ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>TÜRKİYE
2 Kasım 2012 Cuma - 16:56

Akdağ’dan lösemili çocuklara müjde

Akdağ, bulunamayan lösemi ilaçların çözümünün bunları Türkiye’de üretmek olduğunu belirterek, “Bu ilaçların üretimini Türkiye’de yapmaları için firmaların önlerini açtık. Hacettepe Üniversitesi ile işbirliği içinde Teknokent’te bu ilaçların üretimine başlayacağız” dedi.

Akdağ’dan lösemili çocuklara müjde

SEMA PINAR SAYAN
ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bulunamayan lösemi ilaçların çözümünün bunları Türkiye’de üretmek olduğunu belirterek, “Bu ilaçların üretimini Türkiye’de yapmaları için firmaların önlerini açtık. Hacettepe Üniversitesi ile işbirliği içinde Teknokent’te bu ilaçların üretimine başlayacağız” dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısına katıldı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Evi’nde yapılan toplantıda lösemili çocuklarla bir araya gelen Bakan Akdağ, onlara hediyeler verdi. Çocuklar için orada bulunan palyaçolarla da sohbet eden Akdağ, yaptıkları mesleğe ilişkin sorular sordu. Ardından Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Çocuk Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tezer Kutluk ve lösemi tedavisi gören ve iyileşen çocuklarla basın karşısına geçen Akdağ, ilk olarak sözü lösemi hastalığını geride bırakan çocuklara bıraktı. Hasta çocuğun çok fazla olduğunu ve onların da iyileşeceğini söyleyen çocuklar, hastalığa yakalanan çocukların çok üzüldüklerini fakat iyileşeceklerine inanmalarını istediklerini ifade ettiler.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer, eskiden hastaların tedavi için çok zorluklar çektiğini ama artık bu durumun ortadan kalktığını vurgulayarak, şimdi ise hastaların sadece nüfus cüzdanını göstererek ister özel hastane olsun, ister üniversite hastanesi olsun tedavisini rahatlıkla yapabildiklerini kaydetti.
Lösemili çocukların tedavisinde yeniliklerin hayata geçirilmesinin gerekli olduğunu dile getiren Akdağ, Türkiye’nin eskiden çok zor durumda olduğunu ve yeşil kartlı bir çocuğun ilacının temininde bile güçlük çekildiğini belirterek, “O zamanlar o ilacı temin edemiyorduk da başka bir hastanın artan ilacından işimizi görmeye çalışıyorduk. İnanılmaz bir bürokrasi vardı” dedi. Çocuklara kemik iliği naklinde Hacettepe’nin öncü olduğunu söyleyen Akdağ, bugün Türkiye’de 18 yerde çocuklara kemik iliği naklinin yapıldığını ve bütün masrafların devlet tarafından karşılandığını vurguladı.
Hasta ve yakınlarının çile çektiği dönemin son bulduğunu belirten Bakan Akdağ, Türkiye’de bu hastalıkların tedavisinde finansal sürdürülebilirliği sağladıklarını söyleyerek, “Ancak ailelerin, çocukların bunun gibi uzun süreli tedavi gören hastaların sosyal desteğe ihtiyacı var. Manevi ihtiyaçları Sağlıkta Umut Vakfı (SUVAK) gibi sivil toplum kuruluşları gerçekleştiriyor. Ama bu destekleri geliştirmeliyiz” diye konuştu.
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Akdağ, bulunamayan lösemi ilaçlarına ilişkin açıklama yaparak, “Bulunamayan 1-2 ilaç oldu ve bu mesele Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği’nin ortak çalışmasıyla çözüldü. Bunun asıl çözümü bunları Türkiye’de üretmek. Biz bazı firmalarla irtibata geçtik. Bu ilaçların üretimini Türkiye’de yapmaları için önlerini açtık. Hacettepe Üniversitesi ile işbirliği içinde Teknokent’te bu ilaçların üretimine başlayacağız” şeklinde konuştu. Üretimi yapılacak ilaçların ihtiyaca göre yapılacağını ve belli bir kotasının olmadığını dile getiren Akdağ, çalışmalara hemen başlanacağını söyledi.
 

 
Bu uyarıya dikkat!
 
Deriner'de geri sayım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan sert tepki
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Uludere’de teröristlerin hastaneye gitmek isteyen ...
Metzamora tepkiler devam ediyor
Iğdır’ın Ermenistan sınırında yaşayan vatandaşlar, Metzemor Nükleer Santrali’nin ...
‘Biz milletimizin hizmetkarıyız’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimlik siyaseti yapmadıklarını, hizmet ...
 
Doğanata dualarla uğurlandı
Bir dönem Bediüzzaman Said Nursi'nin avukatlığını da üstlenen merhum Doğanata ...
‘Kendi çocukları kolejlerde okuyor'..
BDP’lilerin kendi çocuklarının kolejlerde okuduğunu belirten Erdoğan, ...
‘Gerginliği doğru bulmam’
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 29 Ekim Pazartesi günü kutlanacak ...
 
‘Sizi Allah için seviyoruz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan deprem sonrası kardeşlik hukuku ...
Görmez'den bayram tarihi açıklaması
Bu yıl Müslümanların farklı günlerde kurban bayramını idrak edecek olmalarının ...
Ovit’te zorlu süreç
Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 5 aylık çalışma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva