ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>EKONOMİ
6 Kasım 2016 Pazar - 13:10

Akdağ: 'Hep birlikte başaracağız'

Sağlık Bakanı Akdağ, dört ilin kalbinin birlikte atacağını ifade ederek, “Doğu ve Güneydoğu’daki 23 il için ve bu toplantının özelliği açısından dört ilimizi için tarihi bir dönemin adıdır

Akdağ:  Hep birlikte başaracağız

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ili yatırım ve teşvik anlamında cazip kılacak Cazibe Merkezleri Programı’nda, Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane’yi kapsayan 4. Bölge Cazibe Merkezi Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Erzurum’da yapıldı. Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ile Cazibe Merkezleri kapsamındaki Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane’nin valileri, milletvekilleri, belediye başkanları, rektörleri, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ve STK temsilcileri katıldı.
PROF. DR. AKDAĞ; “HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
Toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Akdağ, dört ilin kalbinin birlikte atacağını ifade ederek, “Doğu ve Güneydoğu’daki 23 il için ve bu toplantının özelliği açısından dört ilimizi için tarihi bir dönemin adıdır. Çünkü söz konusu illerden göç olduğunu, istihdamı oluşturmakta zorlandığımızı görüyoruz. Hükümetimizin yaptığı bütün altyapı yatırımlarına rağmen bölgemizin kalkınması için daha çok mesafe katetmemiz gerekiyor. Bu cazibe merkezleri programıyla bunu birlikte halledeceğiz. Erzurum’dayız ama dört şehrin kalbi birlikte atıyor. Bu birliktelik, birlikte yürümeye, koşmaya, yükselmeye katkı verecek” dedi.
“BÜTÇESİ 11 MİLYAR LİRA”
Programın bütçesine değinen Maliye Bakanı Ağbal ise, “Cazibe merkezleri programında yaklaşık 11 milyar liralık bir kaynak var. Burada özellikle 2017 yılına dönük olarak ‘ne yapabiliriz’ onları konuşacağız. 23 il bu projeden yapmış olduğu projeler çerçevesinde kaynak alacak. Hangi il ve bölge daha çok proje üretirse tabi ki bu cazibe merkezleri programından daha fazla kaynak alma imkanına kavuşacak. Dört vilayeti kapsayan bu programın merkez ili Erzurum… Bu süreç içerisinde Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane birlikte kalkınacak. Cazibe merkezleri programının en önemli özelliği, artık vilayetler tek tek kalkınma çabasına girmekten ziyade bir bölge olarak sinerji üretmek suretiyle bir güç birliği içerisinde bu kalkınmayı sağlayacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
ODA VE STK’LAR GÖRÜŞLERİNİ SUNDU
Toplantının basına kapalı bölümünde illerin Ticaret ve Sanayi Odaları ile STK temsilcileri Cazibe merkezleri programı kapsamında illerde sağlanacak teşvikler, desteklenecek sektörler ve yapılması öngörülen yatırımlarla ilgili görüşlerini aktardılar.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) temsilen toplantıya katılan Meclis Başkanı Saim Özakalın da, Oda olarak 3 ayı aşkın bir süreden beri, şehrin gelişip kalkınmasının önündeki engeller ve bu engellerin aşılması için nelerin yapılması gerektiğine yönelik “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” isimli çalışma yürüttüklerini söyledi. ETSO’nun, ildeki ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve üniversitelerle birlikte yaptığı bu çalışmanın rapor haline getirildiğini ve ilgili yerlere ulaştırıldığını dile getiren Özakalın raporda, şehrin önceliklerinin belirlenmesi anlamında önemli noktalara vurgu yapıldığını ifade etti.
Konuşmasında, Erzurum’un yatırımcılar için gerçek anlamda cazibe merkezi olabilmesi için özellikle finansmana erişim noktasında pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine işaret eden ve bu anlamda sicil affının da gündeme gelmesi gerektiğini ve KGF benzeri yeni kefelat kurumlarının oluşturulmasının faydalı olacağını savunan Özakalın, bu yöndeki beklentilerin karşılanmasının hem mevcut yatırımcılara hem de bölgeye yatırım yapmayı planlayan müteşebbislere cesaret vereceğini vurguladı.
Özakalın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bütün bu teşvik ve destekler verilirken mevcut yatırımcılar da düşünülmeli, onları yeni yatırımcılarla haksız bir rekabet ortamına sokmamalıyız. Yerelde, KOSGEB, Kredi Garanti Fonu, İhracatçılar Birliği, Kalkınma Ajansları, TKDK gibi kurumların kaynakları artırılmalı ve gerçek müteşebbisin istifadesine sunulmalıdır. Ayrıca yine hazineye ait araziler belirlenerek proje bazlı büyük yatırım yapmak isteyen ulusal firmaların arsa talepleri karşılanmalıdır.
ÖZAKALIN SEKTÖREL KÜMELENMEYE DİKKAT ÇEKTİ
Cazibe Merkezleri Programı kapsamında desteklenecek sektörlere değinen ETSO Meclis Başkanı Özakalın, “Desteklenecek bir sektörde hangi il daha fazla öne çıkıyorsa; o il o sektörde daha fazla desteklensin. Yani sektörel kümelenme sağlansın. Bu şekilde o ilin verilen teşvik desteğinden en üst seviyede yararlanması temin edilsin” diye konuştu. Yatırımcılar için enerji desteğinin de önemine vurgu yapan Özakalın, sanayi üretiminde verilecek enerji desteği ve alternatif enerji sektörlerinde yapılacak yatırımlara sağlanacak desteklerin üretimde ve yatırımda itici güç olacağını dile getirdi. Özellikle bölgedeki hava ulaşımının pahalı olmasının da ulaşım anlamında dezavantaj sağladığını ifade eden Özakalın bu anlamda da bir takım desteklerin sağlanmasının faydalı olacağını söyledi.
Aynı zaman 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili de olan Özakalın konuşmasında, 2. OSB’yle ilgili de bilgi paylaşımında bulundu.

 
Ciritte Süper Kupa Finali
 
Süper Kupa Akıncılar Atlıspor Kulübü’nün
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Cazibe Merkezi'ne kavuştu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakan ...
Memur-Sen 'açlık ve yoksulluk' sınırını açıkladı
Ekim ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 516 TL, ...
Şimdi yatırım zamanı
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak olan yer tahsisleriyle ...
 
Büyükşehir’de ‘esnaf’ gündemi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar ...
KUDAKA Proje Yazma Eğitimleri başladı
KUDAKA Proje Yazma Eğitimlerinin ilki İspir’de düzenlendi
Erzurum TÜFE’de 6’ıncı sırada
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Erzurum Bölgesi Ekim ayı TÜFE’sini paylaştı
 
40 ürün için toplatma kararı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, güvensizliği tespit edilen ürünler ...
TİM Ekim ayı Erzurum verilerini açıkladı
M.AKDAĞ-Türkiye İhracatçılar Meclisi ekim ayı Erzurum ihracat verilerini paylaştı.
İşte Erzurum’un sektörel performansları
M.AKDAĞ-Erzurum’da en yüksek seviyede ihracat performansı gösteren sektörler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva