ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
1 Haziran 2016 Çarşamba - 07:12

Akdağ'dan İşbirliği vurgusu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili, "Sorunların çözümünde karşılıklı işbirliğine önem veriyoruz. İletilen konuları inceleyip, en kısa sürede hem imkan hem de yetkilerimiz ölçüsünde gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Akdağ dan İşbirliği vurgusu

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yeniden bakan olması sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve sağlık çalışanlarının taleplerini iletti. Ziyarette Sağlık-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi veren Memiş, yıpranma payı, sağlık çalışanlarının emekli maaşlarında artış yapılması, bütün sözleşmelilerin kadroya alınması ve sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden kesilen verginin kaldırılması konularındaki talepleri dile getirdi. Lisans tamamlamada yaşanan sorunları da aktaran Memiş, 112 çalışanlarının yemek sorununun çözülmesini, süt izinlerinden döner sermaye kesilmemesini, döner sermaye sisteminin yeniden ele alınması ve hakkaniyet esasının gözetilmesini, aile hekimlerinin nöbet sorunu gibi konuları Bakan Akdağ’a iletti. Geçen yıl yapılan 'Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın hem yapılma aşaması, hem değerlendirme aşaması, hem de yerleştirme sonrası boş kalan kontenjanlar sebebiyle beklentiyi karşılamadığına vurgu yapan Memiş, bu yıl da yeni bir sınav yapılması gerektiğini kaydetti. Bu yönde büyük bir beklenti olduğunu belirten Memiş, verilecek müjdenin sağlık çalışanlarını memnun edeceğini söyledi.

Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik açıklanan nöbete dayalı yıpranma payının beklenti ve taleplerden uzak olduğunu ayrıca 5510 Sayılı SGK Kanunu’nun 40'ıncı maddesiyle İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği’yle uyuşmadığını vurguladı. Bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak bir yıpranma payı düzenlemesinin yıl sonuna kadar hayata geçmesi gerektiğini söyleyen Memiş, geçen sürenin çalışanların aleyhine olduğunu ifade etti.

"BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EMEKLİ MAAŞLARI ARTIRILMALI"

Hekim ve diş hekimlerinin emekli maaşlarının artırılacağına yönelik yapılan açıklamayı kendilerinin de memnuniyetle karşıladıklarının altını çizen Memiş, bunun bütün sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini kaydetti. Memiş, “Kadro konusunun da bir an önce hayata geçmesi gerekiyor. Taşerona iktidarımız kadro sözü verdi, 4/C’lilere kadro verilmesi de toplu sözleşmede kabul edildi. Bu çalışmalar da maalesef yavaş gidiyor. Yapılan kadro düzenlemesinin 4/B’liler, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarıyla, ASBP’deki ek ders karşılığı görev yapanları kapsaması da gerekmektedir” şeklinde konuştu.

375 sayılı KHK uyarınca ödenmekte olan ek ödemenin damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmamasına karşın döner sermayeden ödenen ek ödemenin gelir vergisine tabi tutulduğunu söyleyen Memiş, şöyle devam etti:

"Bu uygulamadan vazgeçilmesi gerekiyor. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için kalıcı tedbirler alınmalı ve yasal düzenlemelerin hayata geçmesinin yanı sıra uygulanmasındaki kararlılığın sürmesi de önemli. Aile hekimlerinin nöbet sorunu var bu konunun tekrar değerlendirilmesini istiyoruz. Toplu sözleşmede imza altına alınmasına karşın 112 çalışanlarının yemekleri konusunda uygulamada sorunlar var, bu da acil çözüm bekleyen bir konu. Süt izinlerinden döner sermaye kesilmemesi, sözleşmeli yöneticilerin yıllık izinlerinden döner sermaye kesilmemesi taleplerimiz var."

Bakan Akdağ ise, Sağlık-Sen’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Daha önceki bakanlığım ve bakanlık sonrası dönemde Sağlık-Sen’in çalışmalarını yakinen takip ettim ve biliyorum. Bakanlığım döneminde sağlık çalışanlarının sorunları, çözüm önerileri konularında ortak birçok çalışma yaptık. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak bize aktardığınız sorunlarla çözüm önerilerini önemsiyoruz. Biz de sorunların çözümünde, karşılıklı işbirliğine önem veriyoruz. İletilen konuları inceleyip, en kısa sürede hem imkan hem de yetkilerimiz ölçüsünde gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

Ziyarette Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcıları Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan, Mustafa Örnek ve Abdülaziz Aslan da hazır bulundu.

 
Sanat Evinde ilk sergi
 
Ala: ‘Milleti örnek alacaksınız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan yaklaştı, denetimler arttı
M.COŞKUN-İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Ramazan Ayı münasebetiyle ...
Erzurum'da, Engelsiz Mekânlarda Umutlar Yeşeriyor
M.COŞKUN-‘Engelsiz Mekânlarda Umutlar Yeşeriyor’ projesi kapsamında verilen ...
Yetki Sağlık Sen’de
Erzurum’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tercihi yine Sağlık ...
 
Doğu'da yalnızca Erzurum'da var
M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi ...
İlk bağış Orhan’dan
Aziziye Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, ...
Bir bağış 3 canı kurtarıyor
M.COŞKUN-Erzurum Kızılay Kan Merkezi Müdürü Fırat Karakurt, Kızılay’a ...
 
Terminal Mahallesinde iş kazası: 1 yaralı
Erzurum’da inşaatta çalışırken iskeleden düşen işçi ağır yaralandı.
Mehmetçikten merhamet örneği
Narman da vatandaşlar tarafından yol kenarında buldukları yavru angıt ...
Umut Çiçekleri, öğrencileri sevindirdi
Pasinler Kaymakamlığı Umut Çiçekleri komisyonu tarafından 70 ortaokul ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva