ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>SİYASET
28 Aralık 2016 Çarşamba - 13:43

Akdağ Erzurum ekonomisini değerlendirdi

Yatırım anlamında şehrin ve bölgenin cazibesini artıracağı belirtilen Cazibe Merkezleri Programı’yla ilgili görüşlerini aktaran Bakan Akdağ, Erzurum’un bu programdan en üst seviyede istifade etmesi için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Akdağ Erzurum ekonomisini değerlendirdi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Genel Sekreter Av. Harun Delibaş, Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Bakan Akdağ’la çeşitli konularda istişarede bulunan Özakalın, ETSO Vakfı tarafından kurulma çalışmaları sürdürülen ve dosyası Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) sunulan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Üniversitesi (ETSÜ) ile ilgili bilgi aktardı. Kurulduğunda bölgedeki ilk vakıf üniversitesi olacak ETSÜ’yle ilgili gelişmeleri şehir kamuoyunun da yakından takip ettiğini dile getiren Özakalın, vakıf üniversitesinin durumuyla ilgili YÖK’le görüşmelerde bulunduğunu ifade etti. Özakalın, “23 Ocak 2017’de, YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal başkanlığındaki bir heyet Erzurum’a gelerek, ETSÜ kampüs alanının fiziki yeterliliğiyle ilgili inceleme yapacak ve bu inceleme sonucunda bir rapor hazırlayacak. YÖK’ün raporu doğrultusunda biz de çalışmalarımıza yön vereceğiz” diye konuştu.

2.OSB SÜRECİ

Ziyarette, tahsis aşamasına gelinen 2. OSB’de yapılan istişare toplantılarıyla ilgili de bilgi veren ETSO Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Özakalın, yatırımcıların 2. OSB’ye yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, tahsislerin doğru sektörlere ve firmalara yapılması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Özakalın ayrıca, Cazibe Merkezleri Programı’ndan Erzurum’un daha verimli bir şekilde yararlanması için gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizerek, siyasi iradenin de Erzurum’un yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini ve bu yönde adımlar atıldığını kaydetti.

Özakalın Bakan Akdağ’la görüşmesinde, kendisini ve milletvekillerini ETSO tarafından Ocak ayı içerisinde düzenlenecek olan vergi ödül törenine de davet etti.

VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da, Erzurum’u ilgilendiren her türlü meseleyi yakından takip ettiğini belirterek, ETSO Vakfı tarafından kurulacak üniversiteyle ilgili gelişmeleri de bütün aşamalarıyla takip ettiğini söyledi. Vakıf üniversitesinin kurulması için özverili bir şekilde mesai harcayan ETSO yönetimine teşekkür eden Bakan Akdağ, üniversitenin kuruluşu için kendisinin de her türlü desteği vermeye devam edeceğini bildirdi.

Erzurum’a yatırım yapacak yerel ve ulusal firmaların arsa taleplerini karşılamak için 2.OSB’nin etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini kaydeden Bakan Akdağ, yatırımcıların talep yoğunluğunun memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bakan Akdağ, tahsislerin, en kısa sürede üretime ve istihdama dönüştürülmesi için harcanan çabayı da takdirle karşıladıklarını belirtti.

CAZİBE MERKEZİ GÜNDEMİ

Yatırım anlamında şehrin ve bölgenin cazibesini artıracağı belirtilen Cazibe Merkezleri Programı’yla ilgili de görüşlerini aktaran Bakan Akdağ, Erzurum’un bu programdan en üst seviyede istifade etmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, ekonomik anlamda şehrin bütün dinamiklerinin bu programa çok iyi adapte olması gerektiğini dile getirdi.

ETSO’nun Ocak ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı toplantıya da milletvekilleri ve programlarının uygun olması halinde ilgili Bakanlarla birlikte katılacağını söyleyen Bakan Akdağ, kendisinin de ticaret erbabı bir aileye mensup olduğunu ve her zaman şehrin ticaretine, ekonomisine değer katan insanlarla bir arada bulunmaktan mutlu olacağını vurguladı

 
Hurdacılar yeni uygulamadan memnun
 
‘Çıkılan bu yoldan geri dönmemiz mümkün değil’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan, AK Gençlerle istişarede bulundu
AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ömer Faruk Yarba, yönetim kurulu üyeleriyle ...
Bulutlar, AK Partili gençleri ağırladı
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Yürütme Kurulu Üyeleri, Palandöken ...
Büyükşehir’in Turizm Tırı Taksim’deydi
Büyükşehir Belediyesi’nin Turizm TIR’ı, İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki ...
 
Aziziye, Azizoğlu'nu ağırladı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet ...
Öz: 'Önceliğimiz Erzurum'dur'
Öz, 'Önceliğimiz, hep birlikte ele ele vererek şehrimizin sorunlarını ...
Sekmen: “Erzurum yeniden yeşerecek”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, değişim, dönüşüm ve kalkınma ...
 
Büyükşehir'de AK Buluşma
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Yürütme Kurulu Üyeleri, Erzurum Büyükşehir ...
Akil gençler “Efe” dedi
Akil Gençler Platformu Erzurum Heyet Başkanı Ahmet Efe oldu. Efe, “Ümmet ...
Kaymakam Öz'den Aziziye'ye veda
Kaymakamlar Kararnamesi ile Aziziye Kaymakamlığı görevinden Denizli Honaz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva