ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>TÜRKİYE
12 Nisan 2018 Perşembe - 15:24

Akdağ KKTC ziyaretini değerlendirdi

Akdağ, Kıbrıs müzakerelerinde, Kıbrıslı Türklerin eşit hakları, hiçbir taviz düşünülmeden kabul edilmedikçe ilerlemenin sağlanamayacağını ve Türkiye’nin garantörlüğünden vazgeçilmesinin düşünülemeyeceğini söyledi.

Akdağ KKTC ziyaretini değerlendirdi

Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs müzakerelerinde, Kıbrıslı Türklerin eşit hakları, hiçbir taviz düşünülmeden kabul edilmedikçe ilerlemenin sağlanamayacağını ve Türkiye’nin garantörlüğünden vazgeçilmesinin düşünülemeyeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, adada temaslarda bulunan Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile görüştü. Görüşme başında basına açıklama yapıldı. Akdağ, konuşmasında, Başbakan Tufan Erhürman ile 4 saatlik bir çalışma yaptıklarını, toplantılarının çok verimli geçtiğini söyledi.

Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının huzur, refah, ekonomik ve sosyal gelişimi konusunda çok hassas olduğunu ifade eden Akdağ, ekonomik ve sosyal kalkınma işbirliği çerçevesinde ayda bir kez KKTC’yi ziyaret etmeyi planladıklarını, KKTC’deki milletvekili seçimlerinden dolayı bir ara vermek zorunda kaldıklarını kaydetti.

KKTC’de hızlı bir kalkınma gerçekleştirmenin gerektiğini, “çalışmalarını bu noktaya odakladığını” ifade eden Akdağ, “Bu topraklar üzerinde yaşayan kardeşlerimizin canını, malını ve hukukunu biz kendi hukukumuzdan hiç ayırmıyoruz, bu konudaki kararlılığımız tamdır” dedi. Kıbrıs müzakereleriyle ilgili olarak ise, adada iki eşit toplumun varlığı konusunda hiçbir tartışmayı kabul etmeyeceklerini, bunun bilinciyle siyasi çözüm için çabaların yürütülmesi gerektiği konusunda tam mutabakatın bulunduğunu kaydeden Akdağ, "Kıbrıs’ta yaşayan Türk toplumunun, Kıbrıs’ta yaşayan Rumlarla eşit hakları hiçbir taviz düşünülmeden kabul edilmedikçe bir ilerleme sağlanacağına inanmıyoruz Rum tarafının bunu iyice anlaması gerekiyor. Bu topraklar üzerinde Türkiye’nin garantörlüğünden, Türkiye’nin buradaki kardeşlerinin güvenliğini sağlamak üzere birlikte aldığı tedbirlerden vazgeçemeyiz. Bunlardan vazgeçmek düşünülemez. O çerçevede ilerlenecekse ilerlenecektir. Bunun dışında bir ilerleme olacağına inanmıyoruz” dedi. Akdağ, Kıbrıs Rum tarafının, “işlerin kendilerinin düşündüğü gibi gitmeyeceğini” idrak etmesinin gerektiğini ve işin özetinin bu olduğunu belirtti.

ÖZERSAY: "GÖRÜŞ BİRLİKTELİĞİYLE İLİŞKİLER ÇOK DAHA İYİ NOKTAYA TAŞINACAK"

Kudret Özersay ise konuşmasında, ekonomik ve sosyal alanda KKTC’nin kalkınması için Türkiye ile ortak bir çaba ortaya koymak gerektiğini, bunun organize ve iyi yapılandırılmış bir biçimde, iyi bir işbirliğine dayalı bir şekilde yapılması konusunda görüş birlikteliğinin bulunduğunu vurguladı. Özersay, “Bir görüş birlikteliğiyle ortak bir paydada buluşarak, KKTC ile TC ilişkilerini çok daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikosa Anastasiadis’in 16 Nisan’daki buluşmasıyla ilgili olarak Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı’nın, bu buluşmanın müzakerelerin başlangıcı anlamı taşımadığını açıkça ifade ettiğini, bunun ortak bir vizyonunun bulunup bulunmadığının yoklanacağı bir diyalog olacağını ve bu aşamada pek fazla bir şey söylenemeyeceğini kaydetti.

Kıbrıs’ta, Kıbrıslı Rumlarla bir işbirliği veya kapsamlı bir çözüm için, her durumda Kıbrıs Rum tarafının da irade sergilemesi gerektiğini, son sürecin Kıbrıs Rum tarafının bu iradeyi sergilemekte her zaman geri durduğunu gösterdiğini ifade eden Özersay, Kıbrıs Rum tarafında “bir zihniyet değişikliği” yaşandığını gösteren emarelere ihtiyaç duyulduğunu, henüz böyle bir emareyi görebildiklerini söyleyemeyeceğini kaydetti.

Türk Lirası’ndaki değer kaybı ile ilgili bir soru üzerine Kudret Özersay, Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışmalar yürütüldüğünü ancak yapılabileceklerin kısıtlı olduğunu, yapılan toplantılardan elde edilen sonuçların birkaç gün içerisinde açıklanacağını söyledi.

Recep Akdağ ise, konuya ilişkin alınabilecek tedbirlerin iki ülkenin Ekonomi veya Maliye Bakanları tarafından görüşülebileceğini; Türkiye Hükümeti’nin TL’nin değer kaybetmesi karşısında almayı düşündüğü tedbirlerin bulunup bulunmadığı sorusuna karşılık ise Türk Lirası’nın daha çok kullanılması çağrısında bulundu.

 
Şehit Semih Şahin tekbirle uğurlandı
 
Baro'dan Mehmetçik Vakfı'na destek ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'16 saatte FETÖ’yü defettik'
Erdoğan, '16 saatte FETÖ’yü defettik. Şimdi onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. ...
Yıldırım: "Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar"
Yıldırım, ABD-Rusya gerginliğine ilişkin olarak, “Tweet atarak birbirlerini ...
Cumhurbaşkanı: ‘Doğu’yu ihmal etmeyin’
Türkiye'nin sadece büyümediğini gelirin adil bir şekilde paylaşımının ...
 
Kaçak göçmenler için kamp kurulacak
Son aylarda yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan çoğunluğu Afganistan ...
‘Yeter ki yüzünüz gülsün’
Türkiye’de engellilerin engelsiz olduğunu ve yarınlarına umutla baktıklarını ...
Merhum Türkeş dualarla anıldı
MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 21. yılı nedeniyle ...
 
Cumhurbaşkanı, Türkeş’in kabrini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan ...
Afrin halkı evlerine dönüyor
Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasıyla şehirden ayrılıp Suriye rejim güçlerinin ...
Tarihi yatırım
Erdoğan ve Putin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin bahçesinden Akkuyu Nükleer ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva