ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>ASAYİŞ
19 Aralık 2018 Çarşamba - 03:11

Akar’dan kararlılık vurgusu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar PKK'nın temizlenmesine yönelik operasyonların PKK'nın temizleninceye kadar devam edeceğini açıkladı.

Akar’dan kararlılık vurgusu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar PKK'nın temizlenmesine yönelik operasyonların PKK'nın temizleninceye kadar devam edeceğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin sınır ötesinde güvenliği etkileyen önemli gelişmelere işaret ederek, "Suriye ve Irak'ta yuvalanan, başta PKK/YPG ve DEAŞ olmak üzere, terör örgütleri ve bazı yabancı güçler milyonlarca insanı yerinden yurdundan etmek suretiyle bölge insanına eza ve cefa çektirmiş, insanlık dışı muamelelerde bulunmuştur. Bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalışan bu terör örgütleri aynı zamanda çevreye, kültürel ve tarihî mirasa da büyük zararlar vermiştir. Bundan dolayı yıllardır mülteci akınına maruz kalan Türkiye, hâlen 3,5 milyon civarında Suriyeli ve Iraklıya ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 33 milyar dolar harcayarak mülteci krizinin Avrupa'ya ve dünyanın diğer yerlerine yayılmasını önleyen ülkemizin bu çabaları, müttefiklerimiz tarafından maalesef yeterince desteklenmemiştir" ifadelerini kullandı.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Türkiye'nin 24 Ağustos 2016'da başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı 29 Mart 2017'de başarıyla tamamlandığını söyleyen Akar, "Silahlı Kuvvetlerimiz bu harekâtla 3 binin üzerinde radikal DEAŞ terör örgütü mensubunu etkisiz hâle getirmiştir. Bölgede hâlen bir taraftan güvenlik tedbirlerinin uygulanması, diğer taraftan da günlük hayatın normalleşmesi çalışmalarına devam edilmektedir. Müteakiben, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde 20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'yla 4 bin 500'den fazla PKK/YPG, DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hâle getirilmiştir" şeklinde konuştu.

MÜNBİÇ YOL HARİTASI

Münbiç faaliyetlerinin Amerika Birleşik Devletleri'yle yapılan çeşitli seviyelerdeki temaslar neticesinde belirlenen Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda yürütüldüğünü kaydeden Akar, "Buradaki amacımız, PKK/YPG'nin tamamen Münbiçc'i boşaltması, ağır silahların toplanması, şiddete yönelik eylemler yürüten gruplardan arındırılarak bölgenin güvenliğinin ve istikrarının sağlanması, yönetimin Münbiçlilere devredilmesi ve nihayet Suriyelilerin güven içinde evlerine dönmesidir. ABD tarafından PKK/YPG'nin Münbiç'ten çıkarılacağına dair sözler verilmiş olmasına rağmen terör örgütü nün Münbiç'te çukurlar kazdığı, mevziler hazırladığı tespit edilmiştir" diye konuştu.

PKK'nın temizlenmesine yönelik operasyonların PKK'nın temizleninceye kadar devam edeceğini aktaran Akar, "Bu kapsamda, Irak'ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerindeki terör yuvalarına karşı 13 Aralık 2018'de bir hava harekâtı icra edilmiştir. Her zaman olduğu gibi bu harekât sırasında da sivil halkın ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü gayret gösterilmiştir. Sincar'ın yeni bir Kandil olmasına asla müsaade edilmeyecektir" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE HAVA SAVUNMASI

S400 füzelerinin tedarikiyle Türkiye'nin önemli bir hava savunma yeteneği kazanacağını söyleyen Akar, "Teknoloji transferi ve ortak üretim yoluyla kendi millî sistemlerimizi geliştirmek üzere başlattığımız çalışmalar da müttefiklerimiz İtalya ve Fransa ortaklığı olan Eurosam ile yürütülmektedir. İlaveten Patriot sistem tedarikine yönelik olarak ABD tarafına istek mektubu gönderilmiştir fakat ABD tarafından bu talebimize henüz bir cevap gelmemiştir. Ayrıca yerli ve millî uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi projemiz SİPER'in de ilk adımını atmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Akar, F35 programının planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek, "İlk 2 uçak 21 Haziran 2018 tarihinde teslim alınmıştır. Pilot ve bakım eğitimleri Arizona Amerika'da devam etmektedir. Mart 2019'da alınacak 2 uçakla birlikte toplam 4 uçak pilot ve bakım eğitimleri için 2020 sonuna kadar Amerika'da kalacak, 5 ve 6'ncı uçaklar ise 30 Kasım 2019 tarihinde Malatya'ya intikal ettirilecektir" diye konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik ile ilgili olarak Akar, "Bedelli askerlik kapsamında 635 bin 582 vatandaşımızın müracaat işlemi tamamlanmış, bunlardan 86 bininin temel eğitimleri sona ermiştir, kalan yükümlülerin eğitim süreci devam etmektedir. Diğer taraftan, dövizle askerlik eğitiminde yaş sınırı kaldırılmış, uzaktan eğitime geçilmiş, gençlerimiz ve vatandaşlarımızın bulundukları yerlerden askerlik hizmetini yerine getirmelerine imkân sağlanmıştır. Vatandaşlarımızın eğitim durumları ile mesleki meşguliyetlerini dikkate alarak, herkesin en uygun zamanda askerlik görevini yapmasını sağlayacak şekilde askerlik süresinin kısaltılması dâhil yeni askerlik sistemi çalışmaları da ilgili bakanlık ve kurumlarla yoğun bir şekilde devam etmektedir" ifadelerini kullandı

 
Memiş: “İki devlet tek milletiz”
 
Trafik terörü 11 ayda 3 bin 218 can aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski HDP Milletvekili gözaltına alındı
Iğdır'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda eski HDP Iğdır milletvekili ...
Ülkü Ocakları’ndan uyuşturucu ile mücadele bilgilendirmesi
Erzurum Ülkü Ocakları Başkanlığı, başlattıkları uyuşturucuyla mücadele ...
Akçil, Danıştay 10. Daire Başkanlığına seçildi
Erzurum İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı ...
 
Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yaptı
Emniyet Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalar ...
'Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun ...
Hainlerin sığınağı imha edildi
Bingöl kırsalında terör örgütü PKK'lı teröristlerin kış üstlenmesi için ...
 
23 terörist etkisiz hale getirildi
Yapılan operasyonlar neticesinde; 12 ilde, (Şırnak 17, Tunceli 4, Mardin ...
Tefecilere yönelik operasyonlar yüzde 48 arttı
İçişleri Bakanlığı, 2018'de tefecilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ...
Erzurum GGM’ye teslim edildiler
Türkiye’ye illegal yollardan girdiği tespit edilen Pakistan uyruklu 2 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva