kırmış durumdayız. Herhangi bir psikolojik harekat yapacak durumda değiller. Afrin’de askerimiz çok güzel işler başardılar. Yaklaşık 10 gün kadar önce İngiltere’nin Devlet Bakanıyla bir görüşmemiz oldu. Tamamen Türkiye'nin haklılığını ortaya koyuyorlar ve destekliyorlar. Aslında İngiltere’nin bu tutumunda olduğu gibi diğer Avrupa ülkelerinin de Türkiye’nin yanında durmalarını beklerdik, bekliyoruz. Bu husustaki kafa karışıklığı bir son bulmalıdır. En son Trump’ın açıklamaları umut ederiz ki sağ duyunun ABD’de de netleşeceğinin bir ön işaretidir. Bu arada Fransa’dan çıkan sesler Macron’un Eliza Sarayında terör örgütünden birileriyle görüşmesi gerçekten doğru olmamıştır. Bu anlamda bir taraftan silahlı kuvvetlerimiz büyük bir muvaffakiyet gösterirken öte taraftan Dışişleri Bakanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin diplomatik açıdan da temsilini mükemmel bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Silahlı kuvvetlerimiz alanda yapılması gerekeni yapıyor vatandaşlarımızı, sınır güvenliğimizi terör belasından uzak tutmak için öte yandan diplomaside büyük işler başarıyoruz. Ekonomimiz çok çok iyiye gidiyor. 2018, 2017’den daha güzel olacak" diye konuştu.

"UMUT EDİYORUM Kİ MHP VE CHP’NİN DE DESTEĞİNİ ALARAK ONLARLA BİRLİKTE MECLİSE GÖTÜRECEĞİMİZ BU KANUNLAŞTIRIRIZ"

Cinsel istismar konusuyla ilgili de açıklamada bulunan Akdağ, "Bu hususta ana muhalefet partisi CHP ve MHP ile bir ön görüşme yapmıştım. Kısa bir müddet önce ikinci ön görüşmemizi de gerçekleştirdik. Bir acil eylem planı hazırladık. Cumhurbaşkanımız talimat andırmıştı benim başkanlığımda 7 bakan arkadaştan oluşan bir komisyon olarak çalıştık. Bir acil eylem planı 2018 yılında deva eden işlerin hızlandırılması, kuvvetlendirilmesi ve yeni bazı tedbirler alınması hususunda bu planımız hazır. Bu plan çerçevesinde 10 ila 15 madde arasında değişebilecek bir kanun hazırlığımız var. Bu hususta Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla görüşerek onların da talimatlarını almış durumdayız. Bakanlıklarımızın çok ciddi katkıları oldu. Nihayetinde umut ediyorum ki MHP ve CHP’nin de desteğini alarak onlarla birlikte meclise götüreceğimiz bu kanunlaştırırız. Bu mesele 81 milyon insanımızın hassas olduğu bir konu. Dolayısıyla yüzde 90 oranında mu takıp kaldığımızı da biliyorum. Yasalaşmayı inşallah Nisan ayı içerisinde gerçekleştireceğiz" ifadelerini kaydetti.

KAÇAK GÖÇMEN KONUSU

Gazetecilerin sorusu üzerine son aylarda artan kaçak göçmen hususunda konuşan Akdağ, "Bu konuda benim de malumatı oldu. Birkaç gün önce Erzurum Valimizle de görüştüm. Erzurum’da Geri Gönderme Merkezi var. Bu merkez tamamen dolu. Buraya gelen göçmenler belli bir kaideye tutuluyorlar. Ve bu kaideye tabi tutulduktan sonra diğer şehirlere gitmelerine müsaade ediliyor. İl valiliğimiz elinden geldiği kadarıyla bu gelen insanların mağdur olmaması için gayret gösteriyorlar. Aslolan bu düzensiz göçün durdurulmasını sağlamak. Daha çok Afganistan’dan Erzurum’a gelen bir göç var. İl valiliğimiz bu gelenlerin işlemlerini hızlı bitirilmesi yönünde çaba gösteriyorlar. Mağduriyetlerin önüne geçilebilmek için gayret ediyorlar. Zor bir iş olduğunu kabul etmemiz lazım" ifadelerine yer verdi.

 
Ümraniye’de galibiyet sevinci
 
Erzurum – Sarıkamış yolunda kaza: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Dünya bir araya gelse bunlar bir araya gelemez’
Başbakan Yıldırım, Bosna Hersek ziyareti öncesi Esenboğa Havaalanında konuştu.
Yıldırım ekonomi paketini açıkladı
Başbakan Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yatırım ...
"PKK çıkmazsa Sincar’a gireriz"
Erdoğan, "YBŞ vesaire bunların tümü hikâye. Biz sadece beyanatlara bakmıyoruz; ...
 
Afrinli çocuğun duygu yüklü asker selamı
Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Afrin’de aralıksız ...
Cumhurbaşkanı AB-Türkiye sürecini değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 1963 yılından beri süren ...
‘Teröristlere okuma hakkı vermeyeceğiz’
Erdoğan, Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 733 ...
 
"Diriliş hareketi yeniden başladı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık metal yorgunluğu yok. Afrin’le ...
Tohum toprakla buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehidi Astsubay Ömer Halisdemir’in ...
“Gölge etmesinler”
Yıldırım, “Terör unsurlarının bir daha ortaya çıkmamak üzere tamamen yok ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva