ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>SİYASET
4 Ağustos 2017 Cuma - 18:52

Akdağ Ak yatırım sürecini paylaştı

Akdağ, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 'biz size nasıl hizmet ederiz, nasıl bu milletin hizmetkarı oluruz' hep bunun derdindeyiz.' dedi.

Akdağ Ak yatırım sürecini paylaştı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Erzurum’da düzenlenen merasimde aralarında sulama tesislerinin de bulunduğu 38 adet tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 38 tesisin toplam yatırım bedeli 592 milyon lirayı buluyor.
Havuzbaşı Kent Meydanında gerçekleştirilen merasimde konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 'biz size nasıl hizmet ederiz, nasıl bu milletin hizmetkarı oluruz' hep bunun derdindeyiz. Bu hizmetkarlıkta özellikle yatırım açısından bazı Bakanlıklar ön planda bulunuyor. Bu bakanlıklarımızdan birisi de Orman ve Su İşleri Bakanlığımız’dır. Bugüne kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın inşa ettiği başta barajlar ve sulama tesisleri olmak üzere, bu tesisler bizim için olmazsa olmazdır. Suladığımız her arazi Erzurum'un zenginliği demektir. Köylümüzün, çiftçimizin refahı demektir” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla geçen yıl Erzurum'un da içinde olduğu 23 ili cazibe merkezi olarak ilan ettiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ sözlerine şöyle devam etti:
“Yatırımcılara diyoruz ki gel sana bedava arazi vereceğiz. Yeter ki gel Erzurum'da, Kars’ta, Ardahan’da, Van’da, Bitlis’te, Mardin’de, Şırnak'ta, Şanlıurfa'da, Malatya'da yatırım yap. Projenin bedeli olan maliyetin yüzde 30'unu yatırımcı yapacak, yüzde 70'ini devlet olarak biz karşılayacağız. İki sene geri ödemeyeceksin, iki sene sonra 5 sene içerisinde faizsiz olarak geri ödeyeceksin. Birçok avantaj sunuyoruz. Yeter ki kardeşlerimize iş imkanı açılsın. Bunu neden yapıyoruz? Erzurum'da ve diğer bölgelerimizde yatırımlar artsın, istihdam oluşsun. Biz sizin huzurunuz için, refahınız için siyaset yapıyoruz. Onun içindir ki teröre ve teröristlere asla aman vermiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle, “İnleri neredeyse inlerine kadar giriyoruz, gireceğiz” asla aman vermeyeceğiz. Çünkü bu güzel memleketin huzurunu kaçırmalarına müsaade edemeyiz.”
“2017, 2018 ve 2019 yıllarını Erzurum'da hamle yılları ilan ediyoruz”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Bakan Eroğlu ise bugün Türkiye’de istikrar varsa bunda Erzurum’un büyük payı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Erzurum’a karşı ayrı bir gönül bağım var. Erzurumlu kardeşlerimin halk oylamasında hükümetimize verdiği destek tarihe geçti. Erzurum'a ne yapılsa azdır. Bizde Erzurum'un hizmetkarı olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.
Konuşmasında Erzurum’a yağmur gibi yatırım yağdığını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Orman Su İşleri Bakanlığı olarak 2017, 2018 ve 2019 yıllarını Erzurum'da hamle yılları ilan ediyoruz. Bu sene Erzurum’da muntazam bir ağaçlandırma seferberliği başlatıyoruz. Artık devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Ormanları yaşatacağız ama gelirleri size ait olacak. Gelir getirici ürünler dikmek suretiyle bunlardan elde edilen gelirleri 49 yıllığına sizlere vereceğiz. Bunun dışında Allah nasip ederse burada çok güzel hizmetler yapacağız. Bu yılki yatırımlarla beraber Erzurum'da yaptığımız yatırımlar 2 milyar 212 milyon TL oldu” diye konuştu.
Erzurum’a 12 yatırım müjdesi
Erzurumlu vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “Erzurum’a gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Erzurumlu hemşerilerime 12 yatırımın müjdesini veriyorum. Sulama ve taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri, orman köylülerine kredi verilmesi, Tortum Gölü’ne kuş gözlem kulesi ve yürüyüş iskelesi yapımı ile 3 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun (OMGİ) kurulumunun yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 61 milyon lirayı buluyor. Erzurum bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi. Kıyıda köşede unutulmuş bu ili bizim hükümetimiz hatırladı” diye konuştu.
Erzurum’a son 2 yılda 883 Milyon TL’lik 88 müjde
Erzurum’a daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “15 Ağustos 2016 tarihindeki ziyaretimizde Erzurum’a toplam 822 milyon TL’lik 76 müjde vermiştim. Bugün ki 61 milyon lira yatırım bedeline sahip 12 müjde ile son 2 yılda Erzurumlulara toplam 883 milyon TL’lik 88 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 38 tesisin toplu olarak temelini attı.
Temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesislerin 2 adedi baraj ve gölet, 10 adedi sulama tesisi, 24 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi ağaçlandırma ve ormancılık projesi ve 1 adedi de DKMP tesisinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 592 milyon lirayı buluyor.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile 229 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca 2 ilçe, 20 yerleşim yeri ve 19 bin 740 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.
Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Erzurum’da düzenlediği merasimde 10 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 8 aileye de Orköy sertifikası verildi.

 
38 tesisin temeli atıldı
 
Aziziye'de sosyal yatırım süreci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen TÜGVA ile istişare etti
TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Erzurum İl Yönetimi, Erzurum Büyükşehir ...
Akdağ: 'Yeni bir mücadele dönemi başlatıyoruz”
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Alkol, sigara ve internet bağımlılığı ...
Malkoç Erzurumlularla buluştu
Kamu Denetçiliği Kurumunca düzenlenen “Ombudsman Muhtarlar ve Sivil Toplum ...
 
Tarıkdaroğlu, Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı
Tarıkdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan ...
Özer: ” Halkımız bilsin ki devletimiz hep onların yanında”
2015 yılında şantiyeyi basan PKK’lı teröristler, Tekman Haciömer arası ...
Ilıcalı, Yağan ve Alvar'da hemşehrileriyle buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Yağan ve Alvar'da ...
 
Aydemir: 'Değerlerimize vefa gösterenlere minnettarız'
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum beşeri değerleriyle, ...
Oltu'da Ala coşkusu
AK Parti MKYK Üyesi eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, baba ocağı Erzurum’un ...
'Başkanımızdan Allah razı olsun'
Oltu ve Tekman’da hayata geçen alt ve üstyapı yatırımlarından ötürü muhtarlar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva