ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>GUNCEL
20 Nisan 2012 Cuma - 18:31

Akdağ’dan özür çağrısı

Akdağ, BDP Milletvekili Üçer'i Türk kamuoyu önünde hiçbir gerekçeye dayanmadan özür dilemesi ve Üçer'in üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti

Akdağ’dan özür çağrısı

ENİSE YAPAR
ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir doktor ve başhekim vekilini darp ettiği iddialarına ilişkin olarak, "İşin ironik olan tarafı şu, Sayın Özdal Üçer BDP'nin sağlıkta şiddetle ilgili olarak meclise verdiği araştırma önergesinde imzası bulunan bir milletvekilimiz. Kendisinin imzası var ve kendisi inkar etmeyerek de 'Evet ben böyle bir fiili yaptım ama gerekçelerim vardı' diyor" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Hekimevi'nde, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir doktor ve başhekim vekilini darp ettiği iddialarına açıklık getirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. Akdağ, yaptığı açıklamada, Van'da son derece tatsız bir olay yaşandığını belirterek, son zamanlarda toplumun, politikacıların, iktidarın ve muhalefet tarafının, meslek örgütlerinin, 'sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi' konusuna kafa yorduğunu söyledi. Sağlık
çalışanlarına sözlü ya da fiili bir saldırı olmaması gerektiğini vurgulayan Akdağ, "Bir hakaret olmaması için gayret edeceğiz" dedi.
AK Parti hükümetleri olarak, meclise bir araştırma önergesinin verildiğini kaydeden Akdağ, diğer partilerin de bir araştırma önergesi verdiğini bildirdi. Bakan Akdağ, şunları kaydetti:
"Çok yakın bir zamanda da hakikaten güzellerin güzeli hizmet veren bir değerli doktorumuz, Van'da hastalıklı bir kişilik tarafından şehit ediliyor, hayatını kaybediyor. Böyle bir ortamdayız, böyle bir ortamda Van BDP Milletvekili Özdal Üçer, eşinin ve çocuğunun geçirdiği bir kazadan dolayı Van'daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine gidiyor ve o acil servisimizde hakikaten çok tatsız bir olay yaşanıyor."
"ÜÇER'İN BDP'NİN SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE İLİŞKİN VERDİĞİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİNDE İMZASI BULUNUYOR"
Bakan Akdağ, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in bir doktor ve başhekim vekilini darp etmesine ilişkin kamuoyuna sunduğu basın açıklamasını okudu. Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özdal Bey'le ben de görüştüm, böyle bir olayın vuku bulduğunu kendisi inkar etmiyor. Sadece sebepler söylüyor, 'Şöyle oldu onun için böyle oldu' diye. İşin ironik olan tarafı şu, Sayın Özdal Üçer BDP'nin sağlıkta şiddetle ilgili olarak meclise verdiği araştırma önergesinde imzası bulunan bir milletvekilimiz. Kendisinin imzası var ve kendisi inkar etmeyerek de 'Evet ben böyle bir fiili yaptım ama gerekçelerim vardı' diyor. Eğer gerekçelerin arkasına sığınacaksak ya da birileri gerekçelerin arkasına sığınacaksa toplumda şiddeti engelleyemeyiz. Şiddetin gerekçesi olamaz, hele hele bir milletvekilinden bir sağlık çalışına şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz. Bu olayı ben de şiddetle kınıyorum."
"KENDİLERİNE VURULAN HER FİSKENİN BANA VURULMUŞ BİR FİSKE OLDUĞUNU İFADE ETTİM"
Olayın soruşturmasını da yaptığını belirten Akdağ, olayda bir eksik kusur olması halinde olayın peşini zaten bırakmayacaklarını anlattı. "Arkadaşlarımı aradım ve kendilerine vurulan her fiskenin bana vurulmuş bir fiske olduğunu ve bunun bu şekilde takipçisi olacağımı söyledim" diyen Bakan Akdağ, bu meseleyi takip edeceklerini vurguladı. Bakan Akdağ, bütün kamuoyundan 'sevgi dilini hakim kılmak üzere birlikte çaba göstermelerini' istediğini ifade etti. Burada bu meselenin 'bir öznesi bir de nesnesi var'gibi düşünülmemesi gerektiğine dikkati çeken Akdağ, bütün paydaşların bu sevgi ikliminin yüceltilmesi ve barışın dilinin bütün sağlık kuruluşlarına taşınılmasının zorunlu olduğuna işaret etti.
"BU MESELELERİ SALI GÜNÜ DE TARTIŞACAĞIZ"
Bakan Akdağ, "Bu meseleleri salı günü de tartışacağız, ülkenin gündemine bu konunun gelmiş olmasını da çok hayırlı buluyorum. Çünkü gerçekten canını dişine takarak, gecesini gündüzünü vererek hizmet eden sağlık çalışanlarına dokunmak günahtır, Allah bunun hesabını sorar" diye konuştu. Akdağ, BDP Milletvekili Üçer'i Türk kamuoyu önünde hiçbir gerekçeye dayanmadan özür dilemesi ve Üçer'in üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROJESİ
Bir gazetecinin, 'Türk Tabipler Birliği'nin son zamanlarda yaşanan olayların 'sağlıkta dönüşüm projelerinden kaynaklandığı yönündeki eleştirilerini' hatırlatması üzerine Bakan Akdağ, "Türk Tabipler Birliği'nin eylemlerini özellikle birlikte geliştirdiği bir sendika var. Bu sağlık sendikasıyla, Türk Tabipler Birliği'nin eylemlerini gerçekleştirme sırasında en fazla kol kola girenler de bu Sayın Milletvekilinin de içinde bulunduğu gruplar olmuştur. Şimdi Türk Tabipler Birliği buna ne diyecek ben onu
bekliyorum" diye konuştu.
Sağlıkta dönüşüm programının 'insanların köylerine ambulans gitmezken ambulans götüren bir sistem' olduğunu vurgulayan Akdağ, sağlıkta dönüşüm programının 'para verirsen ben seni ambulansta taşırım denilen sistemden, bugün hava ambulanslarıyla vatandaşların taşındığı bir dönüşümün' adı olduğunu söyledi. Akdağ, "Ben bu hususun üzerinden siyaset yapmak isteyen her kim varsa, Türk Tabipler Birliği ve Muhalefet dahil onlara sesleniyorum, bu davranışınız tutmaz. Gelin samimiyetle bu davranışı nasıl
engelleyeceğimize bakalım. Sağlıkta dönüşüm programı milletin daha rahat sağlık hizmeti almasını sağlayan, hakkını aramasını sağlayan bir sistemin adıdır" dedi.

 
‘Twit atmalarını tercih ederim’
 
Kürkçü 3’üncü oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tortum yasta
Van’ın Başkale İlçesi Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Erzurum’un ...
Gökçeada İspirli Kurt’a ağlıyor
Gökçeada ilçesinden Çanakkale'deki eğitim seminerine katılmak üzere sabah ...
2012 YGS Sonuçları açıklandı.
1 Nisan 2012 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2012-YGS) ...
 
Sağlık Sen’den tepki
Sağlık Sen Erzurum Şubesi üyeleri, Gaziantep de Kalp ve Göğüs Cerrahı ...
Siyah kurdeleli protesto
Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde 17 yaşındaki bir hasta ...
Çeşme kar dağları arasında kaldı
Tortum karayolu üzerinde bulunan Yusuf Arslan hayratı çeşmesi etrafındaki ...
 
Tacizci öğretmene 56 yıl hapis
Erzurum'da sınıfta 8 öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan ...
‘Bu benim insanımla olan sevdamdır’
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erzurum'da bir vatandaşı oynatması üzerine ...
Yakutiye’de Kutlu doğum coşkusu
Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Yakutiye İlçe Müftülüğü’nce Lalapaşa ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva